Een kijkje in de keuken week 47-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Het valt niet mee om uit bed te komen als de wekker gaat. Gisteren om deze tijd lagen Ella-Marie en ik nog op onze hotelkamer in het Disneyland Hotel in Disneyland Paris, vandaag is er weer school en werk. De foto’s en verhalen van ons uitstapje naar Disneyland ga ik hopelijk deze week nog met je delen in een aparte blogpost, dus wordt vervolgd. 🙂

Na al die verwennerij van het afgelopen weekend heb ik ’s avonds zin in een maaltijd met veel verse groente. Ik maak een wokschotel met biefstukreepjes, bloemkoolroosjes, paprika, sugarsnaps en taugé. De biefstukreepjes laat ik van tevoren even marineren in een teentje uitgeperste knoflook, een tl versgeraspte gember, een scheut sojasaus en een druppel sesamolie. De woksaus maak ik van 4 el sojasaus, 2 el oestersaus, 1 el rijstazijn en een drupje sesamolie. Ik begin met het wokken van de biefstuk, heel kort. Dan laten uitlekken in een vergiet. Vocht opvangen! Wok schoonvegen en de groenten kort wokken (de bloemkool en sugarsnaps moeten het langst dus die gaan het eerste in de pan, dan de paprika en dan tauge). Ook eruit en bij de biefstuk in het vergiet. Dan de woksaus en het opgevangen kookvocht van het vlees en de groente in de wok en even laten inkoken. Biefstuk en groenten erdoor (en eventueel een flinke hand fijngehakte koriander of peterselie) en kort even opwarmen. Ik kookte er pandanrijst bij. Lekker, makkelijk en gezond!

Dinsdag

Hiep Hiep Hoera voor mezelf! Ik ben jarig vandaag. 🙂 Ik had geen tijd om iets te bakken dus haal ik een slagroomtaartje bij de supermarkt. Zonder taart geen verjaardag! Met een kop cappuccino en een punt slagroomgebak ga ik aan het werk.

Voor het avondeten maak ik verse tomatensoep. Het dessert bestaat uit een goede fles wijn en een kaasplankje. Zo simpel kan een goed verjaardagsdiner zijn! 🙂

Woensdag

Woensdagmiddag gaan Ella-Marie, ik en Nacho even op bezoek bij mijn ouders. Die willen natuurlijk alles horen over Disneyland! Voordat we weer naar huis gaan kijk ik even in de keuken om te zien wat er op het menu staat vanavond. Moeders heeft het avondeten al klaar en heeft een grote pan met pasta en groenten gemaakt. Kijk hoe lekker dat eruit ziet!

Een kijkje in de keuken week 47-2019

Als we weer thuis zijn ga ik ook de keuken in om te koken. Ik wilde tomatenrisotto maken maar tijdens het koken kwam ik erachter dat de risotto op was… Typisch ik. Ik plaats van risotto gebruik ik pasta want dat heb ik wel in huis. Ik bereidde de pasta net als ik de risotto zou maken. Dus ongekookt in de pan, bouillon erbij en net zolang koken tot de pasta gaar is. Geen culinair hoogstandje (ik had er net als moeders groenten doorheen moeten doen, maar die had ik ook niet meer in huis), maar prima te eten met een beetje kaas erover. Alles smaak beter met kaas.

Donderdag

Op het menu vandaag: frietje kapsalon met vega groenteballetjes (van IKEA)! Frietjes even bakken in de frituur en in een ovenschaal doen. Ondertussen groenteballetjes bakken in de oven en wat rauwkost snijden. Groenteballetjes over de friet en wat kaas erover. Even gratineren in de oven en dan de rauwkost en wat knoflooksaus erover.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag. We maken het huis aan kant en pakken koffers in want we gaan vandaag met z’n vieren een weekendje naar Landal! Nacho gaat ook gezellig mee. Rond vier uur ’s middags komen we aan in Landal Coldenhove in Eerbeek en maken we het gezellig in ons huisje. Daarna wandelen we naar de plaza. Ella-Marie gaat lekker even spelen in het indoorspeelparadijs en Johan en ik bestellen een drankje en bitterballen. Bollo de beer gaat ook mee.

Daarna halen een paar boodschapjes in de parkwinkel en gaan we naar ons huisje. ’s Avonds kijken we een filmpje op de bank met wat lekkere hapjes erbij.

Zaterdag

’s Ochtends zien we dat Sinterklaas en zijn pieten zijn langsgeweest…

Een kijkje in de keuken week 47-2019

Na het uitpakken van de cadeautjes gaan Johan, Ella-Marie en Nacho verse broodjes halen. Ik dek ondertussen de tafel, maak roerei en steek de openhaard aan.

’s Middags wordt er gezwommen, gespeeld, gewandeld, gelezen, gebadderd en gepuzzeld. Jammer dat er twee stukjes van de puzzel ontbreken. Dit is al de tweede keer dat dat ons gebeurd bij een puzzel van de Action. Niet tof! 🙁

’s Avonds gaan de openhaard en het gourmetstel aan. Een weekendje Landal is namelijk niet compleet zonder gourmet. We houden het eenvoudig. Ik een supermarkt in de buurt (de parkwinkel is veel te duur!) haal ik een kipfilet die ik zelf in blokjes snijd en kruid met zout en peper, 2 rundertartaartjes die ik gewoon in stukken breek, 2 speklapjes die ik zelf kruid met speklapkruiden en een stukje kabeljauw die ik in blokjes snijd. Ik koop bijna nooit gemarineerd vlees in de winkel. Er zit zoveel rotzooi in en vaak is het veel te zout. Verder komt er op tafel een klein bakje huzarensalade, wat plakken kaas, stokbrood, kruidenboter, knoflooksaus, een bakje rauwkost, gesneden aubergine, uien, paprika, champignons en cherrytomaatjes. Smikkelen maar!

Zondag

Er is nog veel stokbrood over van gisteren dus bak ik wentelteefjes voor het ontbijt.

Een kijkje in de keuken week 47-2019

Na het ontbijt gaan we minigolfen. Dat was verrassend leuk!

We sluiten ons weekendje Landal af in de plaza met een drankje en (voor mij) een stukje (hele lekkere!) cheesecake.

Rond drie uur ’s middags zijn we weer thuis. We knuffelen de katten Puk en Marie, pakken de koffers uit en zetten de was aan. Rond een uur of vier gaan we zitten bij onze eigen openhaard. Toch wel weer fijn om thuis te zijn. Ella-Marie trekt haar pietenpak (gemaakt door mijn tante) aan en gaat kleien en ik blader het nieuwe Delicious magazine, de kerstspecial door die ik in de brievenbus vond. Wat een heerlijke dingen staan erin! Weet jij al wat je gaat eten met de Kerst? Ik heb nog geen idee!

We hebben ’s avonds geen zin om te koken dus halen we een Chinese rijsttafel. Heerlijke afsluiting van een leuke week!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. lisa

  mag ik vragen het recept van uw moeder pasta
  met groenten?

  1. Heb het even nagevraagd bij moeders! 🙂 Zo heeft ze het ongeveer gemaakt: ui en knoflook aanfruiten, dan gemengde groente (bloemkool- en broccoliroosjes, gesneden wortel, paprika en champignons) erbij en aanbakken. Lepel tomatenpuree erbij en ook even aanbakken (de tomatenpuree is optioneel, maar moeders wilde hem opmaken). Ondertussen pasta koken en saus maken. Mijn moeder maakte voor dit recept het volgende sausje: boter laten smelten in pan en dan gelijke hoeveelheid bloem bij de boter. Enkele minuten op laag vuur de bloem al roerend laten garen. Dan verkruimelde groentebouillontablet en snuf kerriepoeder erbij en al roerend zoveel melk toevoegen tot je een gladde saus hebt. Dan leen flinke lepel mascarpone door de saus roeren. Pasta afgieten en samen met de saus aan de groente toevoegen. Even doorwarmen, bestrooien met geraspte kaas en serveren. Exacte hoeveelheden kan ik niet noemen, want mijn moeder doet dit altijd op gevoel.

 2. R

  Pasta van je moeder ziet er wel goed uit! Receptje delen?!

  1. Haha, ik zal mijn moeder vragen of ze het recept wil delen! 🙂

   1. elss63

    Graag ziet er erg lekker uit.

    1. Recept staat hierboven! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde