Achter de schermen week 46

Achter de schermen week 46

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Op het makkelijke-maandag-menu staat broccolisoep (favoriet van dochterlief!) en knapperige kaastosti. Jumm!

Dinsdag

Hiep Hiep Hoera! Johan is jarig! Drieëndertig alweer. Of pas, want hij is drie jaar jonger dan ik. 🙂 Helaas heb ik geen tijd om taart te bakken want ik moet naar Amsterdam. Ik ben vandaag in restaurant Fifteen voor de Kenwood Christmas Battle. Twee teams — team Healty en team Comfort — strijden tegen elkaar om in 45 minuten het lekkerste driegangenkerstmenu te maken met behulp van de Kenwood Chef Titanium. Ik zit samen met Claartje en Suzanne in team Comfort. Chef-kok Peter Lute (ook wel bekend van Masterchef) is ook aanwezig en geeft ons voorafgaand aan de battle een inspirerende masterclass dessert maken! Binnenkort vertel ik je meer over de battle — je mag namelijk weer stemmen! — en deel ik het recept voor het hoofdgerecht dat ik maakte.

Woensdag

Ons klein waterratje mag afzwemmen voor haar C-diploma! A, B en C in één jaar gehaald. Trots!

Achter de schermen week 46

’s Avonds eten we een frietje.

Donderdag

Tijdens het boodschappen doen zie ik een hele scharrelkip liggen en ik krijg er direct zin. Samen met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en aardappel gooi ik hem ’s avonds in de braadslee. Onder het vel van de kip duw ik zelfgemaakte kruidenboter met tijm, knoflook, paprikapoeder en zeezout. De overige kruidenboter smeer ik over de buitenkant van de kip. Hier vind je het recept voor hele kip uit de oven.

Vrijdag

Mijn Suzuki scheurijzer brengt me ’s middags naar het All You Need Is Food Festival in Zaandam. Samen met Claartje doe ik mee aan de inspirerende workshop Pair-Shake-Share van Old Amsterdam. We leren dat zowel Old Amsterdam als Old White uitstekend te combineren zijn met cocktails. Claartje bedenkt een heerlijke alcoholvrije cocktail met o.a. ginger beer, gember, limoen en komkommer. Mmmm … Hij smaakt fris, zoet en pittig tegelijk en combineert uitstekend met een blokje Old White! Binnenkort vertel ik in een uitgebreid artikel wat ik leerde tijdens de workshop zodat jij zelf aan de slag kunt met je eigen unieke pairings!

Zaterdag

Vandaag ben ik jarig! Helaas nog steeds geen tijd om taart te bakken, dus samen met El haal ik een taartje bij de bakker. Zonder taart geen verjaardag! Johan, zijn ouders en Ella-Marie gaan ’s middags de stad in om te kijken bij de Sinterklaas intocht.

Ik duik weer achter de computer. ’s Avonds gaan we z’n drieën uit eten bij Rossetti in Tiel.

Zondag

We hebben een luie zondag vandaag. Uitslapen, uitgebreid ontbijten, spelletjes spelen en broodje hamburger eten. Wat een heerlijke dag!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Anneke

    Leuk om ons zo op de hoogte houden.
    En wat fijn om te zien dat zelfs jij, als Keukenprinses, af en toe een frietjes neemt.

    1. Haha! Ooooh Anneke, je moest eens weten hoe vaak ik ‘spijbel’! 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde