Appelflappen

Er is niks makkelijker én lekkerder dan zelf appelflappen maken. Een knapperige buitenkant van bladerdeeg en zachte vulling van appel, kaneel en rozijnen. Je maakt ze in een handomdraai en ze zijn net zo lekker als van de bakker.

Uit de oven

Afgekoelde appelflappen kun je opnieuw opwarmen in de oven, circa 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dan smaken ze weer vers!

Invriezen

Afgekoelde appelflappen kun je ook invriezen. Bak de bevroren appelflappen in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 10 minuten.

Appelflappen

Herfstrecepten, Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(12 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Suus1973

    Heerlijk makkelijk recept, rozijntjes in de rum laten weken en kaneelsuiker op de bovenkant gedaan. Heerlijk smeuïg door de abrikozenjam. Bedankt voor het fijn recept, genieten hier wekelijks van al je recepten.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Suus en dat je geniet van onze recepten. 🙂

  2. Annelies

    Heb de appelflappen net gemaakt voor de werkmannen! Die zijn er erg blij mee, zo een lekkere warme appelflap! Had alleen geen abrikozen jam dus heb ipv die jam en maizena een schepje custard poeder gedaan. Heb ik geleerd van je plaat appelkruimel?
    Bedankt voor het heerlijke recept?

    1. Ah, leuk om te horen Annelies dat ze hebben gesmaakt! Inderdaad, zo’n warme appelflap gaat er altijd wel in! 🙂 Goed opgelost met de custardpoeder!

  3. Ivy

    Bij onverwachts visite helpt dit recept me vaak uit de brand! Zeer smakelijk en bezoek geïmponeerd met weinig moeite 😉 de tip van de abrikozenjam kende ik niet en ga ik proberen!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde