Appelrondjes

Bladerdeeg en appel heb je vaak wel in huis. Handig, want je maakt er in een handomdraai iets lekkers mee. Deze appelrondjes lijken op de appelbeignet die je eet met oud en nieuw, maar zijn gemaakt met bladerdeeg en worden gebakken in de oven. Ze zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal om op tafel te zetten als je onverwachts visite krijgt, of zin hebt in iets lekkers. Zie ook onderstaande variatietip. 

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(25 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

 1. Mirte

  Makkelijk te maken met een heerlijk resultaat. Ik heb 1 rol bladerdeeg in 8 stukken verdeeld voor 4 personen en er geen rondjes van gemaakt maar gewoon zo gelaten en er 2 appels bij gebruikt. Wat er over was van de appel heb ik door mijn man laten opeten, want ik kan zelf een appel vanwege allergie niet zo opeten. Ga ik zeker vaker maken.

  1. Leuk om te horen Mirte! 🙂

 2. Carla

  Dag Marianne, welke appels gebruik je?

  1. Hoi Carla, ik (Annemiek) gebruikte appels van eigen boom (Ingrid Marie) maar je kunt eigenlijk elke appel hiervoor gebruiken die je zelf lekker vindt. Goudreinet, Elstar of Jonagold bijv. maar een andere appel kan ook.

 3. Marianne

  Op een van de foto’s staan van die deegreepjes ( het lijken wel botjes voor de hond) en daarop – in tegenstelling wat je voor de apelrondjes adviseert omdat het zou verbranden – is kaneel gestrooid. Hoe zit dat?

  1. Hoi Marianne, kijk maar even in dit Kijkje: https://www.keukenliefde.nl/een-kijkje-in-de-keuken-week-41-2022/

   1. Yvonne60

    Gelukkig gaat er bij jou ook wel eens iets mis.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde