Een kijkje in de keuken week 41-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 41-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag zoals altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik vermaak me thuis. Voor het avondeten haalde ik alle boodschappen in huis voor een Mexicaanse nachoschotel. Daar had ik zoveel zin in. Hiervoor bakte ik gehakt rul met een zak gesneden groenten en een lepel tomatenpuree en kruidde die met Mexicaanse kruidenmix. Dat verdeel je over een ovenschaal (of meerdere kleine ovenschaaltjes) en bedek je met nachochips en geraspte kaas. Even de oven in om de kaas te laten smelten en ondertussen maak je de avocadodressing. Hiervoor mix je het vruchtvlees van een avocado glad en romig met een of meerdere eetlepels yoghurt. Op smaak brengen met zout en peper. Dat schep je samen met wat tomatensalsa op de nachoschotel. En dan, smullen maar!

Een kijkje in de keuken week 41-2022

Woensdag

Ik maakte een grote pan bolognesesaus en bechamelsaus voor het avondeten. Ella at ’s avonds gekookte pasta met bolognesesaus, voor Johan en mij maak ik lasagne. Ella vindt lasagne nog steeds niet lekker. Hoewel ze weigert om te proeven. Ella: “Gatver, heb je eraan geroken mam? Het ruikt naar kots.” Prima. Volgens mij zei ik dat vroeger ook tegen mijn moeder over spruitjes en daar ben ik nu dol op. Johan en ik genieten allebei van een schaaltje lasagne met salade. En er is nog genoeg saus over om morgen nog een schaaltje voor ons samen te maken. Jottem.

Donderdag

Vandaag heb ik een kookdag en maak ik zes nieuwe recepten voor KL. Joehoe! Ik ging als een speer.

Vrijdag

Ik krijg het nieuwe kookboek binnen van Susan Aretz: ‘Altijd Borreltijd’. Zo is het maar net. Ik liet het al even voorbij komen in de IG-stories. Echt een heerlijk boek waar ik zeker iets uit ga maken. Johan is vrij vandaag en is buiten druk met grasmaaien, de heg snoeien, ramen lappen, etc. etc. Ondertussen werk ik een paar uurtjes op kantoor en maak ik het huis aan kant. ’s Avonds maak ik voor Ella een sushibowl met krokante kipschnitzel en avocado en eten Johan en ik nog een keer lasagne.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd, Johan gaat de tuin in en ik ga het huis uit om boodschappen te doen. Weer thuis maak ik een grote pan verse tomatensoep voor morgen. Het is de hele dag mooi weer en eind van de middag maken we met z’n allen nog een lekkere wandeling. Als we thuis zijn ga ik met het avondeten aan de slag. Ik maak een traybake met spruitjes, krieltjes, wortel en pastinaak en in een ovenschaal leg ik een beenham met wat ui, knoflook, wortel, laurier en een kneepje bakboter. Terwijl die allemaal in de oven zitten warm ik au bain-marie hollandaisesaus op om er straks bij te serveren. Was een heerlijke maaltijd.

Zondag

Eind van de ochtend komen mijn broers helpen om de dressoirkast in de keuken weer terug te zetten in de eetkamer. Hij stond daar toch niet helemaal op zijn plek. Mijn vader en moeder komen ook gezellig mee. Vaders gaat ondertussen op mijn fiets een tochtje maken en ik permanent het haar van moeders. Na alle gedane arbeid is het tijd voor verse tomatensoep en een lekkere broodmaaltijd. Daarna gaan ze weer naar huis en rommelen wij nog een beetje aan. Ella gaat ’s avonds weer op tijd naar bed en Johan en ik kijken nog wat tv.

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk vandaag thuis op kantoor. Tussendoor kreeg ik nog lekkere foodpost binnen van La Chinata met hun paprikapoeder in twee varianten: zoet en heet. Ik gebruik heel veel paprikapoeder in de keuken dus hier word ik blij van. Deze paprikapoeder schijnt veel intenser van smaak te zijn dan gewone paprikapoeder dus ik ben heel benieuwd. Voordat we gaan eten gaat de houtkachel aan en maken we de fles bubbels leeg die nog over was van gisteren. Ella eet een kom tomatensoep (ook over van gisteren) met een broodje voordat ze naar voetbaltraining gaat en Johan en ik eten pizza. Een prima begin van een nieuwe week.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde