Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Asperges met zalm en Hollandaisesaus
Dit keer eens geen asperges met ham — ahum, misschien een klein plakje ham dan omdat hij op moest —, maar met een lekker stukje zalm. Heerlijk met mijn zelfgemaakte hollandaise-saus!
Als ik ze kan vinden eet ik het liefst verse krielaardappels bij mijn asperges. Gekookt en daarna omgezwenkt in een klont roomboter en verse peterselie. Pure verwennerij!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kilo asperges
- 4 stukken verse zalmfilet
- 2x recept Hollandaisesaus
- Vers gehakte peterselie
- Olijfolie + vloeibare boter
- Zout en peper
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. De schillen kun je eventueel nog bewaren om bouillon van te trekken voor aspergesoep. Leg de asperges in een ruime pan met water.
Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Kook de asperges 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat ze nog even verder nagaren in het kookwater.
Strooi wat zout en peper over de zalm en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie of in een droge hete grillpan. Bak de zalm eerst op de velkant en keer hem dan om.
Zalm moet altijd nog glanzend van binnen zijn en net niet helemaal gaar. Wanneer je zalm te lang bakt wordt hij droog en beslist niet lekker, echt zonde! Blijf er dus altijd bij tijdens het bakken. Schep alles op borden en garneer met een beetje vers gehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Deel je liefde