Aziatisch aardappelpannetje

Dol op gebakken aardappels? Probeer deze variant met Aziatische twist eens: krokant gebakken aardappeltjes uit de pan met gebakken ei en heerlijke smaakmakers zoals nori, sesamzaadjes en drizzle van Japanse mayoanaise. Erbij serveer je een lekkere kropsla salade met Japanse dressing. Je kan dit serveren als vegetarisch hoofdgerecht, of serveer met gebakken zalm of tonijn. Smullen maar! 

Wereldgerecht, Vegetarisch, Aziatische recepten, Aardappel en meer, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

Aardappelpannetje

  • 1 kg vastkokend aardappels, geschild en in middelgrote blokjes gesneden
  • Olijfolie om in te bakken
  • Klontje roomboter
  • 4 eieren
  • Kewpie (Japanse mayonaise)
  • 1 vel nori, in smalle reepjes geknipt
  • 2 el sesamzaadjes (ik gebruik een mix van lichte en zwarte)
  • 2 lente-uitjes, schuin gesneden

Kropsla salade

  • 1 kropsla, blaadjes losgehaald en schoongemaakt
  • Komkommer, in plakjes
  • Cherrytomaten, gehalveerd
  • Radijsjes, in plakjes

Dressing

  • 2 el Zaanse mayonaise
  • 1 el sushiazijn (Otafuku uit de toko) (eventueel te vervangen door 1 el zoetzuur augurkennat)

Nodig

  • Kookpan
  • Vergiet
  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water. Giet ze af in een vergiet en laat uitlekken. Laat helemaal afkoelen.
  2. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en het klontje boter. Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak 4 holtes in de pan door de aardappels een beetje opzij te scheppen en breek hier de eieren in. Bestrooi met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en gaar zachtjes verder op laag/middelhoog vuur tot de eieren gestold zijn (ik vind het lekker als de dooiers nog zacht zijn maar dat je eigen keuze).
  4. Drizzle voor serveren wat kewpie over het aardappelpannetje. Knip de norireepjes nog kleiner boven de aardappels en garneer verder met de sesamzaadjes en lente-ui.
  5. Dresseer de ingrediënten voor de salade in een kom. Doe de mayonaise met de sushiazijn en een klein scheutje koud water in een schoon jampotje. Draai de deksel erop en schud krachtig om. Druppel wat van de dressing over de salade. Serveer de overige dressing apart.

Aziatisch aardappelpannetje

Aziatisch aardappelpannetje

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin