Baktips: cakevulling zakt naar beneden

Baktips: cakevulling zakt naar beneden

Je hebt een heerlijke cake gemaakt met een vulling van blauwe bessen, rozijnen, fruit…. nou ja, iets lekkers in ieder geval 🙂 Maar na afloop van het bakproces blijkt dat de vulling naar beneden is gezakt. In plaats van een cake waar de vulling zich mooi verspreid heeft door de hele cake, heeft het zich op de onderste helft van de cake opgehoopt. Het ziet er niet zo fraai uit. Jammer. Maar hoe voorkom je dit?

Oorzaak

Het beslag is te licht. Je hebt te weinig boter en suiker gebruikt.

Oplossing

Je voorkomt het zakken van vulling door eerst de vulling even licht door de bloem te halen voordat je ze toevoegt aan het beslag. Door de bloem blijft de vulling keurig op zijn plaats zitten en heb je een cake met een mooi verdeelde vulling.

Baktips: cakevulling zakt naar beneden

Baktips!

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Joy

    Werkt dit ook met bijvoorbeeld karamel blokjes (fudge)?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin