Barbecue pulled chicken

Deze barbecue pulled chicken is heerlijk en supermakkelijk om zelf te maken. In dit recept geef ik je twee bereidingen, voor in de slowcooker en in de oven! Geen idee waar je pulled chicken allemaal voor kunt gebruiken? Nou, de keuze is reuze!

Zo smaakt deze barbecue pulled chicken heerlijk op een bolletje (hard of zacht) met wat koolsalade, verwerkt in een loaded nacho schotel, op een pizza, in een salade, of serveer gewoon met een pieper en wat lekkere groentes.

Heb je wat kip over? Geen probleem, barbecue pulled chicken kun je prima invriezen. 

Thema recepten, Basisrecepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Hartige keuken, Kiprecepten, Mannenvoer, Ovenrecepten, Slowcooker, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 1 ui, in smalle ringen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
  • 4 el barbecuesaus (gekocht of zelfgemaakt) + extra om af te maken
  • 1 el ketjap manis
  • 50 ml water

Verder nodig

  • Slowcooker, of braadpan met deksel geschikt voor in de oven

Bereiding

Slowcooker

Zet de slowcooker op stand high.

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en hussel om. Doe de deksel op de pan en laat circa 3 uur garen, of tot het kippendijvlees heel zacht is en je het makkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.

Braadpan

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe alle ingrediënten in de braadpan en hussel goed door elkaar. Stoof circa 2 uur in de oven, of tot je de kip makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Afwerken

Haal de kippendijen uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met 1 deel van de saus waarin de kip gestoofd is en 1 deel barbecuesaus, hoeveelheid naar eigen smaak te bepalen. Warm even door in een pan op laag vuur.

Barbecue pulled chicken

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin