Barbecue pulled chicken

Deze barbecue pulled chicken is heerlijk en supermakkelijk om zelf te maken. In dit recept geef ik je twee bereidingen, voor in de slowcooker en in de oven! Geen idee waar je pulled chicken allemaal voor kunt gebruiken? Nou, de keuze is reuze!

Zo smaakt deze barbecue pulled chicken heerlijk op een bolletje (hard of zacht) met wat koolsalade, verwerkt in een loaded nacho schotel, op een pizza, in een salade, of serveer gewoon met een pieper en wat lekkere groentes.

Heb je wat kip over? Geen probleem, barbecue pulled chicken kun je prima invriezen. 

Wereldgerecht, Thema recepten, Basisrecepten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Hartige keuken, Slowcooker, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 1 ui, in smalle ringen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
  • 4 el barbecuesaus (gekocht of zelfgemaakt) + extra om af te maken
  • 1 el ketjap manis
  • 50 ml water

Verder nodig

  • Slowcooker, of braadpan met deksel geschikt voor in de oven

Bereiding

Slowcooker

Zet de slowcooker op stand high.

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en hussel om. Doe de deksel op de pan en laat circa 3 uur garen, of tot het kippendijvlees heel zacht is en je het makkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.

Braadpan

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe alle ingrediënten in de braadpan en hussel goed door elkaar. Stoof circa 2 uur in de oven, of tot je de kip makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Afwerken

Haal de kippendijen uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met een beetje vocht waar de kip in gestoofd is en een gelijk deel barbecuesaus, genoeg om er een smeuïg geheel van te maken. Warm even door in een pan op laag vuur.

Barbecue pulled chicken

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

  1. Miki Monique

    Alle ingrediënten in de braadpan behalve de BBQ saus… toch?
    Want later schrijf je …mengen met een deel BBQ saus?

    1. Hoi Miki, ik heb het aangepast, zo moet het duidelijk zijn denk ik. 🙂 Inderdaad mengen in de pan met de barbecuesaus. Later voeg je nog een klein beetje extra barbecuesaus toe.

  2. Leo

    Vandaag gemaakt op de buitenkeuken op de camping. Erg lekker.

  3. Bertina

    Welke bbqsaus heb je gebruikt, zijn zo veel soorten.

    1. Het kan in principe met elke barbecuesaus. Gebruik gewoon degene die jezelf het lekkerst vindt.

      1. Agnes

        Goedenavond,
        Als ik een dubbele hoeveelheid maak moet de slowcooker tijd dan langer?
        Alvast bedankt voor de reactie
        Mvg Agnes

        1. De bereidingstijd blijft in principe hetzelfde Agnes.

  4. marbia

    Vandaag gemaakt in de Crockpot Express op de slowcook functie, dit is een blijvertje!
    Wat is dit lekker!

    1. Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin