Basisrecept soezen

Dit is een heerlijk en eenvoudig basisrecept voor de allerlekkerste soezen. Je kunt zowel kleine als grote soezen maken met het beslag. Vul ze met stijfgeklopte slagroom voor het geliefde slagroomsoesje of probeer eens een hartige vulling zoals zalm- of hammousse. Lekker als borrelhapje! Dit recept is voldoende voor circa 40 kleine soesjes.

Basisrecepten, Wereldgerecht, Dessert, Gebak, Hollandse recepten, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 100 g ongezouten roomboter
  • Snufje zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Verder nodig

  • Spuitzak met gladde, ronde spuitmond van 1 cm Ø

 

 

Tip!

Als je de soezen niet direct wilt gebruiken kun je ze na het afkoelen bewaren in een diepvrieszak in de vriezer. Voor gebruik even laten ontdooien (dit gebeurt in een paar minuten!) en vullen naar keuze.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Doe de melk, het water, de boter en het zout in een pannetje en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de pan direct van het vuur af zodra het begint te koken. Voeg de bloem toe en roer met de garde tot de bloem is opgelost en er een deegbal ontstaat. Zet de pan weer terug op laag vuur en laat al roerend twee tot drie minuten garen.

Haal de pan van het vuur af en voeg een voor een de eieren toe. Voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Het soezenbeslag is goed als het stevig, glanzend en smeuïg is. Doe het beslag in een grote spuitzak met ronde spuitmond en draai de zak dicht.

Spuit kleine bolletjes beslag (ongeveer de grootte van een walnoot) op het bakblik, houd circa 2 tot 3 cm tussenruimte. Bak de soezen in het midden van de oven 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Laat de soezen volledig afkoelen voordat je ze vult.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Denise

    De soesjes waren heerlijk! Ik heb ze gevuld met zalmsalade, serranoham met roomkaas en scampi met een lookmarinade (allemaal zelf gemaakt!) Ik weet nu al wat ik als borrelhapje ga geven met Pasen! 😊

    1. Oooh, dat klinkt heerlijk Denise!! 🙂

Follow on Bloglovin