Ingrediënten
- 1 blik gepelde tomaten (goede kwaliteit)
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- Snufje gedroogde chilivlokken (optioneel)
- Paar verse basilicumblaadjes
- Lekkere olijfolie
Verder nodig
- Staafmixer
Met dit eenvoudige basisrecept maak je allerlekkerste tomatensaus voor op je zelfgemaakte pizza of gebruik hem als basissaus voor pasta. Hij is lichtjes gekruid met ui, knoflook en basilicum. Deze saus is gemaakt in 15 minuten. Daarna kun je hem direct gebruiken, of laten afkoelen en bewaren in de koelkast of vriezer.
Deze tomatensaus is de perfecte basis voor je zelfgemaakte pizza. Ook pizzadeeg is heel makkelijk zelf te maken. Wij gebruiken al jaren dit recept.
Je kunt dit recept ook maken met verse, rijpe tomaten. Gebruik het liefst tomaten met veel vlees en weinig sap. Verwijder wel het velletje. Dit doe je door met een mesje een klein kruisje in de bovenkant van de tomaat te snijden en ze een paar tellen onder te dompelen in kokendheet water. Leg ze daarna in een bak met ijswater. Je kunt het velletje er nu makkelijk vanaf trekken. Snijd ook de harde steelaanzet aan de onderkant uit de tomaat.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 14:14
Heel grappig dat je zegt zonder steeltjes en op de foto allemaal steeltjes
om 11:45
Haha, een terechte opmerking Marion. Het ligt er een beetje aan hoe jong de basilicum is. De basilicum die ik gebruikte was heel jong en de steeltjes heel zacht. Die kun je dan rustig gebruiken. Als je een basilicumplantje in een pot hebt en de steeltjes wat harder zijn kun je beter alleen de blaadjes gebruiken.