Eetdagboek – één dag glutenvrij

Eetdagboek - één dag glutenvrij

Gesponsord — Wellicht las je in Achter de schermen week 37 al dat ik onlangs een hele dag glutenvrij gegeten heb en hiervan een eetdagboek heb bijgehouden.

Waarom?

Sinds mijn eerste kennismaking met glutenvrije spaghetti — ik was verrast hoe lekker het smaakte! —, ben ik me wat meer gaan verdiepen in glutenvrije recepten — er is inmiddels zelfs een categorie glutenvrij op KeukenLiefde te vinden. Hoewel ikzelf niet intolerant ben voor gluten, is een grote groep mensen dat wel en ik vroeg me af hoe het is om een hele dag glutenvrij te eten.

Eerder vertelde ik je al in het kort over gluten.

Schär – de marktleider voor glutenvrije voeding

Na een speurtocht door de supermarkt op zoek naar glutenvrije producten, kwam ik al snel uit bij het assortiment van Schär. Als marktleider voor glutenvrije voeding heeft Schär een breed assortiment te denken aan brood, pasta, meel, snacks, gebak en zoetigheid, cereals, diepvriesproducten en zelfs een compleet Italiaans assortiment. Het mag mensen met coeliakie of glutensensitiviteit aan niks ontbreken. Omdat ik een groot broodliefhebber ben, was Schär Meesterbakker vital glutenvrij het eerste product dat in mijn winkelmandje mocht. En vooruit, de Schär kleine boterkoeken en lasagnebladen mochten ook mee. Meer informatie over de producten en ingrediënten van Schär vind je hier.

Eetdagboek

08:45 uur

Ik sta te trappelen om uit te vinden hoe glutenvrij brood smaakt en maak soldaatjes met een zachtgekookt eitje. Jammie! Voor de soldaatjes besmeer je Schär Meesterbakker vital glutenvrij met boter en snijd het in smalle repen. Bak ze krokant in een voorverwarmde oven op 200 graden. Kook het ei in 5 tot 6 minuten in zacht kokend water.

En dan is het tijd om te genieten! Dip de krokante soldaatjes in de zachte eidooier. Mmmmm …

10:30 uur

Ik schil een appeltje en eet hem lekker op. 🙂

12:30 uur

Tijd voor mijn nieuwste verslaving, yoghurt! Meestal eet ik yoghurt met krokante muesli, maar vandaag niet. De geopende zak muesli in mijn kelderkast is helaas niet glutenvrij. Geen nood, na wat speurwerk kom ik erachter dat ik genoeg smaakmakers in huis heb die wel glutenvrij zijn. Ik pimp mijn yoghurt op met gedroogde cranberry en blauwe bessen, geraspte kokos, cacao nibs, walnoten, een halve banaan in plakjes en wat honing. Mmmm … Helemaal niet verkeerd, deze variant! (Schär heeft overigens ook glutenvrije muesli in zijn assortiment, maar ik vond het zonde om voor één dag een nieuwe zak te kopen.)

15:00 uur

Theetijd! Daar hoort natuurlijk een koekje bij. Of twee, of drie, hooguit. Die Schär kleine boterkoeken zijn verdomd lekker!

17:30 uur

Ik heb lasagne gemaakt met de glutenvrije lasagnebladen van Schär. Het recept ga ik binnenkort met je delen in een aparte blogpost, maar ik kan alvast verklappen dat -ie erg lekker is!

20:30 uur

Johan maakt twee koppen Spaanse koffie voor ons klaar. Zo’n glas is echt een klein geluksmomentje … En nog glutenvrij ook!

Later op de avond drink ik nog een glas rode wijn. Ik eet verder niets meer. Gedurende de hele dag drink ik rooibosthee en water.

Eén dag glutenvrij eten

Een hele dag glutenvrij eten is me alles meegevallen. Voor alle producten die gluten bevatten en waar ik zo dol op ben — met name brood en pasta — zijn glutenvrije alternatieven te vinden. Nog belangrijker, smakelijke alternatieven! Ik ben fan van Schär Meesterbakker vital glutenvrij en vooral van de Meesterbakker Meergranen, heerlijk bruin meergranenbrood. Het brood is mals, en krijgt een lekkere bite door de zonnebloempitten en lijnzaad.

Een leven lang glutenvrij plezier 

Natuurlijk ben ik me er van bewust dat ik na één dag glutenvrij eten, nog lang niet alle aspecten van een glutenvrij leven heb gezien. Daar komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen het juiste product kopen. Schär weet dit en biedt daarom naast een breed assortiment glutenvrij producten ook extra diensten aan. Zo is er een heuse Schär club, waar je vragen kunt stellen aan de experts, vind je glutenvrije restaurantsovernachtings mogelijkheden en winkels overal ter wereld, lees je alles over glutenvrij plezier in het magazine Yourlife en kun je — zonder urenlang op internet zoeken naar de beste glutenvrije opties — een vakantie boeken!

Dit is een gesponsord artikel. 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk, Themarecepten, Glutenvrije recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde