Bloemkoolsoep met chorizo

Snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze bloemkoolsoep met krokante chorizo is een goed idee! Serveer als lunch of hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood erbij.

Menu, Slank, Budget, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • Olijfolie om in te bakken + 1 el roomboter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 bloemkool, fijngesneden
  • 2 grote, kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk (kook- of slagroom kan ook)
  • 100 g chorizo, in kleine blokjes gesneden
  • Bosje peterselie, fijngehakt

Verder nodig

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

 

Bereiding

  1. Verhit een ruime kookpan met een scheut olijfolie en de roomboter en voeg de ui en knoflook toe. Fruit op laag vuur tot de ui glazig en zacht is.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes (houd wat roosjes achter en kook ze in een apart pannetje beetgaar voor garnering), aardappel, bouillon en melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Kook zachtjes verder tot de bloemkool en aardappel zacht zijn.
  3. Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot hij zijn vet loslaat. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier, zo worden ze krokant. Het vet uit de chorizo kun je bewaren om straks over de soep te drizzlen, hier zit veel smaak aan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden bloemkoolroosjes, krokante chorizo en peterselie.

Bloemkoolsoep met chorizo

Bloemkoolsoep met chorizo

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin