Boekreview: Good Food (en 3x winactie!)

Boekreview: Good Food (en 3x winactie!)

Mijn meest trouwe lezers weten inmiddels dat er enkele ingrediënten zijn, waar ik een groot zwak voor heb. Zo gaat er geen dag voorbij zonder een stukje kaas of (melk)chocolade. Maar ook van roomboter, avocado’s en zalm kan ik geen genoeg krijgen. Haha, ik houd duidelijk van vol en romig! Hoewel, op de chocolade, roomboter en kaas na (da’s dus bijna alles), zijn het niet allemaal ongezonde producten. Want met name sinds de komst van onze dochter ben ik me toch wel erg bewust van gezonde voeding. Immers, enkel het allerbeste is goed genoeg voor je kind. Maar wat is nu precies het allerbeste?

Toevallig kreeg ik onlangs het boek ‘Good Food Wordt in 1 maand de beste versie van jezelf’ van Laurianne Ruhé toegestuurd (voor iemand die kookboeken wegleest als romans, beslist geen straf kan ik je vertellen), dat volledig over goede voeding gaat. Ik las het boek in één ruk uit.

Ook leuk voor jou: ik mag maar liefst 3 boeken weggeven! Kijk onderaan voor de voorwaarden. (Winactie is inmiddels gesloten)

Laurianne vertelt hoe ze ruim vier jaar geleden ziek werd. Ze bleek pfeiffer, CMV en een chronisch vitamine B12-tekort te hebben. Ze besloot haar voedingspatroon onder de loep te laten nemen door een voedingsdeskundige.

Ik at blijkbaar overwegend suikers: brood, frisdrank, pasta, witte rijst en kipfilet (ja, zelfs daar zitten toegevoegde suiker in). En juist dat bleek funest voor mijn energielevel te zijn. Eigenlijk leefde ik van suikerkick naar suikerdip en dat de hele dag door.

Na drie weken van gezonde voeding verbeterde haar huid, kreeg ze weer kleur in haar gezicht en kreeg ze meer energie. Door deze openbaring dat gezonde voeding werkelijk werkt als medicijn en je lichaam kan helpen herstellen, besloot Laurianne de studie (natuur)voedingsdeskundige te gaan volgen en heeft ze zich daarna gespecialiseerd in detoxen oftewel ontgiften.

In haar boek Good Food laat Laurianne je kennis maken met vijf essentiele stappen die je op weg helpen naar ultieme gezondheid. Het boek bestaat uit drie delen: Good Food, transition en recepten.

In het eerste deel van het boek vertelt Laurianne onder andere wat Good Food precies inhoudt, wat de voordelen zijn en waarom biologisch, fair trade, lokaal en duurzaam allemaal betere keuzes zijn. Daarnaast somt ze een aantal ingredriënten op die je echt beter kunt mijden (de lijst is lang, maar een paar voorbeelden zijn suiker, gist, keukenzout, soja, e-nummers en gluten) en vertelt ze wat deze producten met je lichaam doen. Maar wat zijn nu eigenlijk gezonde alternatieven hiervoor?

Op die vraag geeft ze in het tweede gedeelte van het boek antwoordt. Ook geeft Laurianne je handige tips waar je deze gezonde producten het beste (en goedkoopste) kunt halen en laat ze zien welke producten beslist niet in je voorraadkast mogen ontbreken (en welke juist wel).

Het derde gedeelte is zonder enige twijfel mijn meest favoriete gedeelte. Het staat namelijk vol met gezonde en heerlijke recepten! Kijk, daar hebben we wat aan. De recepten (Woo-hoo! Er staat zelfs een recept voor mayonaise in!) spreken me stuk voor stuk aan en ik ben met name erg nieuwsgierig naar de gezonde chocolademilkshake. Die ga ik binnenkort dan ook beslist uitproberen!

foto 4_800x598

Mmmm… Hier nog even een kleine impressie van het boek.

foto 1_800x598

foto 3 (2)_800x598

foto 4 (2)_800x598

foto 5 (2)_800x598

foto 2_749x600

foto 3_800x598

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek en zou je graag een exemplaar voor jezelf ontvangen, of ben je nog op zoek naar een leuk Sinterklaascadeau? Ik mag maar liefst drie exemplaren weggeven! Wat je hiervoor moet doen? Laat hieronder een berichtje achter waarom je dit boek graag zou willen winnen. De winnaars worden 28 november a.s. bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Mireille, Claudia en Donja! Jullie hebben een mail ontvangen. Het boek komt z.s.m. jullie kant op! Staat jouw naam hier niet tussen? Niet getreurd. Je kunt het boek hier direct bestellen.

K♥L ontdekt ..., Reviews

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

46 reacties

Deel je liefde

 1. wendy br

  Op de valreep, zou graag dit boek winnen en dan in januari 2015 de beste versie van mezelf ontmoeten.

 2. Nancy

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen, ben namelijk op zoek naar mijn normale zelf die ik sinds een jaar of 10 en 25kg teveel verloren ben. Hoop weer een normaal gewicht te krijgen door gezond te eten, maar ja hoe pak ik dat aan? Wat is gezond? Volgens mij geeft dit boek daar antwoord op.Dus ik zou heel blij met dit boek zijn.

 3. Lonneke

  Oooh wat zou ik graag dit boek willen winnen

 4. michelle

  Hoi, ik wil zelf ook altijd op gezond eten Letten dus lijkt me dit boek geschikt voor mij om een gezonder leven te lijden. Ik heb wel al paar kook boeken, maar het komt altijd van pas. Al lukt gezond eten niet altijd haha! Ik hoop dat ik een van de Gelukkige winnaars ben. Groetjes van michelle

 5. Marian van der Zwart

  Wát een inspiratie kan ik dááruit opdoen…GEWELDIG!!

 6. Marian van der Zwart

  Wát een inspiratie kan ik dááruit opdoen….GEWELDIG!!

 7. Celine Schimmel

  deze zou ik heel graag willen winnen!

 8. Ellen

  Na een jaar lang op hem inpraten wist mijn lieve mannetje me van de week te vertellen dat hij in een foldertje bij de arts gelezen had dat er zoveel suiker in pakjes zat…….Pffff wat zeg ik hem nu al een jaar en waarom maak ik alles zelf klaar en met zo min mogelijk suiker…..Afijn na een griepje heeft hij de smaak te pakken en is inmiddels 2 kilo lichter…..Yeah nog een stuk of 30 te gaan…….Hopelijk zit hij deze week on de de 150…..ja je leest het goed 150 kg…..maar het is wel een grote lange man van 196 cm moet ik zeggen 😉 Nu zou ik hem graag dit boek willen doen………. Spannend….. Groetjes Ellen (Dullekehoudtervan)

 9. Marieke

  Ik zou dit boek graag willen winnen om dat we een heel stressvol jaar gehad hebben. Nu die afneemt en de rustigere periode aan zou moeten breken, komt de stress er uit en neemt de energie af. Ook ik ben een suikermonster en ik kan er slecht weerstand aan bieden, wat in deze periode weer extra energie weg neemt. Dit boek zou een goede stimulans zijn om de goede keuzes te maken en zo van binnen uit werken aan meer enegie!

 10. cariena

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen. Mijn man heeft kanker gehad en Door de chemo heeft hij psychische complicaties gehad . Het zou net de schwung aan mijn kook kunsten kunnen geven, wat hem de energie geeft om Door te gaan.

 11. Nathalie

  Mijn man is al 10 kilo afgevallen, eten nu o.a. speltbrood en minder koolhydraten! Zo trots, dit boek kan ons verder helpen om gezonder te worden.

 12. Ik zou het boek suuuuuuper graag willen winnen. Over een paar maandjes (als de verbouwingen klaar zijn) ga ik samenwonen met mijn vriend. Ik ben al volop bezig met het zoeken naar lekkere recepten, ook de recepten van keukenliefde worden regelmatig gepint op pinterest. Maar ik heb één grote angst, namelijk dat ik veel kilo’s zal bijkomen als ik eenmaal op mezelf woon. Ik kan niet goed inschatten welke recepten zowel lekker als gezond/weinig calorieen bevatten. Dit boek zou mij dus super erg helpen.

 13. Ik zit me helemaal voor te bereiden voor sinterklaas diner, volgend week.

  Want mijn familie heeft me uitgedaagd om te koken voor iedereen! Ik woon sinds een jaar op kamers en ze zijn heel benieuwd naar mijn ontwikkelde kookkunsten.

  Het lukt me alleen niet om lekkerste gerecht te bedenken omdat mijn pa te kort aan b12 vitamine heeft (zoals Laurianne). Vandaar mijn nieuwsgierigheid naar dit boek!

  liefs Darya K.

 14. Ivonne

  Hallo Annemiek

  Boek spreekt me erg aan. Ben ideeën aan het op doen om kookworkshops te geven met gezonde voeding.
  Zodat ze er meteen mee kunnen werken en heerlijk kunnen proeven en dan meteen thuis aan de slag.

 15. Diana Nuijs

  Recent ben ik een ander pad gaan bewandelen. Ik ben voor mijzelf en mijn gezomdheid gaan kiezen door allereerst een maagverkleinende operatie (gastric sleeve) te ondergaan. Dit is inmiddels 6 weken geleden, en nu begint de zoektocht naar een nieuwe, gezonde en vooral blijvende leefstijl. Dit boek lijkt mij een goede richtlijn om de eerste stappen mee te zetten op het nieuwe en gezonde pad dat ik ingeslagen ben.

 16. Lieanne

  Lekkere nieuwe recepten uitproberen houdt gezond eten leuk en interessant voor mij. Daarom ben ik altijd benieuwd naar nieuwe recepten van gezondheidsguru’s :). Ook ben ik benieuwd naar de tips voor m’n voorraadkast. Ik doe meestal 1 of 2x per week boodschappen, dus m’n voorraadkast is best een beetje belangrijk. Kortom, ik doe graag mee met de winactie!

 17. Marjolein van Andel

  Hi Annemiek,

  Wat een super leuke actie! Ik zou dit boek graag aan mijn rijtje met kookboeken toevoegen omdat:
  1] Het design ziet er super uit en daar houd ik van!
  2] Er volgens mij hele lekkere en gezonde recepten in staan!
  3] Iedereen wel gezond en lekker wil eten! (zeker met het oog op januari 2015 ;))
  4] En iedereen het leuk vindt om een prijsje te winnen :)!

  Je andere recepten zijn trouwens ook om van te smullen!
  Ga zo door, je bent echt top bezig!

  Groetjes Marjolein 🙂

 18. Esther

  Ik heb MS en probeer met gezonde voeding de ziekte enigszins de kop in te drukken. Dir boek zou een zeer waardevolle bijdrage kunnen leveren! En ik hou van koken en van je blog!

 19. Renate

  mijn dochter heeft pfeiffer, dus een opsteker is zeker welkom!!!!

 20. Stijntje van Dijk

  Omdat ik het zó herkenbaar vind, over die suikerkick en suikerdip…

 21. Als uitgebluste moeder van twee kleine jongetjes lijkt dit boek me een goede stimulans om mijn eetpatroon eindelijk eens aan te passen… Ik maak graag kans!

 22. Ik zou graag dit kookboek kado willen doen aan mijn kleindochter, 10jaar!!!!!!! En haar hobby
  Zijn koken en bakken. Succes met je goede recepten Anny

 23. Mirte

  Alhoewel ik heel veel mooie recepten van deze site haal, is zo’n mooi kookboek natuurlijk een hele mooie aanvulling op mijn verzamelde recepten die ik al heb.
  Maar toch zou ik hem niet zelf houden maar weggeven aan mijn dochter. Die houdt net als ik van recepten uitproberen en koken. Op dit moment gaat ze door een heel moeilijk periode in haar leven door ziekte en een studie die ze af probeert te ronden en dit boek zou een mooi cadeau en een goede afleiding zijn en wie weet komt het haar gezondheid wel ten goede.

 24. Ik zou dit boek dolgraag willen winnen. Ik probeer altijd zo makkelijk mogelijk (druk leven) maar toch heel gezond te koken. Ik heb ook een eigen YouTube kanaal ‘Zo aan tafel’ waar ik deze dingen maak voor anderen die ook makkelijk maar gezond willen eten. Dus extra inspiratie is zeer welkom!

 25. Odette

  Een goed kookboek is onmisbaar,om dagelijks te varieëren en een verrassend gerecht op tafel te zetten dat ook nog eens gezond is!
  Grt Odette

 26. Yvonne Timmermans Boersma

  Ik denk dat ik hem echt nodig heb. Op dit moment kook ik alléén nog maar van de site van keukenliefde, vrienden vragen of ik door jullie betaald wordt omdat ik het iedereen vriendelijk “opdring”! 😉
  Met vier opgroeiende kinderen vind ik gezond en eerlijk eten heel belangrijk, dit boek lijkt mij gewéldig!

 27. Elisa

  Wat lijkt mij dit een fantastisch boek! Ik zou dit boek graag willen ontvangen omdat ik probeer om mijn levensstijl gezonder te maken. Dit valt echter niet altijd mee. Erg lastig om de goede ingrediënten en recepten uit te kiezen. Dit boek lijkt me een hele goede leidraad!
  Het leven van suikerkicks en dips klinkt mij bekend in de oren, evenals de huidklachten.

 28. Michelle

  Ik herken de gezondheidsklachten en probeer nu ook zelf ook gezonder te leven, maar het ontbreekt me vaak nog aan inspiratie. Dit zou een mooie uitkomst zijn, en leuk voor mijn verjaardag op 29 november

 29. Kathy

  Dit zou een geweldig cadeau zijn voor mijn dochter. Zij is vanwege haar sport continue bezig met gezonde voeding. Maar dan moet dat gezonde wél lekker zijn, want genieten van haar eten wil ze daarnaast ook nog!

 30. annemieke

  Wat gaaf! Ik ben al een tijdje ‘bezig’ met good food, omdat ik ook absoluut geloof dat voedsel ontzettend veel met je doet. Zowel lichamelijk als geestelijk. Er wordt in NL ook veel te gauw een receptje door de huisarts uitgeschreven. Wat fijn dat puur, eerlijk en goed voedsel voor Laurianne zo goed heeft gewerkt. Ik kan niet wachten om haar tips en recepten te lezen!

 31. Donja Buijsman

  Gaaf! Gewoon omdat ik een onwijze fan van koken en lezen ben! En sinds ik lid ben van de pagina “keukenliefde” de meest fantastische gerechten klaar maak. Mijn vriend en kids (3 en 1.5) vragen al voordat ik ben begonnen met koken wat ik vandaag weer voor lekkers ga maken. Heerlijk!

 32. Rik

  Ik zou dit boek wel willen omdat ik dan volgend jaar eens lekker kan starten met veel gezond en lekker eten

 33. Anita H.

  Ik ben wel op zoek naar sinterklaascadeau’s, maar dit boek hou ik toch echt fijn voor mezelf, mocht ik winnen. (Ik vermoed wel dat er een vriendin is die het dan wil lenen.) Sinds ik een aantal jaren op advies van een natuurarts, mijn eetpatroon drastisch heb aangepast, zijn er duidelijk wat lichamelijk mankementen verdwenen danwel verbeterd. Enkele jaren geleden heb ik nog eens een switch gemaakt: aanzienlijke beperking van inname koolhydraten. Gevolg: gewicht is vrij stabiel en normaal (sommigen vinden mij zelfs mager; wat een luxe). Maar ik ben er nog niet. Zeker weten dat er nog het een en ander verbeterd kan worden. Verder mis ik nog recepten voor echt hele lekkere gerechten. Ik verwacht dat ik met dit boek een hoop inspiratie kan opdoen. Belangrijkste doel: meer energie. Mooi voornemen ook voor 2015, bedenk ik me net.

 34. Kelly

  Ik zou dit boek wel graag willen winnen!
  Ik ben dol op lekker eten maar ben mij er toch bewust van geworden wat er in veel producten ‘bijgeduwd’ wordt. Dit moet echt anders want het lichaam merkt het echt wel.
  Dit boek zou mij daar zeker bij helpen met alle leuke en lekkere info.
  Groetjes Kelly

 35. lya van gelder

  Hoi Annemiek,

  Kook al zeker 15 jaar behoorlijk gezond
  (man met hartritme stoornis)Dochter vorige
  week 34 geworden.leuk gezin 2 kids bleek
  8 jaar geleden MS te hebben.Beide werken
  nog zowel ik als mijn dochter koken redelijk
  gezond.Heb vaak het idee dat het veel met voeding
  te maken heeft.Zeker weten doe ik het niet ben geen
  arts.Maar alle beetjes helpen toch?

  Groetjes Lya

 36. Ellen

  Aaaaahhh dit boek past sinds dit jaar helemaal bij mij……en gezien voor iedereen St.Nicolaas – kadootjes regel, maar er nooit iemand op het idee komt mij er eentje te doen, zou ik dus best blij worden met ook een kadootje dit jaar ! 🙂

  Groetjes Ellen (alias Dullekhoudtervan)

 37. Vicky

  Hoii!!

  De omschrijving van het boek klinkt echt geweldig. Ik ben altijd op zoek naar natuurlijk en gezond voedsel. Dit boek kan me daar érg goed bij helpen, gok ik zo. Daarnaast stond een kookboek ook op mijn verlanglijstje! 😀

 38. Lydia danneberg

  Ik herken veel uit jullie blog!
  Wat zou het tof zijn om jullie boek te winnen en zo weer nieuwe dingen kunnen leren voor mijn gezondheid!
  Want op het supermarkt eten daar voel ik me al een poos niet meer lekker bij.
  Groetjes Lydia.

 39. anja

  Door het eten van roomboter..geen brood. .geen melk…lig ik in gevecht met de schijf van 5. Toch voel ik mij stukken beter. Hoop dat het boek nog meer kan toevoegen!!!

 40. Anniette Kerver

  Met mijn verzameling kookboeken van over de aantal van een goede boekhandel, is dit een boek wat nog toevoegd aan mijn verzameling. Zeker in deze tijd van good food zijn dit boeken die nog ontbreken.

 41. Anita

  Wat een tof boek! Ik ben erg benieuwd naar wat ik nu precies wel en niet zou moeten eten. Ben daar ook al best wel mee bezig omdat ik er van overtuigd ben dat gezond eten goed voor je lijf is. Het is altijd zoeken naar goede recepten, ook omdat ik juist niet allerlei zakjes en pakje van de supermarkt meer wil gebruiken. Ik hoop dat dit boek me helpt om originele, lekkere gerechten op tafel te zetten.

 42. Lenny Sanderse

  Wat een goed idee, om zo’n handig, praktisch boek in de markt te zetten! Zoveel mensen eten nog “verkeerd”
  Op Bonaire is t voedingspatroon van veel mensen eenzijdig; groente en fruit zijn duur.
  Green houses, waarin eigen groente wordt verbouwd, is hier dus een goede zaak!
  Het boek geeft voorbeelden van een goede voeding in de vorm van recepten;
  t zou een geweldige combinatie zijn!

 43. Francisca

  Wat lijkt dit me een goed boek!
  Ik ben al een tijdje aan het kijken naar gezondere voeding maar ik vind het lastig om uitsluitsel te vinden tussen alle verschillende dingen die ik lees. Door een syndroom ben ik minder vruchtbaar dan andere vrouwen en gewichtsverlies kan dit positief beïnvloeden, daarom is gezondere voeding voor mij nummer 1 op dit moment. Ik ben op eigen kracht al een kledingmaat afgevallen en ik hoop met behulp van dit boek nog meer af te kunnen vallen!

 44. Mireille Beumer

  Oohh, dit boek zou ik heel graag willen winnen! Sinds een aantal maanden ben ik heel bewust met mijn voeding bezig. Met als resultaat: meer energie en veel minder hoofdpijn.
  Als gevolg hiervan lees ik alles wat los en vast zit, en probeer ik van alles uit. Ook dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje, als een bron vol met nieuwe en inspirerende informatie!

 45. charlotte

  Ik denk dat we hier allemaal heel veel kan kunnen leren. En ja, zeker ik haha. Ik houd van lekker eten en dat is inderdaad niet altijd even gezond. Maar het lijkt me geweldig om gezonde, smakkelijke alternatieven te kunnen. Zoals inderdaad de mayonaise. Nu hopen dat sinterklaas me weet te vinden en dan natuurlijk niet vanwege de pepernoten

 46. Claudia

  hallo Annemiek en Laurianne,
  ik ken dit boek nog niet, ziet er zo op t eerste gezicht erg goed uit !, sinds 1 jaar ben ik aan t worstelen met de uitslag op mijn huid, dermatoloog biedt geen uitkomst en ben zelf aan t “dokteren” met mijn voeding, tot op heden nog geen bevredigend resultaat. Hopelijk zou ik met de tips van Laurianne wel een beter resultaat kunnen hebben.
  gr. Claudia

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde