Presentatie BK Royal Dutch Oven

BK-Royal-Dutch-Oven-totaal_800x576

Onlangs ontvingen wij een uitnodiging van persbureau ‘Kroon op het werk’ om aanwezig te zijn bij de BK-presentatie van de duurste pan van Nederland: de BK Royal Dutch Oven. Een gietijzeren braadpan gemaakt van zeer hoogwaardig 100% gerecycled zuiver ijzer en staal. Omdat we inmiddels na onze vele kookavonturen zelf hebben ondervonden hoe belangrijk een goede pan is, wilden wij hier graag bij aanwezig zijn en dus ging Johan op pad naar het mooie designhotel Andaz in Amsterdam.

In de presentatieruimte was voor de gelegenheid een klein BK-museum ingericht met echte BK-klassiekers – ik heb zelf de klassieke BK Fortalit braadpan en zweer erbij voor het allerlekkerste stoofvlees! – en waar natuurlijk de allernieuwste aanwinst onder de pannen, de Royal Dutch Oven, een prominente rol speelde.

Presentatie BK Royal Dutch Oven

Tijdens de presentatie stonden er op elke tafel Delfts blauwe kommetjes met daarin Chinese Fortune cookies.

IMG_2314_800x598

Speciaal voor deze gelegenheid waren de koekjes gevuld met de bekende Chinese spreuk “Overal ter wereld houden mensen van lekker eten en drinken; laten we hier met elkaar van genieten!”. Deze spreuk staat tevens op de onderkant van de pan.

Onderzijde-Royal-Dutch-Oven_600x600

Toen BK jaren geleden voor het eerst in China op een beurs stond, was er ontzettend veel animo voor de lijn q-linair classic. Deze mooie pan met een wat naar boven uitlopende vorm, heeft veel overeenkomsten met het oude Chinese betaalmiddel, de Yuanbao. Tegenwoordig is het een geluksmunt die staat voor welvaart en voorspoed.

Dekselknop-van-Royal-Dutch-Oven_600x600

Dit alles zette Nadia Wijstma (product development BK) aan het denken. Na vele brainstormsessies met producenten en ontwerpers kwam uiteindelijk de Royal Dutch Oven tot stand: een perfect afgewerkte gietijzeren pan met de vorm van de Yuanbao. De keramieke deksel van de Royal Dutch Oven is voorzien van een handgeschilderde Delfts blauwe pauw.

Wist je dat trouwens dat Delfst blauw in de 16e eeuw is uitgevonden als tegenhanger van het dure blauw-witte Chinese porselein, en dat de pauw een symbool is van geluk en schoonheid? Dus niet alleen in de pan zelf, maar ook in de deksel worden Nederland en China met elkaar verbonden.

Deksel-Royal-Dutch-Oven_600x600

Dit maakt de Royal Dutch Oven uniek:

Made in Holland – De pannen worden vervaardigd in Nederland.

Koninklijk – Bk’s Royal Dutch Oven is een samenwerking tussen 3 Koninklijke bedrijven.

Superieur & Duurzaam – Geproduceerd uit 100% recycled en zuiver ijzer en staal.

Oerdegelijk – Levenslange garantie op het gietijzer

Origineel Delfts blauw patroon – Ontworpen door een van de meester-schilders van Royal Delft.

Keramisch druppeldeksel – Het unieke relief in de deksel verdeelt kookvocht gelijkmatig over het gerecht.

Vaatwasserbestendig – Dankzij speciaal ontwikkeld emaille geschikt voor de vaatwasser.

Universeel inzetbaar – Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief oven.

Presentatie BK Royal Oven

Links op de foto Gea Barth (marketing manager BK), rechts op de foto Nadia Wijstma (product development BK)

Presentatie BK Royal Dutch Oven

Mijn conclusie:

De Royal Dutch Oven is een absolute eyecatcher in je keuken en erg functioneel in gebruik. Het prijskaartje is ook bijzonder; de adviesprijs is namelijk € 249 euro. Geen pan dus die je zomaar even aanschaft. Wel een uitgave die je kunt zien als een levenslange investering in oneindig veel kookplezier en culinair genot!

Aan het einde van de presentatie kreeg iedereen nog deze leuke en goedgevulde goodiebag mee naar huis. Altijd leuk! Ook werden er onder de genodigden nog twee Royal Dutch Oven-exemplaren verloot. Helaas voor ons bleef het bij de goodiebag.

DSC_5889_800x536

Huis- en Tuin❤️Liefde, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Reviews

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde