Borrelbrood

Borrelbrood

Ben jij een echte borrelkont?

Op oudejaarsavond kun je je hart ophalen. Het is dé avond voor feestelijke drankjes en smakelijke hapjes. Dit borrelbrood met kaas en kruidenboter mag niet ontbreken. Het is bijzonder geschikt voor een groot gezelschap; iedereen kan er lekker van plukken. Je kunt het al een dag van tevoren klaarmaken en afgedekt in vershoudfolie bewaren in de koelkast. Als het feestgedruis van start gaat, hoef je het borrelbrood alleen nog maar in de oven te schuiven. Let’s party!

Trouwens, dit borrelbrood smaakt ook heerlijk bij de lunch, of het avondeten op een doodgewone werkdag, of in het weekend met een kommetje soep erbij.

Ingrediënten

  • 1 ongesneden rond brood
  • Stuk kaas (minimaal 48+), in plakken gesneden
  • 100 g roomboter
  • 2 tl ranchdressing-kruidenmix
  • 1 teen knoflook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het brood met een scherp broodmes in een ruitjespatroon, niet helemaal doormidden snijden. Duw de plakken kaas tussen de gleuven. Smelt de roomboter in de magnetron en meng met de kruidenmix en knoflook. Schenk de gesmolten boter over het borrelbrood. Zorg ervoor dat het goed tussen de gleuven komt. Bedek het borrelbrood met aluminiumfolie en bak circa 15 tot 20 minuten in de oven.

Serveer direct.

Enjoy!

Tip

Je kunt naar hartelust experimenteren met kaassoorten in dit recept. Het lekkerst zijn kazen met goede smelteigenschappen en sliertvorming (ziet er zo leuk uit bij het plukken :)) zoals bijv. mozzarella, emmentaler, gouda en gruyère

Themarecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Lunchrecepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. johanna

    mmmm, lijkt mij lekker. dank

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde