Croque monsieur met witte asperge + opening Dé Aspergewinkel!

Gesponsord — Witte asperges: je houdt ervan of niet. Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik ze écht lekker vond. Maar nu kan ik er geen genoeg van krijgen! Toen ik een uitnodiging ontving om aanwezig te zijn bij de officiële opening van Dé Aspergewinkel in Den Bosch was ik dan ook direct enthousiast. Hier moest ik het mijne van weten. 

Dé Aspergewinkel in het centrum van Den Bosch is een pop-up store. Dat wil zeggen dat deze winkel alleen tijdens het aspergeseizoen geopend is tot en met 24 juni — de laatste officiële dag van het witte aspergeseizoen. Dé Aspergewinkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables, een coöperatie van telers.

Asperge liefhebbers kunnen in deze winkel hun hart ophalen! In Dé Aspergewinkel draait alles om beleving. Het vriendelijke personeel loopt rond om al je priemende aspergevragen te beantwoorden. Een professionele kok bereidt ter plekke de lekkerste aspergerecepten die je meteen kunt proeven. Zo proefde ik krokant gefrituurde witte asperges met een lekkere dipsaus (woah, dit was zó lekker dat ik binnenkort zelf een poging waag om dit te maken), aspergelikeur en -wijn, een worstenbroodje met witte asperge, een aspergesmoothie, aspergevlaai en zelfs asperge-ijs. En ja, dat is dus écht lekker! Wat lekkers mee naar huis nemen om je familie te laten proeven? Alle lekkernijen kun je ook gewoon kopen in de winkel. Liever zelf aan de slag met een lekker aspergerecept? In de winkel koop je kraakverse witte asperges — maar ook groene asperges en zelfs wilde asperges — allemaal rechtstreeks van de teler en van de allerbeste kwaliteit. Superhandig: je kunt de asperges meteen laten schillen in de schilmachine! Neem ook meteen een receptenboek mee naar huis en zoek thuis op je gemak iets lekkers uit. Heb je niet zoveel tijd om te koken, dan koop je een kant-en-klaar maaltijdpakket. En tot slot kun je hier nog terecht voor kookgerei en leuke accessoires om de tafel mooi te dekken. Kortom, voor een flinke dosis asperge-inspiratie moet je in Dé Aspergewinkel zijn!

Croque monsieur met witte asperge

Na afloop van de feestelijkheden krijg ik een leuke goodiebag mee naar huis met daarin onder andere een bosje van het kostbare Witte Goud. Dat komt goed uit, want na het proeven van alle asperge lekkernijen sta ik te popelen om thuis zelf aan de slag te gaan! Tijdens de rit naar huis ontstaat het idee voor dit croque monsieur borrelhapje met witte asperge. Een heerlijk hapje om gasten mee te verrassen, of gewoon om lekker zelf van te genieten omdat je daar zin in hebt!

Croque monsieur met witte asperge + opening Dé Aspergewinkel!

Hapje voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g beenham, in smalle repen gesneden
  • 60 g Gruyère, geraspt
  • 250 g witte asperges
  • Zout en peper uit de molen
  • Tuinkers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd circa 1,5 cm van de harde houtachtige onderkant van de asperges af — deze mogen weg. Schil de asperges rondom en snijd in stukjes van circa 2 cm. Snijd het stokbrood in dikke plakken. Roer de crème fraîche, ham, kaas en aspergestukjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken stokbrood royaal met het aspergemengsel en bak circa 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Knip wat tuinkers af en strooi over de bovenkant.

Croque monsieur met witte asperge + opening Dé Aspergewinkel!

Serveer direct.

Meer weten over Dé Aspergewinkel? Kijk voor de openingstijden — met de feestdagen in het vooruitzicht is Dé Aspergewinkel niet alle zondagen en maandagen open —, het adres en meer informatie over kookdemonstraties en proeverijen op Dé Aspergewinkel

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dé Aspergewinkel.

Franse recepten, K♥L ontdekt ..., Lenterecepten, Lunch, Reviews, Seizoen, Voor bij de borrel, Wereldgerecht




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hetty Wijkamp

    Hoef je die asperges niet te koken?

    1. Hoi Hetty, als de asperges heel vers zijn hoef je ze niet eerst te koken.

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com