Brioche hamburgerbroodjes

Broodje hamburger komt hier regelmatig op tafel. Natuurlijk wel de zelfgemaakte variant, daar kan geen fastfoodketen aan tippen. Op KeukenLiefde deelde ik jaren geleden al ons favoriete hamburgerrecept (nog steeds onze favoriet) maar een goed recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes had ik nog niet met je gedeeld. Nu is het niet zo dat ik de hamburgerbroodjes altijd zelf maak — gemak dient tenslotte de mens — maar als ik zin heb om uit te pakken dan gebruik ik dit recept.

Deze brioche hamburgerbroodjes zijn fantastisch van smaak: luchtig zacht witbrood en steviger dan een zacht wit bolletje. Het rijzen van het deeg neemt de meeste tijd in beslag. Voor het kneden gebruik ik een keukenmachine met deeghaak. Met je handen kneden kan ook, maar het gaat erg plakken. Na het kneden moet het deeg 2 keer rijzen. Dit neemt de meeste tijd in beslag, maar geeft jou alle tijd om de hamburgers te maken en overige ingrediënten voor het broodje hamburger te snijden.

Voor dit recept gebruik ik de planeetmenger van Maxima. Een ontzettend sterke keukenmachine met grote mengkom van 7 liter en 3 verschillende deeg-, beslaghaken. Het kneden van het briochedeeg is voor de krachtige moter een fluitje van een cent. Hij maakt tijdens het kneden weinig geluid. Verder is hij eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Hoofdgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde