Cakepops maken!

Cakepops maken!

Cakepops zijn een aantal jaren geleden overgewaaid uit – hoe kan het ook anders – Amerika en inmiddels over de hele wereld een erg geliefd hapje op feestjes en partijen. Deze kleine cakebolletjes op een stokje worden door gesmolten chocolade of glazuur gewenteld en versierd. Omdat ze zo klein zijn en je er qua versiering alle kanten mee op kunt, zijn ze het ideale hapje voor speciale thema-feestjes zoals bijvoorbeeld Oud & Nieuw, Kerst, kinderfeestjes, maar ook babyshowers! Speciaal voor de babyshower van mijn schoonzusje verdiepten mijn schoonmoeder en ik ons in de kunst van cakepops maken.

Omdat het geslacht van de toekomstige kleine wereldburger bij ons nog niet bekend is, besloten we zowel roze als blauwe cakepops te maken. Ik gebruikte roze en blauwe levensmiddelenkleurstof om de witte chocolade te kleuren, waar ik de cakepops doorheen haalde. Dit was geen succes. Waar normaal slechts een druppeltje kleurstof nodig is om een grote massa te kleuren, moest ik nu een flinke hoeveelheid toevoegen en nog pakte de kleur niet zoals gewenst. Wil je dus roze en blauwe cakepops maken? Gebruik dan candy melts; reeds gekleurde chocoladetabletten speciaal voor dit doeleinde (verkrijgbaar bij o.a. Jamin en online webwinkels). Wel kun je levensmiddelenkleurstof gebruiken om de cake zelf te kleuren. Een druppeltjes kleurstof toevoegen aan het cakebeslag is vaak al voldoende voor het gewenste resultaat. Je kunt de cakepops natuurlijk ook in gesmolten witte chocolade dopen en deze subtiel met roze en blauwe decoratie versieren.

Recept voor meer dan 50 cakepops! (Wat je niet gebruikt kun je invriezen.)

Ingrediënten

 • 1x basisrecept voor cake, laat de chocolade in dit recept achterwege.
 • 1x Dr. Oetker mix voor botercrème, of zelf botercrème maken. Ik gebruikte de Dr. Oetker mix voor botercrème en maakte deze aan met mascarpone in plaats van boter. Erg lekker!
 • Blauwe en roze Candy Melts, of zelf chocolade naar keuze smelten (ik gebruikte chrispy rice witte chocolade repen)
 • Eetbare decoratie naar keuze, ik gebruikte bijvoorbeeld glittersuiker van Dr. Oetker

Verder nodig

 • Een cakeblik en keukenmachine, of een speciale bakvorm voor cakepops (zie toelichting onderstaande bereiding).
 • Cakepop stokjes in diverse lengtes (ziet er leuk uit bij het presenteren).
 • Standaard om de cakepops op te zetten. Je kunt deze standaards kant-en-klaar te koop, of zelf maken. Zie hiervoor onderstaande tip.
 • Eventueel wat krullint om om de stokjes te binden.

Bereiding

Je kunt de cakebolletjes voor de cakepops op twee manieren maken.

Manier 1 (met botercrème)

Bak een basis cake en laat deze volledig afkoelen. Vermaal de cake tot kruimels in de keukenmachine en meng de botercrème erdoor (ik kleurde de botercrème roze met een paar druppels rode levensmiddelenkleurstof).

Voeg zoveel botercrème toe, totdat je een stevig deeg hebt waar je makkelijk balletjes van kunt draaien. Schep steeds met een theelepel wat deeg op je hand, zodat de balletjes allemaal dezelfde grootte krijgen. Prik in ieder balletje een cakepop-stokje en laat de cakepops opstijven in de koelkast. Je kunt de cakebolletjes met gaatjes en zonder stokje ook invriezen en een andere keer verder afmaken. Ik vroor de cakepops in. Zo kun je het maken van de cakepops verspreiden over meerdere dagen, wat het minder intensief maakt.

Manier 2 (zonder botercrème)

Maak het basisrecept voor cakebeslag en bak de cakepops in een speciale cakepop bakvorm 15 tot 20 minuten op 180 graden. Prik na het bakken gaatjes in de cakepops en laat ze volledig afkoelen. Ook deze cakebolletjes kun je prima invriezen.

Om ervoor te zorgen dat de cakepops straks niet van de stokjes afvallen, dip je de stokjes in wat gesmolten chocolade en duw ze in de cakebolletjes. Laat even opstijven in de koelkast. Ik maakte de cakepops op manier 1 en daarbij was deze stap niet nodig. Mijn schoonmoeder maakte de cakepops op manier 2 en daarbij was deze stap wel nodig. Wil je zeker weten dat de bolletjes cake goed vastzitten, maak er dan eerst eentje om te testen. Prik een cakepop op een stokje en wentel hem door gesmolten chocolade. Als hij stevig vast blijft zitten is het goed.

Cakepops versieren

Smelt de candy melts of chocolade en wentel de cakepops erdoorheen. Draai ze boven de bak even rond en laat de overtollige chocolade of glazuur eraf druipen. Bestrooi de bovenkant van de cake-pop met wat decoratie en zet de cakepop op de standaard. Bewaar de cakepops tot gebruik in de koelkast. Om de cakepops helemaal af te maken kun je om ieder stokje een vrolijk krullintje binden. Trek met een schaar krullen in een stukje krullint en bind om het stokje.

Cakepops maken!

Cakepops maken!

DSC_6625_800x536

Tip

Van oase (dat groene steekschuim voor bloemstukken) kun je perfect een cakepop-standaard maken! Mijn schoonmoeder en ik zagen leuke oase in hartjesvorm liggen bij de Action en namen hier twee stuks van mee naar huis. Trek de oase voorzichtig los van de onderkant en bekleed het oase met mooi inpakpapier. Voor deze speciale gelegenheid pakten we het ene hart in met roze inpakpapier en de andere met blauwe. Zet daarna weer terug op de onderkant en klaar is je standaard!

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Babyshower, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

 1. Nancy

  Zijn de stokjes niet groen als je ze eruit trekt?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde