Carpaccio glaasjes

Deze feestelijke carpaccio glaasjes zijn gevuld met frisse sla, carpaccio en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken tot en met stap 3 en afgedekt in de koelkast bewaren. Heerlijk om als amuse, hapje of als voorgerecht te serveren.

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Italiaanse recepten, Voorgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 1 verpakking carpaccio à 120 g
  • Klein zakje rucola (ca. 80 g)
  • 1,5 el pijnboompitten
  • 1,5 el kappertjes, uitgelekt
  • Stukje Parmezaan

Honing-mosterddressing

  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl milde mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl zoetzuur augurkennat

Nodig

  • Dunschiller
  • 6 kleine glaasjes
  • 6 vorkjes

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten samen met de pijnboompitten uit de verpakking carpaccio goudbruin in een droge koekenpan. Rasp met de dunschiller wat flinters van de parmezaan.
  2. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom roer glad. Breng op smaak met zout en peper. De dressing uit het pak carpaccio gebruik je niet voor dit recept maar kun je bewaren voor een andere salade.
  3. Verdeel de rucola over de glaasjes gevolgd door wat plakjes carpaccio, pijnboompitten, kappertjes en parmezaanflinters (gebruik ook de parmezaan uit de verpakking) en bestrooi met een beetje zout en peper.
  4. Lepel vlak voor serveren de dressing over de glaasjes en serveer direct.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin