Carpacciosalade met pestodressing

Bestel jij ook altijd carpaccio als je uit eten gaat? Je kunt hem ook heel makkelijk zelf maken en er thuis van genieten. Deze zelfgemaakte carpacciosalade met romige pestodressing is zo gemaakt en verrukkelijk!

Lekker als voorgerecht, lunch, of – als je een wat grotere portie maakt – als hoofdgerecht. Serveer met wat vers afgebakken stokbrood en kruidenboter, zo maak je het smulfeest compleet!

Wereldgerecht, Menu, Vleesrecepten, Italiaanse recepten, Snel, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 2 handjes gemengde sla (bijv. rucola melange)
  • 120 gram carpaccio (1 verpakking à 2 porties)
  • 1 zongedroogde tomaat, in reepjes gesneden
  • 1 tl kappertjes
  • 3 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • Stukje komkommer, in stukjes
  • 1 el pijnboompitjes, goudbruin geroosterd in droge koekenpan
  • Stukje Parmezaan, geraspt
  • Optioneel, plukje tuinkers
  • Optioneel, 2 radijsjes, in plakjes
  • 1 à 2 el pestodressing

*Gebruik 1 portie als lunch of voorgerecht, of 2 porties als hoofdgerecht per persoon.

 

Bereiding

Verdeel de sla over een bord en drapeer de carpaccio eroverheen. Garneer met de overige ingrediënten en druppel de pestodressing eroverheen. Bestrooi met een beetje zout en peper uit de molen. Serveer direct.

Lekker met knapperig stokbrood en kruidenboter.

Carpacciosalade met pestodressing

Carpacciosalade met pestodressing

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin