Pestodressing

Deze romige pestodressing maak je in een handomdraai. Heerlijk om een pastasalade mee aan te maken, over de carpaccio te druppelen, te serveren bij een schaal gegrilde groenten, of geef bij de borrel om rauwkost in te dippen!

Supersnelle pasta pesto

Behalve voor het aanmaken van salades kun je deze pestodressing ook gebruiken als basis voor pasta pesto. Fruit dan een sjalotje aan in wat olie in een koekenpan. Bak eventueel wat gehalveerde cherrytomaatjes mee. Voeg 1 el pestodressing per persoon toe. Blus af met 100 ml room per persoon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 1 minuut zachtjes pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Gekookte pasta erdoor roeren en klaar is je pasta pesto! PS Dit is een hele basic variant. Je kunt naar hartelust varieëren door gebakken kip, garnalen, verse spinazie, rode peper, etc. toe te voegen aan de saus. 

Wereldgerecht, Basisrecepten, Seizoen, Pastarecepten, Zomerrecepten, Groenten, Hartige keuken, Italiaanse recepten, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 30 g basilicumblaadjes
  • 40 g pijnboompitten (eventueel goudbruin geroosterd voor nog meer smaak!)
  • 40 g Parmezaan, in stukken
  • 1 knoflookteentje, gepeld
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • Zonnebloem- en/of extra vierge olijfolie, hoeveelheid naar eigen smaak*

*Ik gebruik graag 2 delen zonnebloemolie (neutrale smaak) en 1 deel extra vierge olijfolie (uitgesproken smaak).

Verder nodig

  • Keukenmachine met hakmes of staafmixer

 

Bereiding

Doe een flinke scheut zonnebloemolie en/of olijfolie en de overige ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde dressing. Voeg indien nodig meer olie toe om de dressing wat dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Pestodressing

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin