Chinese tomatensoep

Ik was vroeger nooit een grote soepliefhebber. Maar sinds KeukenLiefde is dat langzaamaan veranderd. Steeds vaker geniet ik tijdens de lunch in mijn eigen woonkamerkantine van een zelfgemaakt kommetje soep. En ook voor het avondeten zet ik graag soep op tafel, vooral op drukke rennen-springen-vliegen-duiken-vallen-opstaan-en-weer-doorgaan-dagen, of als ik weinig inspiratie heb; ik kan er namelijk alle kliekjes uit de koelkast in kwijt. Maar ook in het weekend kan ik me lekker uitleven met vers gekochte ingrediënten van de markt. Om dan man- en dochterlief eens heerlijk te verwennen — want die twee zijn de grootste soepkonten van Tiel en omstreken.

Deze Chinese tomatensoep stond al tijden op mijn nog-te-koken-lijst. Hoogste tijd om hem af te vinken!

Voor de typisch kenmerkende zoete smaak van de Chinese tomatensoep voeg ik appelmoes toe. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is heerlijk! Probeer het maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben erg benieuwd! 

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. HannaH

  wat is soepcreatie?

  1. Dat was bouillonpoeder van Honig maar is niet meer verkrijgbaar. Het recept is daarom aangepast.

   1. HannaH

    aha 🙂 Ik heb het altijd zonder gedaan.

 2. helma

  Ik heb jou recept vaker gebruikt, nu al een poosje niet meer en wilde het weer maken maar soep creatie bestaat niet meer. Wat zou ik dan kunnen gebruiken?

 3. irma

  Wel jammer dat je soep creatie gebruikt…

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde