Ingrediënten
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 200 ml volle melk
- 100 g pure chocolade 85%, fijngehakt
- 15 g cacaopoeder
- 140 g fijne kristalsuiker
- 1/2 vanillestokje
- 4 eidooiers (de eiwitten heb je niet nodig)
- Snufje zout
Dit is het lekkerste recept voor chocoladeroomijs dat je ooit geproefd hebt! Of in elk geval, dat ik ooit proefde. 😄Het heeft een volle chocoladesmaak en is romig en fluweelzacht van smaak.
Ik maak dit chocoladeroomijs met behulp van een ijsmachine. Wat mij betreft een echte pre. Ik heb ook weleens ijs zonder ijsmachine gemaakt maar dan krijg je toch niet die zachte, romige structuur die roomijs zo lekker maakt.
Dit chocoladeroomijs is heel makkelijk om te maken. Het chocolademengsel kun je van tevoren al maken zodat je hem moment suprême alleen maar in de ijsmachine hoeft te doen. Ondertussen geniet jij lekker van je hoofdgerecht. En daarna, geniet je van het lekkerste toetje ooit!
Je kunt het ijs ook eerder maken en in een afgesloten diepvriesbak in de vriezer bewaren. Zet hem dan een half uur voordat je hem wilt eten in de koelkast, zodat je hem makkelijk kunt uitscheppen.
Meer lekkere ijsrecepten? Probeer ook eens dit recept voor vanilleroomijs, dit recept voor aardbeienroomijs, of dit appel crumble vanilleroomijs.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Voor een lekkere bite kun je ook een handje fijngehakte pure chocolade door het roomijs roeren.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 11:59
Hoi Annemiek en Johan,
Ik heb al 2 weken geen kijkje gehad.
Klopt dat?
Groet,
Yvonne
om 18:58
Dat klopt Yvonne, we zijn hiermee gestopt. Maar je kunt ons nog steeds volgen op Instagram! Hier delen we regelmatig persoonlijke kijkjes achter de schermen in Stories en reels. 😀
om 22:53
Wat jammer, ik heb geen instagram.
Dan houd het voor mij hier op.
Bedankt,
Yvonne