Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Slanke Italiaanse kipschotel
Een slanke Italiaanse kipschotel met courgette, paprika, tomaat en kip gegratineerd met 30+ kaas. Voor dit makkelijke recept hoef je alleen wat snijwerk te verrichten, daarna gaat alles ongekookt in de ovenschaal. De oven transformeert de groenten in een smakelijke saus en bakt de kip lekker mals. De 30+ kaas bovenop maakt het lekker romig.
Koolhydraatarm
Deze slanke Italiaanse kipschotel is koolhydraatarm maar als je wilt kun je er brood, aardappels, rijst of pasta bij serveren.
30+ kaas
De kipschotel wordt gegratineerd met een smakelijke 30+ Hoogendoorn Kaas. Deze boerenkaas wordt gemaakt van afgeroomde melk en mag minimaal 20 weken rijpen. Hierdoor is hij minder vet dan 48+ kaas en krijgt hij toch die lekkere volle en pittige smaak. Heerlijk op je boterham of om te gratineren!
Soortgelijke recepten
In samenwerking met Hoogendoorn Kaas maak ik een jaar lang elke maand een lekker recept met één van hun kazen of producten. Deze recepten zijn ook erg lekker:
- Stamppot met raapstelen en graskaas
- Pasta met truffel, champignons en kip
- Kipschotel met truffelsaus
- Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or
- Pasta met 4-kazensaus
- Kaaskroketjes
Ovenschotels, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Snelle recepten
om 17:40
Je doet toch geen rauwe kip door groente die nagenoeg gaar is ?
om 21:13
Heerlijk recept.
Vond het alleen wel erg nat.
om 09:20
Hoi Beatrice, zie de reactie hieronder. Je kunt de volgende keer minder tomaatjes toevoegen, dan wordt het minder nat.
om 18:15
Gisteren heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk. Alleen was er waterig in ovenschaal. Hoe komt dat? Ik heb precies gevolgd wat er op staat.
om 09:19
Hoi Sandra, fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. De tomaatjes zijn eigenlijk de sausmaker in dit gerecht en laten tijdens het bakken in de oven al hun sap los. Als je minder vocht wilt zou je dus minder tomaatjes kunnen toevoegen.
om 17:54
Gaan het vandaag eten maar het gekke is er staat Kookroom light bij de ingrediënten maar nergens waar je de Kookroom moet toevoegen
om 17:37
Hoi Iris, ik heb de schotel vandaag gemaakt.
Zoals het recept aangeeft alle overige ingrediënten, behalve de kip en kaas door de schotel mengen.
Ik heb de kip op heet vuur even aangebraden en na de bereiding van de groente, 20 minuten, door de schotel gemengd. Kaas erop en nog 10 minuten in de oven. We vonden het heerlijk.
om 17:43
zie punt 3: alle overige ingrediënten.
om 22:09
Leuk ga het recept zeker uitproberen en wat leuk dat het met hoogendoorn kaas is dat is van me oom
om 09:33
Oh wat leuk Reinalda, zeker maken dan! 😉 Ik hoor graag hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 18:50
Ik vond 10 minuten voor de rauwe kip wel erg weinig en had er dus 15 minuten van gemaakt. Helaas waren de meeste stukjes toen nog zo goed als rauw. Nu maar weer 15 minuten in de oven gezet.
om 15:06
Hoi Mieke, iedere oven werkt anders dus het is altijd lastig om dit aan te geven. Bij ons was de kip na 10 minuten gaar, maar bak hem gerust langer als dit bij jou niet het geval is. Hopelijk is het goed gekomen en heeft het gesmaakt?
om 19:52
Deze kipschotel is echt heerlijk!
Lekkere verse smaken en door de zongedroogde tomaat stukjes wordt het nog lekkerder. Heb er niet veel zout door gedaan maar door de kaas en zongedroogde tomaat merk je dat niet!
Dit ga ik vaker maken!
om 15:07
Superleuk om te horen Yvonne! 🙂
om 10:15
Wij hebben er van gesmuld
om 17:58
Echt heerlijk.Iedereen eet smakelijk mee
om 17:59
Ik heb zelf kipdijfilet gebruikt.Lekker mals
om 10:01
Dat is zeker een goed alternatief. 🙂