Slanke Italiaanse kipschotel

Een slanke Italiaanse kipschotel met courgette, paprika, tomaat en kip gegratineerd met 30+ kaas. Voor dit makkelijke recept hoef je alleen wat snijwerk te verrichten, daarna gaat alles ongekookt in de ovenschaal. De oven transformeert de groenten in een smakelijke saus en bakt de kip lekker mals. De 30+ kaas bovenop maakt het lekker romig. 

Koolhydraatarm

Deze slanke Italiaanse kipschotel is koolhydraatarm maar als je wilt kun je er brood, aardappels, rijst of pasta bij serveren.

Slanke Italiaanse kipschotel

30+ kaas

De kipschotel wordt gegratineerd met een smakelijke 30+ Hoogendoorn Kaas. Deze boerenkaas wordt gemaakt van afgeroomde melk en mag minimaal 20 weken rijpen. Hierdoor is hij minder vet dan 48+ kaas en krijgt hij toch die lekkere volle en pittige smaak. Heerlijk op je boterham of om te gratineren!

30+ kaas van Hoogendoorn Kaas

Soortgelijke recepten

In samenwerking met Hoogendoorn Kaas maak ik een jaar lang elke maand een lekker recept met één van hun kazen of producten. Deze recepten zijn ook erg lekker:

Ovenschotels, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(165 stemmen)
18 reacties

Deel je liefde

  1. John

    Je doet toch geen rauwe kip door groente die nagenoeg gaar is ?

  2. Beatrice Vrijdag

    Heerlijk recept.
    Vond het alleen wel erg nat.

    1. Hoi Beatrice, zie de reactie hieronder. Je kunt de volgende keer minder tomaatjes toevoegen, dan wordt het minder nat.

  3. Gisteren heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk. Alleen was er waterig in ovenschaal. Hoe komt dat? Ik heb precies gevolgd wat er op staat.

    1. Hoi Sandra, fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. De tomaatjes zijn eigenlijk de sausmaker in dit gerecht en laten tijdens het bakken in de oven al hun sap los. Als je minder vocht wilt zou je dus minder tomaatjes kunnen toevoegen.

  4. Iris

    Gaan het vandaag eten maar het gekke is er staat Kookroom light bij de ingrediënten maar nergens waar je de Kookroom moet toevoegen

    1. Pet

      Hoi Iris, ik heb de schotel vandaag gemaakt.
      Zoals het recept aangeeft alle overige ingrediënten, behalve de kip en kaas door de schotel mengen.
      Ik heb de kip op heet vuur even aangebraden en na de bereiding van de groente, 20 minuten, door de schotel gemengd. Kaas erop en nog 10 minuten in de oven. We vonden het heerlijk.

    2. plutomille

      zie punt 3: alle overige ingrediënten.

  5. Reinalda

    Leuk ga het recept zeker uitproberen en wat leuk dat het met hoogendoorn kaas is dat is van me oom

    1. Oh wat leuk Reinalda, zeker maken dan! 😉 Ik hoor graag hoe het gesmaakt heeft. 🙂

  6. Mieke van Rijn-Remans

    Ik vond 10 minuten voor de rauwe kip wel erg weinig en had er dus 15 minuten van gemaakt. Helaas waren de meeste stukjes toen nog zo goed als rauw. Nu maar weer 15 minuten in de oven gezet.

    1. Hoi Mieke, iedere oven werkt anders dus het is altijd lastig om dit aan te geven. Bij ons was de kip na 10 minuten gaar, maar bak hem gerust langer als dit bij jou niet het geval is. Hopelijk is het goed gekomen en heeft het gesmaakt?

  7. Yvonne

    Deze kipschotel is echt heerlijk!
    Lekkere verse smaken en door de zongedroogde tomaat stukjes wordt het nog lekkerder. Heb er niet veel zout door gedaan maar door de kaas en zongedroogde tomaat merk je dat niet!
    Dit ga ik vaker maken!

    1. Superleuk om te horen Yvonne! 🙂

      1. Tineke

        Wij hebben er van gesmuld

        1. Corina

          Echt heerlijk.Iedereen eet smakelijk mee

          1. Corina

            Ik heb zelf kipdijfilet gebruikt.Lekker mals

          2. Dat is zeker een goed alternatief. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde