Ingrediënten

  • 1 grote courgette, grof geraspt
  • 125 g feta, grof verkruimeld
  • 3 à 4 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes heel fijngehakt
  • 250 g bloem
  • Zout en peper uit de molen
  • 10 g (wijnsteen)bakpoeder
  • 75 ml zonnebloem- of koolzaadolie
  • 85 ml melk
  • 2 eieren

Verder nodig

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Bakspatel
  • Garde

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 °C. Vet de bakvorm in met boter of olie en bekleed met bakpapier.

Roer in een ruime kom de bloem, een snuf zout, een flinke draai versgemalen peper en het bakpoeder door elkaar. Voeg de courgette, feta, zongedroogde tomaat en kruiden toe en roer door elkaar.

Klop in een andere kom de olie, melk en eieren tot een glad mengsel. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en spatel door elkaar tot alles goed gemengd is.

Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

Bak in het midden van de oven in 45 tot 50 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt.

Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Stort de vorm voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen.

Courgettebrood met feta en zongedroogde tomaat

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin