Culinaire adresjes in Nijmegen

In de provincie Gelderland, dicht bij de Duitse grens en gelegen aan de waal ligt de stad Nijmegen. Deze stad heeft een rijk verleden en is mogelijk de oudste stad van Nederland. De stad is zelfs buiten onze landsgrenzen bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, het jaarlijks terugkerende grootste wandelevenement ter wereld en sinds 2012 het grootste sportevenement ter wereld! De stad leent zich uitstekend voor een dagje winkelen en ook op culinair gebied hoeft het je aan niets te ontbreken.

Zo komen wij bijvoorbeeld graag in de Commanderie van Sint Jan, gelegen op een wat hogere plek net buiten het centrum van Nijmegen. Een prachtige plek om even de drukte van de stad te ontvluchten. De Commanderie herbergt diverse horecagelegenheden zoals een bierbrouwerij, proeflokaal, diverse restaurants, een koffiehuis en chocolaterie waar je je eigen bonbons kunt maken! Ook een overnachting behoort tot de mogelijkheden in de Bed & Breakfast de Hemel. In de koffiebranderij en proeverij Coffyn gelegen op de eerste verdieping begonnen mijn moeder en ik onze dag goed met een kopje huisgebrande koffie en gebak. Mensen met een verstandelijke handicap werken hier in de bediening en doen dit vol overgave en met plezier wat bijdraagt aan de bijzondere sfeer die hier hangt. In het bijbehorende winkeltje kun je de lekkerste ambachtelijke producten en geschenken kopen. Een bijzondere en mooie plek!

Daarnaast zou ik ook beslist eens een kijkje nemen bij stadscafé en restaurant De Waagh. Dit schitterende historische pand midden in het centrum van Nijmegen werd in de zeventiende eeuw door marktlui gebruikt om hun koopwaar te verhandelen en is sinds 1975 in gebruik als horecagelegenheid. Na een heerlijk dagje winkelen kun je hier op het terras of binnen neerstrijken en genieten van een drankje met een lekker hapje, vooral de borrelmix van het huis kan ik jullie aanraden!

foto post Culinair Nijmegen_448x600Veel plezier!

K♥L ontdekt ..., Reizen

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde