Ingrediënten
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 3 tl kerriepoeder
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 el suiker
- 1 à 2 el azijn (ik gebruikte appelazijn, die is wat milder en fruitiger dan gewone azijn)
- Olie om in te bakken
Verder nodig
- Staafmixer
Deze kruidige currysaus is de zelfgemaakte variant van de bekende curry kruiden ketchup die je in de supermarkt koopt. In Duitsland mag hij niet ontbreken bij de curryworst, maar ook bij een sappige gehaktbal of de Hollandse frikandel is hij niet te versmaden. Ook heerlijk om tijdens de barbecue op tafel te zetten.
Bewaar hem na het maken in een goed afgesloten pot of fles in de koelkast. Hij is dan zeker een week houdbaar.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Duitse recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verhit een sauspannetje met een scheutje olie en fruit de ui en kerriepoeder op laag tot middelhoog vuur tot de ui zacht, maar niet gekleurd is. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de suiker en azijn toe en kook 3 minuten verder tot de suiker is opgelost.
Pureer de saus glad met de staafmixer. Laat de saus nog 6 minuten zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Proef of je de saus lekker vindt. Voeg indien gewenst wat extra suiker of azijn toe om de saus meer zoetzuur te maken.
Je kunt deze currysaus zowel warm als koud gebruiken. Bewaar na afkoelen in een afgesloten fles of pot in de koelkast.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie