De perfecte zaterdagmiddag met Monte Scroppino

De perfecte zaterdagmiddag met Monte Scroppino

Italië is een land naar mijn hart. Hoewel er geen enkele aanwijzing voor bestaat, ben ik ervan overtuigd dat er Italiaans bloed door mijn aderen stroomt. Ik eet het liefst elke dag pasta en pizza, zeg ‘grazie’ in plaats van ‘bedankt’ en prosecco is mijn favoriete drankje! Kan niet missen toch?

Monte Scroppino

Ik was dan ook blij verheugd toen ik onlangs op Taste of Amsterdam op uitnodiging mocht aanschuiven aan een prachtig gedekte tafel bij Monte Scroppino. Ken je het Italiaanse drankje scroppino? Een heerlijke cocktail gemaakt van limoen roomijs, wodka en prosecco. Heel makkelijk om te maken, maar veel handiger (ik schat grofweg in dat de gemiddelde Nederlander niet standaard een fles wodka en prosecco in de koelkast koud heeft staan) is een kant-en-klare Freeze & Squeeze zak gebruiken van Monte Scroppino. Een schot in de roos als je het mij vraagt. Monte Scroppino is heerlijk romig en zacht van smaak en heeft een perfecte balans tussen fris, zoet, romig en koud.

Daar, aan de gedekte tafel in het Amstelpark, genoot ik van heerlijke Italiaanse gerechtjes, goed gezelschap, muzikale klanken, de warme middagzon en ijskoude Monte Scroppino.

De perfecte zaterdagmiddag!

Freeze & Squeeze

Sta je inmiddels te trappelen om zelf te proeven? Hol dan snel naar de winkel en scoor je eigen zak! Eenmaal thuis leg je de Freeze & Squeeze zak in de vriezer en laat je de inhoud bevriezen. Daarna doe je de inhoud in een blender (must have!) en mix je de inhoud in circa 10 seconden tot een gladde, dik vloeibare cocktail. Schenk in een gekoelde champagne flute.

Chill en genieten maar!

Geschikt voor elk moment

Monte Scroppino kun je het hele jaar door drinken. Doen de Italianen ook! Hij smaakt heerlijk als aperitief met wat kleine hapjes erbij, als tussengerecht (spoom) om je smaakpapillen even wakker te schudden, als dessert of geniet er zomaar van, gewoon omdat je daar zin in hebt! 😉

Waar te koop?

De Freeze & Squeeze zakken (inhoud 450 ml voor circa 4 personen, of voor 2 liefhebbers ;)) van Monte Scroppino koop je gewoon bij de Albert Heijn. Kijk hier voor verkooppunten bij jou in de buurt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Monte Scroppino.

K♥L ontdekt ..., Persoonlijk, Drankrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde