Een kijkje in de keuken week 22

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Het was de bedoeling dat we panini’s zouden eten maar het werden uiteindelijk belegde bruchetta’s met zalm en parmaham. We aten buiten in de tuin want het was prachtig weer. #geluksmomentje! Het recept voor deze bruschetta’s ga ik binnenkort met je delen op Keukenliefde.

Dinsdag

Ik had een normale werkdag voor KL. Ik werkte achter de computer en ’s middags kookte ik dit kookboekgerecht. Een gouwe ouwe KL-topper. 😉 Herken je hem?

Nadat ik Ella-Marie uit school heb gehaald rijden we naar de tandarts voor een controle afspraak. Alles was goed en geen gaatjes. Altijd weer blij om dat te horen. 🙂 Daarna breng ik Ella-Marie naar mijn ouders waar ze een nachtje blijft logeren. Ella is morgen vrij omdat de leraren staken. Normaal blijft ze thuis, maar omdat ik morgen volle bak moet werken (de deadline voor het kookboek nadert!) is het leuker voor Ella om bij opa en oma te zijn. Als ik weer thuis ben gooi ik wat bloem en gist in de Chef Titanium en zet hem aan het werk. Vanavond eten we pizza! Was echt weer veeeeeeel te lang geleden. 😉

Woensdag

Ik kook drie kookboekgerechten vandaag. Als ze op de foto staan en de chaos in de keuken is opgeruimd stap ik in de auto om Ella op te halen. Uiteraard neem ik wat gerechten mee voor mijn ouders. Het is echt afgeven en oppikken want om half drie hebben Ella en ik een follow-up afspraak bij Hans Anders voor ons hoorapparaat. Ze doen een spraaktest bij mij als ik het hoorapparaat draag en daar komt uit dat ik van 60% naar 97,5% ben gegaan. Bijna optimaal dus. Wow! Zo’n verbetering had ik niet verwacht, maar ik ben er wel heel erg blij mee. Aankomende maandag (vandaag als je dit leest) moet ik naar Audiologisch Centrum (Pento) in Utrecht voor nog meer testen. Ik ben benieuwd of die hetzelfde uitwijzen als de test van Hans Anders. Ella-Marie krijgt de tests over een aantal weken in het WKZ in Utrecht. Ik ben ook héél benieuwd wat daaruit komt…

Johan heeft vandaag afspraken in België en stuurt me ’s middags deze foto door: mijn favoriete snoepmix! Helaas wordt hij in Nederland niet verkocht, maar dus wel in België. Johan heeft een zakje voor me gekocht. Jumm!

Als avondeten maakt Ella-Marie tosti’s. Onlangs had ze bij mijn schoonmoeder een panini gegeten met sla, pesto, zalm en tomaat en die vond ze zo lekker dat ze die nu zelf wilt maken. Ik juich het alleen maar toe. Zo is mijn liefde voor koken immers ook ontstaan: spelenderwijs koken en ontdekken. En inderdaad, ze zijn heerlijk! We maken ook nog een variant met parmaham, want die moest ook op.

Donderdag

Vandaag kook ik drie gerechten voor KL. Dat moet natuurlijk ook gewoon doorgaan. Ze zijn heerlijk en komen eraan hoor! 🙂

Vrijdag

Kookboekdag! Pfffff… de laatste loodjes wegen écht het zwaarst!

Zaterdag

Ella-Marie heeft vandaag een voetbaltoernooi met haar team bij voetbalvereniging Vriendenschaar in Culemborg. Omdat hun trainer er vandaag niet bij kan zijn mag Johan ze coachen. Ik moet helaas werken en ga niet mee. Aan het eind van de ochtend stuurt Johan deze foto door: ze zijn kampioen van hun poule geworden! Toppers!!!

’s Avonds nemen Johan zijn ouders ons, mijn schoonzus, zwager en neefje mee uit eten bij Van van der Valk in Tiel. We schuiven aan voor het live cooking diner: een onbeperkt eten van warm en koud buffet. Het was supergezellig en lekker!!

Zondag

Ik heb inmiddels alle kookboekgerechten gekookt voor KOKEN MET KEUKENLIEFDE. Juichen doe ik pas als ik overal tevreden over ben en alle kopij heb ingeleverd. Vandaag kook ik drie kookboekgerechten opnieuw waar ik nog niet helemaal tevreden over was.

Johan en Ella helpen me waar ze kunnen: johan ruimt na elk gerecht de keuken op en Ella-Marie proeft en paneert. Wel fijn hoor, zulke lieve keukenhulpjes. 🙂 Als het laatste gerecht af is gaan Johan en Ella de stad in – het is koopzondag – en kruip ik achter de computer om de foto’s te bewerken en de recepten aan te passen. O, en ik schrijf dit Kijkje in de keuken.

Een ijsje eten in de stad

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

2 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Hallo Annemiek,
  Ik vind het altijd super leuk om iedere week jouw overzicht te lezen.
  Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vind het heel storend dat de regel : Wat zou je willen eten? constant in het beeld blijft staan.
  Verder alleen maar leuk en ben benieuwd naar jouw boek.

  Groetjes, Yvonne

  1. Hoi Yvonne, ik heb het nog niet eerder gehoord dat mensen de regel storend vinden. We hebben de regel ook bewust vastgezet zodat de zoekbalk altijd in beeld is en heel snel kunt zoeken naar een recept. Maar ik vind het fijn om je mening te horen! Ik maak er ook even een notitie van voor mezelf. Mocht dit een reactie zijn die ik vaker krijg dan gaan we het zeker opnieuw bekijken.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde