Een kijkje in de keuken week 46-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Vandaag staat er een kookdag op de planning. Inmiddels zijn alle recepten voor kerst en oud en nieuw gekookt en ben ik begonnen aan de januarirecepten. Voor wie denkt dat het leven van een foodblogger over rozen taarten gaat, die heeft het mis! Zo’n kookdag is flink bikkelen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voordat ik ga koken heb ik alle recepten al uitgeschreven en de boodschappen in huis gehaald. Dan zet ik alles klaar voor de foto’s en kan ik gaan koken. Ik heb geen hulp dus tussen het koken door moet ik opruimen en afwassen omdat ik anders geen ruimte meer heb. Als alle gerechten gekookt en gefotografeerd zijn, zijn ook de keuken en eetkamer ontploft en kan er weer opgeruimd worden. Ik probeer het altijd zo te plannen dat ik klaar ben als dochterlief rond drie uur uit school komt, maar vaak lukt dat niet en stapt ze binnen in de chaos. Gelukkig is er dan wel altijd iets te proeven! 😉 Omdat ik de pap aardig op heb na zo’n kookdag, ga ik pas de volgende dag aan de slag met het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Ik heb 1 à 2 kookdagen in de week en een groot deel van mijn tijd zit dus daarin.

Onderstaand gerecht ga ik ‘Derde Kerstdag’ met je delen en is ideaal om al je kerst- en gourmetkliekjes in te verwerken!

Voordat we ’s avonds gaan eten lopen we een blokje om met Nacho. Na een dag met mijn neus boven de potten en pannen te hebben gehangen, is het heerlijk om even uit te waaien en een frisse neus te halen.

Als we thuiskomen trekken we ons huispak aan en steken de houtkachel aan. Tijd voor een aperitief met de nieuwe Foodies en Gardeners’ World.

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Woensdag

’s Middags ga ik met Ella-Marie even naar Tiel. Een cadeautje kopen voor Johan die zondag jarig is!

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Voordeel van kookdagen is dat ik daarna meestal 2 dagen niet hoef te koken. Ook vanavond hoef ik alleen maar op te warmen. Love it!

’s Avonds ploffen we op de bank voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje.

Donderdag

Op maandag en donderdagavond heeft Ella-Marie voetbaltraining en moet er op tijd gegeten worden. De kliekjes zijn inmiddels op en we besluiten ’s avonds een frietje te halen.

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Vrijdag

’s Ochtends ga ik even langs bij Bjoetiek de Zwaan in ons mooie durpke om wat gesigneerde exemplaren van ons kookboek af te geven. Ben je woonachtig in Dreumel (het land van Maas en Waal) of ben je toevallig in de buurt, loop dan gezellig even binnen bij eigenaresse Jeannette en haar team! Zo shop je die mooie sjaal, broek of trui en tegelijk ons kookboek! 🙂

Weer thuis ga ik snel de keuken in om te koken. Ik wilde vandaag meerdere recepten maken, maar dat wordt er uiteindelijk maar één. Sneak peak… Dit januarirecept is heel lekker!

’s Middags wordt Ella-Marie opgehaald door haar opa, oma en neefje. Neef en nicht mogen vanavond allebei bij opa en oma blijven slapen!

Als Ella-Marie met opa en oma mee is, ga ik nog even aan het werk op kantoor. Johan komt er ’s avonds ook nog even bijzitten. Heb je al rondgesnuffeld in onze webshop? We zijn hem flink aan het uitbreiden! Heb je de kerstitems al gespot? 🙂

Dit pakketje kreeg ik ’s middags thuisbezorgd van Tony’s Chocolonely. Vijf klassiekers in een nieuwe wikkel met een boodschap erop, speciaal om weg te geven. Echt niet!

Als Johan en ik het zat zijn op kantoor gooien we een diepvriespizza in de oven en zetten een filmpje aan. Time to relax!

Zaterdag

Johan en ik gaan samen al vroeg op pad op jacht naar mooie spullen voor de webshop. Dat lukte aardig! Met een volgeladen auto rijden we aan het eind van de middag weer naar huis.

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Nieuwe spullen voor de webshop!

Als we thuis zijn verdelen we de taken. Ik ruim op en ga wandelen met Nacho en Johan haalt Ella-Marie op bij zijn ouders.

Deze foto met kersthuisje met LED-verlichting hebben we ingekocht voor de shop en stuur ik ’s avonds naar mijn moeder. Precies haar smaak! Dat is er dus 1 minder voor de shop…. 😉 PS Vind je dit kersthuisje ook leuk, wees er dan snel bij. We hebben overal maar beperkt van ingekocht dus op=op! We gaan proberen om alles zo snel mogelijk in te voeren in de webshop dus check regelmatig even of er iets nieuws bij is gekomen.

’s Avonds zetten we wat lekkere hapjes op tafel en kijken weer een filmpje. Force of Nature met Mel Gibson dit keer. Mijn god, dat er tegenwoordig nog zulke slechte films worden gemaakt. Echt erg. Hebben hem halverwege uitgezet en iets anders gekeken.

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Zondag

Een dikke kus en knuffel voor de liefste en leukste man en papa want die is vandaag jarig! We slapen lekker uit, ontbijten samen en er worden cadeautjes uitgepakt. Eind van de ochtend komen Johan zijn ouders langs en kijken we samen de F1 wedstrijd.

’s Avonds eten we loaded nacho’s met kip. Een echte Verweij-familiefavoriet! In dit Kijkje vertelde ik al hoe ik hem maak.

Voordat Ella-Marie naar bed gaat mag ze haar schoen zetten. Dat blijft toch leuk hè! 😉

Een kijkje in de keuken week 46-2020

Maandag

Bij Boter & Bloem mocht ik een bakbox uitzoeken en die wordt vandaag thuisbezorgd. In de bakbox van jouw keuze (Ella-Marie koos de worteltaart met frosting) zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om het recept te maken en ook eventuele bakbenodigdheden zoals bakpapier. Hoewel ik dit zelf niet zo snel zou bestellen — ik heb standaard bloem, suiker, boter, eieren, etc. in huis — kan ik me wel voorstellen dat sommige mensen dit handig vinden. Jammer genoeg was er wel een ei gesneuveld. En ja, dan kun je dus alsnog naar de supermarkt. Gelukkig heb ik ook altijd eieren in huis. 😉 Benieuwd wat jullie hiervan vinden? Zou jij dit bestellen yes or no? Na het uitpakken zet ik snel alle gekoelde producten zoals roomkaas in de koelkast want ik heb vandaag andere taken op de planning staan.

Ik kook een nieuw recept voor de website en fotografeer spullen voor de webshop. De rest van de dag werk ik op kantoor.

Deze heerlijke bloemkoolsoep met krokante chorizo is ’s avonds ons avondeten. Recept volgt in januari! 🙂

Een kijkje in de keuken week 46-2020

’s Avonds breng ik ons huis alvast een beetje in kerstsfeer. Komende week gaan we waarschijnlijk ook de kerstboom al zetten. Die sfeer en gezelligheid in huis, ik houd ervan!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Hallo Annemiek,

  Nee, ik zou nooit zo’n complete box kopen voor een taart.
  Het meeste heb ik ook altijd standaard in huis. Is meestal goedkoper als je dikwijls bakt.
  En je kunt nog eens variëren.
  Groet,
  Yvonne

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde