Duitse curryworst

Update — Deze Duitse curryworst maakte ik naar aanleiding van een foto die ik kreeg doorgestuurd van Johan. Hij was aan het werk en onderweg in een Duits wegrestaurant gestopt voor een lunch: currywurst mit pommes, oftewel curryworst met friet. Bij het zien van de foto liep het water in mijn mond.

Je begrijpt: die moest ik maken! Ik haalde verse braadworst bij de slager — in Duitsland gebruiken ze speciale curryworst — en maakte mijn eigen currysaus. Johan vond mijn currysaus zelfs lekkerder dan het origineel. Joehoe!

Lekker om de Duitse curryworst te serveren met frietjes.

Update

Na aanleiding van de reacties die ik van jullie kreeg heb ik het recept na loop van tijd iets aangepast en naar mijn mening nóg lekkerder gemaakt. Ga je dit recept maken? Laat dan in een reactie hieronder weter wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd!

Duitse curryworst

Wereldgerechten, Duitse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(54 stemmen)
31 reacties

Deel je reactie

  1. Mirjam

    In Duitsland is het geen curry worst die je moet kopen maar de weizen worst😀 in Nederland noemen ze het ook wel bbq worsten

  2. Curry ketchup in plaats van gewone ketchup vind ik ook erg lekker!

  3. Ilona

    Welke worst gebruik je ? Varkens ,rund ,kip?

    1. Ik gebruikte braadworst van varkensvlees.

    2. Paul

      MTip! Currywurst van de Makro. In combinatie met het recept van keukenliefde ?

      1. Saskia

        wij vinden hem heerlijk!!! Een super goed en makkelijk recept.

        vraagje kan ik saus nog langer bewaren, of 3 dagen curryworst eten😋

        1. Je kunt de saus afgedekt in de koelkast zeker een paar dagen bewaren Saskia en ik denk dat je hem ook kunt invriezen, hoewel ik dat zelf nog niet geprobeerd heb.

          1. Danielle

            Dat gaat perfect! 👍🏻 heerlijke saus

          2. Leuk om te horen Danielle! 🙂

    3. Peter

      In plaats van de 200 ml water doe er 200 ml cola in. Klinkt misschien raar maar kreeg dit jaren geleden te horen als geheimtip van een medewerker van een currworst stand in Duitsland.

      1. Hoi Peter, bedankt voor de tip! Kan me daar wel iets bij voorstellen. Zal hem als tips erbij zetten in het recept!

  4. Paulien

    Superlekker en gemakkelijk, deze ga ik zeker vaker maken!

    1. Superleuk om te horen Paulien! 🙂

      1. Probeer eens bbq of bratwurst met fiesta dipsaus ipv curry

    2. Olga en Marcel

      Hoi Annemiek! Dank je wel voor dit makkelijke en zalige recept! We zijn net een weekje terug van vakantie in Duitsland en wilden graag de Currywurst eens zelf proberen. Geslaagd dus.
      Veel smakelijke groetjes 🙂

      1. Superleuk om te horen! 🙂

  5. Ronald

    Ben een echte Berlijn ganger, de stad waar Currywurst super populair is. Vanuit betrouwbare bron begrepen dat het geheime ingrediënt in de saus “en nu kijk je vast raar op” appelmoes is. Paar dikke eetlepels. Ik ben uiteindelijk een recept tegengekomen op een site genaamd kochbar.de en deze heb ik nagemaakt en de smaak komt behoorlijk goed overeen met de currywurst die ik verslind tijdens mijn jaarlijkse Berlijn trip. De beste Currywurst van Berlijn? Konnopkes Imbiss, U5 Eberswalderstrasse Prenzlauerberg.

  6. Richard

    Hier heb ik weer een heerlijk origineel recept voor je, dit keer uit het Oost-Duitse kookbook Sparkasse. De saus is genoeg voor 8 braadworsten en dit is de echte curryworst zoals je hem proeft in Berlijn, Brandenburg, Sachsen of elders in Duitsland..

    250 gram ketchup
    2 uien
    3 eetlepels balsamico
    2 eetlepels kerriepoeder
    2 eetlepels vloeibare honing
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel tomatenpuree
    1/2 eetlepel sojasaus
    1 theelepel chilipoeder

    Bak de braadworsten. Schil en hak de uien heel fijn en dan glazig bakken in een beetje olijfolie. Vervolgens de tomatenpuree toevoegen en afblussen met een beetje water. Voeg dan de tomatenketchup, balsamico en de honing toe en laat het even goed doorkoken terwijl je onder af roert. Nu kan je de saus op smaak gaan brengen met de chilipoeder,, kerriepoeder en de sojasaus. Snijd de gebakken braadworsten in stukken en voeg het toe aan de saus en laat ze lekker zwemmen. Strooi er tot slot nog wat kerrtiepoeder overheen.

    1. Hoi Richard, bedankt voor het recept. Is deze saus niet erg zoet? Ik gebruik voor de helft tomatenfrito omdat ketchup erg zoet is.

      1. Richard

        Hoi Annemiek, deze saus is helemaal niet zoet.

        1. ?

    2. Frits

      Dit is echt de originele Currywurst! Bedankt voor dit recept. Smullen!

      1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Frits! 🙂

    3. Frea

      Richard dat recept van jou is hier favoriet, al aantal keer gemaakt met groot succes! ?

  7. Denise

    Erg lekker recept heb alleen de tomatenketchup vervangen voor currysaus maakt hem net wat pittiger en zo overheerst de ketchup niet!

  8. Corin Geldens

    ik vind het erg pittig en de tomaat overheerst… Wat kan ik hier aan doen?

    1. Hoi Corin, een beetje experimenteren met de hoeveelheden en proeven totdat de saus naar jouw smaak is. Misschien iets minder tomatenfrito of ketchup en minder specerijen toevoegen.

  9. dorris

    Heel veel bedankt voor deze tip, die word tgemaakt !

    1. Leuk! Ben benieuwd hoe hij smaakt. 🙂

  10. Helene

    Dit is heel lekker met Thüringer braadworst ( vanaf 14 april tijdelijke in het assortiment bij
    Lidl)

    1. Bedankt voor de tip Helene!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde