Een kijkje in de keuken: Dordogne vakantie special!

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Na een rit van ruim 10 uur komen we aan op Camping Le Grand Dague in de Dordogne, Frankrijk. We hebben voor anderhalve week een stacaravan gehuurd en verheugen ons op familietijd, zon, zwembadpret, cultuur en culinair genot.

Als we onze koffers hebben uitgepakt besluiten we een hapje te eten in het campingrestaurant. Ella-Marie valt met haar neus in de boter en kan meteen meedansen in de minidisco. Helaas valt het eten in het restaurant tegen. Ik bestelde als hoofdgerecht tonijncarpaccio op Japanse wijze (geen aanrader!) en Johan bestelde een gegrilde entrecote met pepersaus en friet. De entrecote was oke.

Woensdag

We hebben het gourmetstel van huis meegenomen en gaan ’s avonds gourmetten op onze veranda. Dit is echt vakantie voor mij. Gezelligheid en gekneuter. 🙂

Donderdag

We bezoeken het stadje Périgueux dat vlakbij de camping ligt. Een heel mooi stadje dat echt een bezoekje waard is.

Lunchen doen we op ons eigen terras, met wat leesvoer erbij en een glas rosé.

’s Avonds halen we pizza af op de camping en eten die op ons eigen terras.

Vrijdag

We hebben een lui campingdagje. ’s Avonds gaan we weer gourmetten en daarna spelen we een potje Mens Erger Je Niet. Deden we trouwens elke avond. 🙂

Zaterdag

We bezoeken de markt in Sarlat-la-Canéda in Aquitanië. Ik houd ervan om over de markt te struinen, helemaal een markt in Frankrijk! Rond het middaguur strijken we neer op een terrasje en genieten we van een Franse lunch. Lunchen in Frankrijk is een aanrader. Alle restaurants hebben een speciaal lunchmenu (meestal meerdere) op de kaart staan, waar je al vanaf 10 euro kunt genieten van een driegangenlunch. Ook hebben ze speciale lunchmenu’s voor kinderen onder de 10 euro die géén kipnuggets met friet bevatten. Zo hoort het. Waarom kan dit in Nederland niet!

Zondag

We eten een eenvoudige salade met tomaat, mozzarella en gedroogde ham als avondeten. Lekker Frans stokbrood en een smeerseltje erbij en klaar zijn we weer.

Maandag

We bezoeken het prachtige stadje Terrasson en lunchen bij Restaurant La Mandragore. Echt een dikke aanrader!

Dinsdag

We bezoeken een kasteel in Les Eyzies-de-Tayac. In de Dordogne vind je veel kastelen en grotten die ook voor kinderen erg leuk zijn om te bezoeken.

Na het kasteelbezoek rijden we weer naar Sarlat-la-Canéda om te lunchen. Wel een ander restaurant dan de vorige keer. Ik weet helaas niet meer hoe het restaurant heet, maar ook hier hebben we weer heerlijk gegeten.

Woensdag

We bezoeken de stad Bordeaux. Een hele grote stad waar je je met gemak een hele dag kunt vermaken. Er is zoveel te zien! Veel leuke pleinen met mooie fontijnen, veel winkels (zelfs een Hema!) en héél veel leuke eettentjes. We gaan lunchen bij Restaurant Chez Jean. Wat een fijne plek om te eten. Bevlogen en attente bediening en heerlijk eten!

’s Avonds als we weer op de camping zijn hebben we niet zoveel honger meer en maakt Johan voor iedereen een bordje met wat stokbrood, fruit en kaas als avondeten. Makkelijk en lekker.

Donderdag hadden we nog een laatste luierdag op de camping en vrijdag gingen we weer naar huis. Volgende week dus weer een Kijkje in de keuken vanuit Nederland!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Reizen

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde