Een kijkje in de keuken week 11

Een kijkje in de keuken week 11

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik heb zin in een lichte maaltijd en maak een salade met onder andere paprika, kabeljauw en aardappel. Het recept (maar dan met schelvis) vind je hier. Goed voor de slanke lijn en superlekker!

Dinsdag

Ik neem twee nieuwe kookvideo’s op. Ik maak suikerbroodwentelteefjes met gekarameliseerde amandelen en bietenhummus. Daarna maak ik ook alvast meringues waar ik morgen een lekker paasrecept mee ga maken. Het recept voor de meringue vind je hier. De andere recepten volgen binnenkort!

’s Avonds eten we lasagnette. Zelfgemaakt natuurlijk zonder pakje of zakje. Had ik zin in!

Woensdag

Ik begin mijn dag met het uitschrijven van een artikel voor Huis- en TuinLiefde waarin ik schoonmaaktips deel met schoonmaakazijn: mijn favoriete schoonmaakmiddel!

Een kijkje in de keuken week 11

Ik maak paas pavlova’s met lemoncurd en frambozen. Ze zijn superlekker! Het recept ga ik binnenkort met je delen.

’s Avonds eten we een kliekje lasagnette. Als toetje de paas pavlova. Een foodblogger viert de feestdagen altijd vroeg, maar je hoort ons niet klagen.

Donderdag

Als ik Ella-Marie naar school heb gebracht ga ik aan de slag met het maken van een paasstol.

Tussendoor draai ik een wasje en hang hem buiten op. De eerste was dit jaar die buiten hangt! #geluksmomentje

Daarna ga ik weer verder met het maken van de paasstol. Of eigenlijk paasstollen, want ik heb genoeg deeg om er twee te maken.

’s Avonds maak ik hutspot en serveer die met zelfgemaakte falafel uit de diepvries en mijn bietenhummus.

Vrijdag

Ontbijten met paasstol!

’s Avonds eten we een kliekjes hutspot die we serveren met gepaneerde kipfilethaasjes, rookworst en knakworstjes. Haha!

Zaterdag

We gaan winkelen en lunchen in Nijmegen. Een perfecte besteding van de zaterdagmiddag.

’s Avonds kookt Johan. Hij maakt een Italaanse biefstuksalade. Jammie! Liefhebbers voor het recept? Let me know! Hij staat namelijk nog niet op KeukenLiefde.

Zondag

Terwijl Johan en Ella-Marie op bezoek zijn bij Johan zijn oma, maak ik eton mess en een lekkere borrel spread van onder andere yoghurt, wortel, en knoflook. Heerlijk om als lunch op een broodje te smeren of serveer als borrel spread op knapperig stokbrood. Deze spread is heerlijk fris en een stuk lichter dan bijvoorbeeld een kruidenroomkaas. En hij is minstens zo lekker!

Johan maakt ’s avonds broccolisoep met belegde broodjes erbij: het lievelingsgerecht van Ella-Marie. Als toetje is er eton mess.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

6 reacties

Verdeel je liefde

 1. anto

  Ook ik zou graag het recept van de Italiaanse biefstuksalade willen hebben.
  Lijkt me heerlijk.

  1. Haha, de Italiaanse biefstuksalade ga ik gezien de reacties zeker binnenkort delen! 🙂

 2. Wat een prachtige foto’s. Die wentelteefjes klinken meer dan hemels en wat zien die toetjes er goed uit! Ik ben zeker liefhebber voor het recept van de biefstuksalade. Ook die ziet er namelijk fantastisch uit!

 3. Ik zou heel graag het recept van de biefstuksalade willen.
  En wat zit er op die broodjes? Brie, Rucola, en???

  1. Brie en oude kaas en verder rucola, walnoten en appelstroop.

 4. Gerda

  Ja kom maar door met dat recept. Italiaanse biefstuk salade…ik proef het al bijna!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin