Een kijkje in de keuken week 6

Een kijkje in de keuken week 6

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Uit school komt er een vriendinnetje spelen van Ella-Marie. Ik breng ze wat lekkers op de kamer.

Een kijkje in de keuken week 6

Voor het avondeten maak ik weer eens een pan romige champignonrisotto. Op lasagne na mijn favoriete comfort food!

Een toefje sla maakt het af. 🙂

Dinsdag

Foodpost van Koopmans. Binnenkort eens uitproberen.

Een kijkje in de keuken week 6

Nu de winter weer teruggekeerd is in Nederland heb ik zin in oer-Hollandse winterkost. Pannenkoeken (dit is mijn favoriete basisrecept), boerenkool en rookworst. Ik besluit ze dus ook maar gewoon te combineren. Met wat rode ui, spekjes, oude kaas, plakjes augurk, een lik mosterd en wat curry erbij. Een beetje vreemd maar wel lekker! Ella-Marie krijgt een gewone pannenkoek, want ik snap dat ik niet iedereen kan verblijden met mijn culinaire uitspattingen.

Op mijn tweede pannenkoek met boerenkool doe ik wat extra kaas. Want dat is extra lekker.

Na het eten is het tijd om de keuken op te ruimen. Heb jij ook zo’n hekel aan het schoonmaken van de gietijzeren pannendragers? Op KeukenLiefde’s zusje Huis- en TuinLiefde staan handige tips hoe je ze makkelijk kunt schoonmaken.

Een kijkje in de keuken week 6

Woensdag

We eten ’s avonds zelfgemaakte kipsaté met pindasaus, gebakken krieltjes en sla. Simpel en lekker!

Donderdag

Ella-Marie heeft vandaag, morgen en maandag lesvrije dagen. We lunchen uitgebreid met poffertjes. En roomboter.

’s Avonds heb ik niet zoveel zin om te koken, dus eten we een margherita pizza. Uit de diepvries. Wel extra belegd natuurlijk. Niet de allergezondste dag, maar wel een lekkere! PS Nog lekkerder is het natuurlijk om zelf pizzadeeg te maken.

Een kijkje in de keuken week 6

Vrijdag

Ella-Marie en ik maken een wandschilderij/knutsel met narcissen die straks als het lente is de muur mag opvrolijken. Het resultaat en uitleg hoe je het maakt deel ik binnenkort op Huis- en TuinLiefde.

Een kijkje in de keuken week 6

Aan het eind van de middag wordt Ella-Marie opgehaald door mijn schoonmoeder, schoonzus en neefje. Ze mag bij oma logeren!

Johan en ik besluiten onze tijd goed te benutten en duiken achter de computer. ’s Avonds wordt dit winterpakket bezorgd die we wonnen bij de Postcodeloterij. Hoe toepasselijk!

Een kijkje in de keuken week 6

Johan en ik verliezen altijd de tijd als we aan het werk zijn en voor we het weten is het ’s avonds acht uur. Oeps. Op de planning voor het avondeten stond pasta met garnalen in pestoroomsaus, maar we hebben allebei geen zin meer om te koken. We bestellen dus maar weer een schnitzeltje bij de Schnitzelkoning. Johan neemt altijd een schnitzel Jakarta met saté, kroepoek, ei en gefrituurde uitjes, ik neem dit keer een schnitzel met gebakken uien, gegratineerd met kaas. Helaas smaakt het me niet zo goed. Het is inmiddels negen uur als we eten, dus misschien is het gewoon te laat. PS Aanstaande woensdag deel ik op KeukenLiefde het basisrecept om zelf heerlijke kipschnitzels te maken!

Een kijkje in de keuken week 6

Zaterdag

Johan helpt me vandaag met het opnemen van twee nieuwe kookvideo’s. Ik maak pizzabroodjes bolognese en spring rolls met garnalen. Ik wilde eigenlijk ook nog knolselderijsoep maken, want dat lukte niet meer qua tijd.

Ella-Marie komt morgen pas thuis, dus Johan en ik eten nog een keer met z’n tweeën. We zetten lekkere blues muziek op, schenken een wijntje in en duiken de keuken in om samen te kokkerellen. Net als vroeger. Omdat we allebei zin hebben in licht en gezond eten maken we chicken paillard: gevlinderde kipfilet belegd met een topping van venkel, tomaat, sjalot, olijven, kappertjes, rozijnen, geroosterde pijnboompitten en kruiden. Ik lieg niet als ik zeg dat je me hier ’s nachts voor mag wakker maken. Tijdens het maken van dit gerecht word ik altijd helemaal blij. Alles aan dit recept klopt gewoon!

Zondag

Ik ontbijt met een versgebakken broodje uit de oven met kaas.

Een kijkje in de keuken week 6

Ik had me voorgenomen om appeltaart te bakken en bij het pakken van de appels uit de kelder zie ik het pak van Koopmans weer staan. Vooruit, toch maar eens proberen dan. Ik moet inwendig gniffelen als ik de inhoud van het pak zie: een mini bakvorm, een pakje bloem met suiker (en nog een waslijst aan andere ingrediënten) en een zakje zoute karamelsaus. Zelf moet je nog boter, een ei, 1,5 appel en 2 el water toevoegen. Huh, water? En anderhalve appel? Daar maak ik gewoon lekker twee appels van. O, en ik gooi er ook nog wat walnoten bij. Gewoon, omdat ze daar liggen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het resultaat best lekker vind. De zoute karamelsaus die je na het bakken over de appelcake kunt verdelen, past er goed bij. Wel vind ik de cake erg zoet, maar dat vind ik van bijna alle kant-en-klare bakproducten. Waarom moet het allemaal zo zoet zijn?

Onze kleine ukkepuk is inmiddels ook weer thuis en mag beslissen wat we ’s avonds eten. Ze kiest de pompoensoep uit het winterpakket dat we kregen en Johan maakt er een lekker broodplankje bij. Een heerlijk zondagavondmaaltje.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin