Een kijkje in de keuken week 13

Een kijkje in de keuken week 13

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Iedereen eet vanavond iets anders. Ella-Marie mag zelf een klein beetje pannenkoekbeslag maken en daar bak ik vervolgens een kaaspannenkoek en een gewone pannenkoek van.

Johan maakt een panini voor zichzelf met daarop onder andere een restje gebraden kip, sambal en cheddarkaas.

Moet ik trouwens meer paninirecepten met je delen? Let me know! Johan is hier in huize Verweij de paninikoning, dus dan geef ik de boodschap door. 🙂

Met een bolletje zelfgemaakt pizzadeeg dat nog in de vriezer ligt, maar ik een lekkere pizza voor mezelf. Iedereen blij!

Dinsdag

Ik ben vergeten een foto van ons avondeten te maken, en weet ook niet meer wat het was.

’s Avonds als El op bed ligt kijken Johan en ik voetbal (hadden we beter niet kunnen doen) en eten we een paar ovensnacks: bami- en kaashapjes en bitterballen. Mmmm…

Woensdag

Ik maak cheesecakecupcakes voor nieuw paasrecept dat ik binnenkort met je ga delen. Nadat ze zijn gebakken moeten ze een hele nacht opstijven in de koelkast. Morgen ga ik ze versieren en maak ik foto’s.

’s Avonds kook ik kip siam: een Oosters kipgerecht met broccoli, paprika en cashewnoten in een zoete ketjapsaus. Ver-ruk-ke-lijk! En binnen 15 minuten op tafel! (Marinadetijd voor de kip niet meegeteld) Ik serveer er quinoa bij omdat ik weer een beetje op mijn gewicht wil letten… Recept kom eraan. Wil je niet zolang wachten? Probeer dan ondertussen deze kip siam met sugar snaps!

Donderdag

Ik ontbijt met een stukje cheesecake. Yep, zo gaat dat dus bij mij: quinoa hier, cheesecake daar. Deze cheesecake is trouwens hetzelfde recept als van de cheesecakecupcakes. Nadat ik één cupcakebakvorm (12 stuks) met cheesecake in de oven had gezet, had ik nog koekkruim voor de bodem en roomkaasvulling over. Precies genoeg voor een kleine (20 cm) cheesecake.

Als ik El naar school heb gebracht ga ik boodschappen doen en zie ik de eerste witte asperges weer liggen. Ze zijn nog erg duur (dit jaar start het aspergeseizoen officieel op 11 april) maar ik kan ze niet weerstaan. Eenmaal thuis maak ik een heerlijke asperge-crèmesoep met verse bieslook. Het recept ga ik op 11 april met je delen! 🙂 Wil je niet zolang wachten? Dit is ook een heerlijk aspergesoeprecept!

Daarna leg ik de laatste hand aan de cheesecakecupcakes voor Pasen.

Ze zijn zo goed gelukt en zo lekker dat ik het niet kan laten om deze foto van het eindresultaat met je delen. Geloof me, deze wil je maken! Het recept komt eraan! Wil je niet zolang wachten, probeer dan deze cheesecake met frambozensaus swirl!

’s Avonds eten we een frietje.

Als het eten gezakt is, ga ik me douchen en omkleden: vanavond is het girls night out! Samen met vriendin Gisa ga ik naar een 80’s & 90’s party bij Van der Valk in Tiel. We dansen tot we erbij neervallen. Héér-lijk! Ik hou van dansen. Dat vergeet ik soms.

Zaterdag

Ella-Marie wordt ’s middags opgehaald door de ouders van Johan, want ze mag samen met haar neefje Levi een nachtje bij opa en oma logeren. Als Ella-Marie weg is doen Johan en ik boodschappen. Daarna gaat Johan het huis schoonmaken en tref ik alvast voorbereidingen voor het avondeten. Vanavond eten we gesmoorde kippendijen uit de slowcooker met onder andere venkel, tomaat en olijven. Het favoriete maaltje van manlief. Ik bak de kippendijen eerst aan in de koekenpan (voor extra smaak) en dan doe ik ze samen met de overige ingrediënten in de slowcooker. Het recept vind je hier.

Terwijl de kip lekker staat te stoven, hang ik eieren in de paastakken. Gezelligheid!

Na circa 3 uur stoven zijn de kippendijen boterzacht en vallen ze uit elkaar als je er licht op drukt. We serveren de kip met een lekker stuk Turks brood erbij. Godenmaaltijd!

Zondag

Luierdag! Johan en ik (Ella-Marie logeert bij Johan zijn ouders) slapen lekker uit en daarna gaan we samen ontbijten. In de ochtend schrijf ik onder andere de nieuwsbrief en een gedeelte van dit Kijkje in de keuken. Om half één ’s middags ga ik de tuin in. Ik veeg, haal wat onkruid weg, maak de stoelen schoon en hang was op buiten aan de droogmolen. Daarna strijk ik neer in een verstelbare tuinstoel en geniet van een goed boek en de zon. Chilllllll!!! Johan voegt zich snel bij me en zo zitten we tot een uur of half vijf. Dan komen Johan zijn ouders El weer thuis brengen en drinken we gezamenlijk nog een drankje. Om half zes duik ik de keuken in en maak ik deze meatball spaghetti.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Haha die reactie op het ei en de pure blijdschap van de strooppannenkoek zijn geweldig. Echt ALLES van dit overzicht ziet er lekker uit… jeetje! Oh en cheesecake als ontbijt…. yes please!

  1. Haha, bedankt Esmee! 🙂

 2. Elisa

  Ik ben voor meer panini recepten!

  Dansen is zo’n heerlijke bezigheid, even alles om je heen vergeten en gewoon lekker gaan!
  Aspergetijd, hmm…. Ik heb ze vanwege de prijs nog even laten liggen 😛

  1. Zal de boodschap doorgeven Elisa. 😉 Ja, prijstechnisch gezien kun je het beste nog even wachten tot het aspergeseizoen begonnen is…

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde