Een kijkje in de keuken week 17-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De week begint met een dagje vrij. Het is namelijk Tweede Paasdag! En op de koop toe nog prachtig weer ook. We doen de hele dag lekker rustig aan en rommelen wat in en rondom huis. ’s Middags rijden we even langs Johan zijn ouders om wat tuinstoelen en kussens op te halen die we mogen hebben en daarna rijden we door naar het tuincentrum om wat planten en bloemen te halen. Daar vullen we thuis de terraspotten mee. Dat ziet er gelijk weer een stuk gezelliger uit! De blauwe regen (Wisteria) aan de zijkant van ons huis bereikte zijn hoogtepunt, zo mooi. Johan maakt ’s avonds zijn befaamde pastasalade als avondeten. Stokbroodje erbij en lekker buiten opsmikkelen. Topdag!

Dinsdag

’s Ochtends breng ik Ella-Marie naar mijn ouders waar ze een paar dagen mag blijven logeren. Ik moet gewoon werken deze week en met een paar last minute campagnes erbij lukt het me niet om deze week een dag vrij te plannen. Gelukkig vind Ella-Marie het hartstikke leuk om bij opa en oma te logeren. Eenmaal thuis duik ik achter de computer om te werken. ’s Avonds gooien Johan en ik een pizza in de oven.

Een kijkje in de keuken week 17-2019

Woensdag

Er moeten natuurlijk ook weer wat recepten gekookt worden voor KL en dus trek ik mijn schort om en ga aan de slag. Ik maak onder andere een aardappelgratin met snijbonen, snijbonen in romige saus, aardappelsalade en een lekere pasta carbonara met bacon en groene asperges. De recepten komen eraan!

Tussendoor komt de postbode wat pakketjes brengen waaronder deze leuke linnen servetten die ik had besteld en ik krijg een prachtig doosje met daarin een flesje Seedlip en blikje tonic om een lekkere cocktail mee te maken. Seedlip is een gedistilleerd non-alcoholische spirit en verkrijgbaar in drie varianten. Ik ontvang de nieuwste smaak, de Seedlip Grove 42. Binnenkort maar eens even uitproberen. 🙂 Ook krijg ik nog een Tony’s Chocolonely reep in de smaak ‘kaneelbiscuit melk’ opgestuurd. ? Altijd goed, deze chocolade.

Genoeg eten in huis voor het avondeten zou je denken, maar ik had enorme zin in cannelloni gevuld met spinazie en ricotta en tomatensaus, dus die maak ik ’s avonds voor het avondeten. Johan helpt me gezellig en terwijl ik aan het koken ben ruimt hij tussendoor de afwas op. Als de cannelloni in de oven zit drinken wij een glas wijn. 🙂 Zijn er nog meer cannelloni-liefhebbers in de zaal en wil je graag het recept? ? Laat het dan even weten in een reactie hieronder. 🙂

Donderdag

Omdat ik er gisteren niet meer aan toe kwam maak ik vandaag nog een KL-recept, namelijk kaasstengels. Dé hartige snackfavoriet van Ella-Marie. O lieve jongens en meisje, wat zijn ze lekker! Echt, als je deze gemaakt hebt koop je nooit meer een kaasstengel in de winkel. Beloofd! 🙂

Onlangs bestelde ik bij Freshly Fish een visbox om uit te proberen en vandaag wordt hij thuisbezorgd. Zowel Johan, Ella-Marie als ikzelf zijn dol op vis maar toch zet ik het veel te weinig op tafel. Geen idee waarom!?In mijn visbox zaten zes verpakte porties vis voor twee personen en ter inspiratie een aantal receptkaarten. Voor het avondeten besluit ik maar meteen een lekker visje te serveren samen met de aardappelgratin die ik gisteren maakte. Ik koos voor de zalmfilet en garnalen en ze waren heerlijk!

Vrijdag

Op de valreep maak ik nog een sinaasappeltulband met oranje chocoladeglazuur om morgen op Koningsdag op KL te delen. En omdat ik toch bezig ben maak ik ook meteen aardappelrösti. De rösti serveer ik ook meteen voor het avondeten ’s avonds met wat ovengroenten (voorverpakt uit de koeling van de Jumbo) en een visje (kabeljauwhaasje in paddestoelensaus van Freshly Fish) erbij. Was weer smullen!

’s Avonds gaan we naar de toneeluitvoering van de Oranjevereniging Kerk-Avezaath. Johan zijn moeder speelt dit keer een van de hoofdrollen! Voordat we weggaan maken El en ik een selfie. Deze twee chicks hebben er zin in! 🙂

Het was weer superleuk!

Zaterdag

Koningsdag! Voordat we ’s middags het dorp ingaan moet ik eerst nog aan de slag met een campagnerecept. Daarna lopen we naar het dorpsplein waar het heel gezellig is!

Als we thuiskomen verzorgt Johan het avondeten. Hij had vanmorgen zelf kipshoarma gemaakt en in de koelkast gezet om te marineren. Die bakt hij in de koekenpan en serveert die met kleine Turkse broodjes, zelfgemaakte knoflooksaus, ijsbergsla, rauwkost en geraspte kaas. Jam!

Zondag

Vandaag was een onverwachts cadeautje! Volgens de weerberichten zou het nat en koud worden maar niks was minder waar, het was een heerlijke dag! We rommelden lekker buiten in de tuin en ’s middags keken we F1-race met hapjes erbij. We zaten uiteindelijk zo vol dat we het avondeten maar oversloegen. Moet kunnen voor een keertje toch. Het was in elk geval een fijne dag om de week mee af te sluiten.

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

 1. Vivian

  Yessss de canneloni graag 😉 Kijk al uit naar het recept.. Ik heb een phillips pastamaker,dus de canneloni wordt zelf gemaakt.
  Groetjes!!!

 2. Tanja

  De cannelloni lijkt mij heerlijk. Graag zie ik een keer het recept verschijnen?

  1. Gaan we doen Tanja! 🙂

 3. Arja

  Zijn er nog meer cannelloni-liefhebbers in de zaal en wil je graag het recept? ? Graag, altijd lekker, en dit maak ik bijna nooit. En hierna waarschijnlijk vaker.

  1. Haha, de cannelloni is populair! Al meerdere mensen hebben laten weten graag het recept te willen, dus ik zet hem op de planning Arja! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde