Een kijkje in de keuken week 24

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We eten een opgewarmd kookboekgerecht uit de vriezer vandaag. Johan en ik vonden het heerlijk, Ella vond het iets minder. 😉

Dinsdag

Onlangs kreeg ik tijdens een event het nieuwe boek Vet lekker overhandigd van Danny Jansen. Vandaag blader ik hem voor het eerst op mijn gemak door en ik ben erg enthousiast. Het boek staat vol met recepten voor zelfgemaakte cafetariasnacks: van een zelfgemaakte kroket, frikandel, kipcorn, berenklauw, shoarmarol, friet, zelfgemaakte sauzen, milkshakes tot ijsjes zoals de geliefde cornetto of het raketje. Alles wordt from scratch gemaakt! Zodra ik weer wat meer tijd heb ga ik iets lekkers uit dit boek maken. Dat wordt nog lastig kiezen.

Woensdag

Johan zit voor zijn werk regelmatig in België en rijdt daar weleens langs de gele M. Rond het middaguur stuurt hij me deze foto door van een frietje sweet cheese fries: Franse frietjes met zoete curry-mangosaus en kaassaus. Volgens Johan smaken de snacks van de Belgische M veel beter dan hier in Nederland.

’s Avonds maakt onze kleine chefkok heerlijke wraps voor het avondeten met gerookte kip, sla, mozzarella, tomaat, lente-ui, paprika en zelfgemaakte honing-mosterdsaus.

Donderdag

Pizza night!! Gemaakt van dit zelfgemaakte pizzadeeg natuurlijk.

Vrijdag

Ik ben verslaafd aan de ham-kaascroissants van Bakkerij van Ooijen. Die zijn zo lekker! Hun gebakjes trouwens ook. Ik kan nooit kiezen welke ik neem maar vandaag ga ik voor het Frank Govers gebakje. Voor Johan neem ik een aardbeienschelp mee en voor El een donut.

We hebben ’s avonds niet zoveel honger en gooien wat ovenfrietjes in de oven. Johan en Ella geven er een culinaire twist aan door de frietjes te bestrooien met parmezaan en te serveren met zelfgemaakte basilicummayonaise. Lekker!

Zaterdag

Ella-Marie heeft vorige week afscheid genomen van haar voetbalteam bij Theole omdat de zomerstop is begonnen en omdat we na de zomer gaan verhuizen. Johan had daarom alvast contact gezocht met voetbalvereniging Aquila in Dreumel. Die speelden vandaag nog een toernooi en Ella-Marie mocht meedoen! Erg leuk want zo leerde ze meteen een aantal jongens en meiden kennen uit haar toekomstige klas. Johan en Ella vonden het best een beetje spannend omdat ze nog niemand kenden maar iedereen was superaardig en ze hadden een hele leuke dag. Ik blijf thuis om de laatste teksten voor het kookboek te schrijven.

’s Avonds gaan we uit eten bij Tokyo Lounge in Tiel om te vieren dat ik alle teksten voor het kookboek af heb! Mijlpaal, joehoe!!!

Zondag

Vaderdag! We ontbijten met oeuf en cocotte met zalm, crème fraîche en dille en geroosterd brood soldaatjes. En natuurlijk mag Johan een zelfgemaakt knutseltje van Ella-Marie uitpakken en hij krijgt het boek President vermist geschreven door Bill Clinton en James Patterson.

’s Middags gaan Ella-Marie en Johan slijm maken. Het lukt redelijk maar hij blijft te plakkerig en nat. Wie heeft de gouden tip! We hebben het al zo vaak geprobeerd maar het is nog nooit echt goed gelukt.


’s Avonds maakt Johan een borrelplankje en spelen we spelletjes! De perfecte afsluiting van de week. Het was eigenlijk niet de bedoeling, maar omdat het borrelplankje en de garnalen in tomatensaus zo lekker waren ga ik ze binnenkort met je delen.

Na het eten gaat Johan nog even hardlopen en stuurt hij deze foto naar me door: de waal met aan de overkant ‘ons dorp’ Dreumel! 🙂

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde