Een kijkje in de keuken week 52-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 52-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

We hadden een nieuwe hondenmand besteld voor Nacho omdat de vorige mand veel te klein was. Die mand was namelijk van mijn vorige hond die veel kleiner was dan Nacho. Nacho moest even wennen, maar al snel was hij de mand niet meer uit te krijgen. Ook kwamen er nieuwe eiermandjes binnen van riet voor de KL-webshop. Ze zijn zo leuk! De eiermandjes zijn snel verkrijgbaar in de shop. Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in de hondenmand, die kun je ook bij ons bestellen maar staat niet in de shop. Stuur me bij interesse even een pb-bericht voor de prijs en levertijd. Hij is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De mand is heel mooi en van goede kwaliteit.

Voor het avondeten had ik een bak mihoen uit de vriezer gehaald en die bakte ik ’s avonds op. Niet echt een succes want tijdens het opbakken bleef er niet veel van over. Ik kookte er daarom snel wat rijst bij en serveerde de mihoen en rijst met zelfgemaakte babi pangang. Het was een vereenvoudigde versie van dit recept. In het nieuwe jaar ga ik het recept nog eens maken zodat ik het met jullie kan delen. Het was erg lekker!

Woensdag

Johan is vandaag vrij en aan het eind van de ochtend gaan we samen naar Den Bosch om nog wat last minute kerstinkopen te doen. Tussen de middag strijken we neer bij Bistro Tantje Pietje voor een lekkere lunch. Johan neemt de blt-sandwich en ik neem een tosti. ’s Avonds eten we een sushi bowl met zalm en de rijst die ik overhad van gisteren.

Donderdag

Ik krijg leuke pakketjes binnen waaronder een airfryer en frituur van Princess. De oude van ons waren allebei overleden en dit zijn apparaten die we regelmatig gebruiken. De nieuwe airfryer heeft ook een stoomfunctie waar ik heel benieuwd naar ben en de dubbele frituur is handig om bijvoorbeeld frietjes en snacks tegelijk te bakken. De twee kleine mandjes (2,5 l) kun je ook vervangen door een grote mand (5 l) dat je alle kanten op kunt. Van Go-Tan krijgen we een selectie van hun producten waaronder dressings voor salades en pokébowls. De producten van Go-Tan heb ik vaker in huis omdat ze echt lekker zijn dus deze producten zijn dan ook heel welkom. ’s Avonds bak ik pannenkoeken voor het avondeten.

Vrijdag

Johan is op tijd thuis vandaag en samen gaan we op pad om kerstboodschappen te doen. ’s Avonds eten we een nachoschotel met kip en groenten. Ik bak hiervoor reepjes kippendij, paprika, mais, ui, knoflook en het witte deel van de lente-ui goudbruin en breng het op smaak met fajita kruiden van Santa Maria. Daarna gaat het samen met nachochips en kaas in drie eenpersoonsovenschaaltjes de oven in om te gratineren. Afmaken met een schep guacamole, tomatensalsa en crème fraîche en smullen maar!

Zaterdag

Vanavond is het kerstavond en gaan we eten bij mijn ouders. Ik zou een gebraden beenhammetje, zelfgemaakte eiersalade en carpaccio tapenade en kaasjes meenemen. Bij de Jumbo zag ik dit jaar voor het eerst beenham met bot liggen dus die nam ik mee. Ik bereidde hem heel eenvoudig in een afgesloten ovenschaal met een kneepje bakboter, wat sjalotjes en laurierblad en gooide hem in de oven. Eerst een uur op 170 graden en daarna nog een uur op 140 graden. Hij was heerlijk mals! Voordat we naar mijn ouders gingen maakten we nog snel even een paar kerstkiekjes bij de kerstboom.

Zondag

Eerste kerstdag! We slapen lekker uit en daarna ontbijten we met eggs benedict met gerookte zalm. Daarna is het tijd om de cadeautjes onder de kerstboom uit te pakken. Ik heb het dit jaar makkelijk met kerst want ook vanavond hoef ik niet te koken. We gaan vanavond eten bij mijn schoonouders met de rest van de schoonfamilie.

Maandag

Na een hele gezellige kerstavond en eerste kerstdag met familie vieren we tweede kerstdag vandaag met z’n drietjes thuis. Er wordt weer uitgeslapen, lekker ontbeten, gewandeld met Nacho, gelezen, spelletjes gespeeld en ’s avonds gaan we gourmetten in onze foute kersttrui. 😁

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde