Een kijkje in de keuken week 7-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 7-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Hello, good morning! How are you? Deze doodle zat met z’n neus vooraan want er werden al vroeg weer bammetjes gesmeerd om mee te nemen naar werk en school. Nacho wacht geduldig op vallende broodkruimels. Als iedereen de deur uit is ga ik in de keuken zitten achter de laptop met een mok cappuccino. Het was prachtig weer en ik genoot van het uitzicht. Ik hield me bezig met onder andere het schrijven van het Kijkje en een werkplanning maken voor aankomende week. Johan maakte ’s avonds op mijn verzoek zijn befaamde pastasalade als avondeten. Daar kan ik me echt ziek aan eten, zo lekker. Het recept hiervan staat in ons Familiegerechten kookboek.

Woensdag

Ik haalde Ella-Marie ’s middags iets eerder uit school want ze had een afspraak bij de orthodontist voor controle en het plaatsen van de onderbeugel. Weer thuis ging ik aan de slag met het avondeten. Ik maakte verse tomatensoep voor Ella en pizzadeeg voor Johan en mij. Ella at al eerder want moest op tijd naar voetbaltraining.

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op de planning. Ik maakte en fotografeerde 6 nieuwe recepten. De chocoladesaus en croissants met aardbeien zag je al voorbij komen op KL, de andere komen eraan.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag. Terwijl hij in de keuken een wandplankje ophangt boven de koffiemachine (moet nog even leuk aangekleed worden en misschien erboven nog een leuk schilderijtje?) maak ik een lunch voor ons klaar en zet die snel nog even op de foto zodat ik het recept met jullie kan delen. Daarna stapten Johan en ik in de auto om onze zoektocht naar keukenlampen te hervatten. Die vonden we uiteindelijk en liepen ook nog tegen een mooie spiegel aan voor in de keuken. Joehoe! Binnenkort gaat Johan de lampen ophangen en zal ik het eindresultaat met jullie delen in onze IG-stories. ’s Avonds maakte ik truffelpasta. Liefhebbers voor het recept? Het staat niet op KL namelijk.

Zaterdag

Het weekend begon voor mij en Johan met een afgebakken broodje met zalm en hollandaisesaus. Yum! Ondertussen stond mini me op het voetbalveld voor een thuiswedstrijd die ze wonnen. Toppers! ’s Middags gingen we naar een verjaardag van het zoontje van vrienden die we al veel te lang niet gezien hadden. Was weer gezellig als vanouds! Weer thuis werd de Steam Aerofryer tevoorschijn gehaald voor het avondeten. Op het menu stond een stoomgerecht met gemarineerde kip en groenten. We aten er rijst bij. Momenteel een van onze favoriete gerechten.

Zondag

Vandaag geen rustdag maar een opruimdag. Omdat we er in de keuken veel opbergruimte bijkregen door de kastenwand was het tijd voor een reorganisatie van de keukenkastjes en de kelder. Tussendoor werd er nog huiswerk gemaakt en een marmercake gebakken. Johan ging ’s avonds aan de slag met het avondeten en dat was heerlijk.

Maandag

We hebben vandaag allemaal moeite om ons bed uit te komen. Gatsiederrie! Vanavond allemaal vroeg onder de wol. Ik ben vandaag taxichauffeur en breng Ella en klasgenootjes om kwart voor acht naar school. Op de terugweg naar huis stopte ik even om een foto te maken van de opgaande zon. Hoe ouder ik word, hoe meer ik van zulke plaatjes geniet! Weer thuis ga ik snel aan de slag om het artikel voor vandaag online te zetten, wat mailtjes te beantwoorden en een paar wasjes te draaien en buiten op te hangen. Om half twaalf sta ik weer bij school te wachten om de meiden naar het zwembad te brengen. Voor het vak talentles krijgen ze zwemles vanmiddag. Als ik de meiden heb afgezet rijd ik door naar de supermarkt om boodschappen te doen voor een kookdag en omdat ik nog tijd over heb ga ik het dorpscentrum even in. Daarna rijd ik weer naar het zwembad en weer terug naar huis. Eenmaal thuis staan er verschillende pakketjes te wachten die weggebracht moeten worden dus hup de auto weer in om de pakketen weg te brengen. Toen ik weer thuis was haalde ik de was van de lijn die nog nat was. Kak! Dan maar boven ophangen aan de waslijn, maar die hing ook nog vol met was. Dubbelkak. Dus droge was eraf en natte was erop. Meteen de droge was maar even opgevouwen en opgeruimd. Ella was zo lief om ondertussen de vaatwasser uit te pakken en Johan wilde het huis wel stofzuigen toen hij thuiskwam. Fijn zo! Voor het avondeten worden er zalm en groenten gestoomd in de aerofryer die we eten met rijst. Smullen.

Zo, de kop is er weer af. Kom maar doorrrrr met die nieuwe week! 🙂

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

5 reacties

Deel je liefde

 1. Tamara

  Ben heel benieuwd naar het recept voor de truffelpasta 🤗

  1. Ga ik delen binnenkort Tamara! 🙂

 2. Annette

  Grappige foto van jullie twee in de auto: jij met een pret-face en je man super serieus kijkend:))

  1. Teresita

   Annemiek je hebt het over aerofryer. Is dat een andere apparaat dan de airfryer. Wij zijn dol op zalm en eten die regelmatig uit de airfryer, maar de groente doe ik dan apart. Zo samen lijkt me ook handig.

   1. Airfryer is de merknaam die Philips gebruikt. Princess gebruikt de merknaam Aerofryer. Beide zijn het heteluchtfriteuses. De Steam Aerofryer die wij hebben is van Princess en is een stoomoven en heteluchtfriteuse ineen.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde