Een kijkje in de keuken week 44-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 44-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Het is herfstvakantie en Ella-Marie komt gezellig bij mij op kantoor zitten om wat huiswerk te leren. Ik moet vandaag gewoon werken en houd me vooral bezig met het beantwoorden van mails, uitwerken van gemaakte recepten en bedenken van nieuwe recepten. Zoals je ziet is de kerstmok alweer uit de kast gehaald. Tussen de middag maken we allebei onze eigen lunch, Ella wil zelf iets maken. Ze belegt twee rijstewafels met avocado, zalm en furikake. Een gezonde lunch op de Kewpie na. (Ze is en blijft nou eenmaal een kind van haar moeder.) ’s Avonds eten we op verzoek van Ella wraps met krokante kip, bacon, tomaat, sla en twee soorten sausjes: avocadodressing en honing-mosterdsaus. Ongeveer dit recept.

Woensdag

Johan is ’s ochtends vroeg de deur uit, Ella en ik slapen lekker uit. Heerlijk hoor, zo’n weekje vakantie. Daarna ga ik weer op kantoor aan het werk. ’s Middags gaan Ella en ik samen op pad om boodschappen te doen en als we thuis zijn ga ik aan de slag met het avondeten. Ik maak bami goreng met kipsaté en warm wat mini loempia’s op in de oven voor erbij. Het recept van de bami en kipsaté heb ik uitgeschreven en ga ik delen op KL binnenkort.

Donderdag

Eind van de ochtend breng ik Ella naar het voetveer in Wamel. Aan de andere kant van de Waal in Tiel staat oma haar op te wachten. Samen met haar neefje blijft ze een nachtje bij oma en opa logeren. Weer thuis maak ik een tosti voor mezelf als lunch want ik had nog niks gegeten. Ik zet de tosti ook gelijk op de foto want hij was erg lekker. Daarna ruim ik de keuken op en werk ik nog een paar uurtjes op kantoor. Tussendoor draai ik wat wasjes en haal de stofzuiger een keer door het huis. Johan en ik eten ’s avonds nog een keer bami.

Vrijdag

Vandaag heb ik een kookdag en sta ik grotendeels in de keuken. Tussen de bedrijven door wordt er verse notenmelk bezorgd van COWLESS. Ik proefde hem meteen en hoewel het anders smaakt (wat zoeter en minder romig) dan gewone melk is het zeker niet vies. Ik heb altijd verse halfvolle melk in de koelkast staan voor cappuccino en omdat ik nieuwsgierig was maakte ik meteen een cappuccino met de notenmelk. Het schuimlaagje is iets minder stevig en hoog maar de cappuccino smaakte prima. Prima alternatief voor koemelk dus. ’s Avonds brengen de ouders van Johan Ella weer thuis. Neefje Levi is er ook bij, die wordt daarna thuisgebracht. Neef en nicht hebben het leuk gehad bij opa en oma en zijn weer goed verwend.

Zaterdag

Ella moet vroeg opstaan want ze heeft een uitwedstrijd van de voetbal in Wijchen. Johan en ik vermaken ons ondertussen thuis. Ik werk op kantoor de recepten uit die ik gisteren maakte en bewerk de foto’s en Johan doet klusjes in en rondom huis. Halverwege de middag maak ik een grote wandeling met Nacho en daarna rijden we naar mijn ouders. Mijn moeder is maandag jarig en viert haar verjaardag vanavond met een etentje. Er wordt een heerlijke Vietnamese rijsttafel gehaald en als toetje is er ijs van de landwinkel. De avond wordt afgesloten met koffie en bonbons.

Zondag

We slapen lekker uit en daarna ga ik naar beneden om wentelteefjes te bakken. Mooie manier om weer van oude broodrestjes af te komen. Zo simpel en lekker! De rest van de dag wordt er nog gewerkt in de tuin, gras gemaaid, wasjes gedraaid, huiswerk geleerd en gewandeld met Nacho. Johan maakt ’s avonds avondeten. Op het menu staat geroosterd maisbrood met een ovenkroketje, gebakken ei, carpaccio en een bolletje huzarensalade.

Maandag

De herfstvakantie is weer voorbij, de wekker gaat vroeg. Johan is vrij vandaag en als Ella de deur uit is beginnen we dag op kantoor. ’s Middags hebben we samen een afspraak in Vianen en op de terugweg naar huis halen we een paar boodschappen. Als we thuiskomen is Ella warempel met haar huiswerk bezig. Voordat Johan en ik ’s middags weggingen had ik aardappels in frietjes gesneden en voor het avondeten hoef ik die alleen maar de oven in te schuiven. Verder bak ik wat varkenshaasmedaillons, maak ik champignonroomsaus en ondertussen maakt Johan een salade. Feestmaal! En dat op een doodgewone maandag… Maar weer zien wat de rest van de week ons gaat brengen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde