Yoghurt-avocadodressing

Deze yoghurt-avocadodressing is heerlijk zacht en romig van smaak. Hij smaakt heerlijk over een salade (bijvoorbeeld deze Mexicaanse zalmsalade), of serveer als verkoelende saus of dip bij een pittig gekruid Mexicaans gerecht. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Salades

Ingrediënten

  • 2 tl ranchkruiden, (gebruik de ranch kruiden uit dit recept)
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • 1 eetrijpe avocado
  • 150 ml geitenyoghurt* (eventueel te vervangen door gewone yoghurt)
  • 1 tl limoensap
  • Zout en peper uit de molen

*Geitenyoghurt heeft een heerlijk, zachte en neutrale smaak en is bovendien licht verteerbaar.

Verder nodig

  • Keukenmachine met hakmes

Bereiding

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit met een lepel en doe in de keukenmachine samen met de ranchkruiden, yoghurt, limoensap en peterselie. Mix tot een gladde dressing. Voeg indien nodig wat extra yoghurt toe om een mooie dressingdikte te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.

Gebruik de dressing direct of bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin