Een kijkje in de keuken 43-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Het is herfstvakantie in het land van Maas & Waal. Ella-Marie wordt ’s ochtends op de pond naar Tiel gezet waar oma haar staat op te wachten. Samen met haar tante, neefje en oma gaan ze naar het bos en daarna bij oma thuis herfstknutsels maken. Ze blijft meteen een nachtje slapen bij opa en oma, dus Johan en ik hebben vanavond het rijk alleen. We dubben lang over het avondeten: zelf koken of afhalen. Omdat we allebei geen zin hebben om te koken wordt het de laatste. Een Chinese rijsttafel met extra mini loempia’s! ? Als dochterlief dat toch eens wist….

Woensdag

Ik had eigenlijk een kookdag op de planning staan, maar zit grotendeels op kantoor. Recepten uitwerken, mails en openstaande vragen beantwoorden en wat andere dingen regelen die moesten gebeuren. Tussendoor lunch ik met een kaastosti uit de oven. Mijn all time lunch favorite! 🙂 Tussendoor maak en fotografeer ik één recept voor de website: een rodekoolquiche. Die had mijn moeder onlangs gemaakt en was zo goed bevallen dat ze me getipt had. Ook fijn, hij is supermakkelijk en snel om te maken! Recept volgt. 🙂

’s Middags krijg ik spullen thuisbezorgd die ik had besteld: een kerstboomuitsteker en eiwitpoeder. Beiden heb ik nodig voor een kerstrecept waarmee ik binnenkort aan de slag ga. Weet jij al wat?

Een kijkje in de keuken 43-2020

’s Avonds brengen Johan zijn ouders Ella-Marie weer thuis. Johan zijn tante had drie grote flespompoenen uit haar moestuin meegegeven voor ons. Caramba! Wat een joekels! Daar maak ik zowieso een grote pan pompoensoep van. Dit recept is onze favoriet. Heb jij ook een favoriet pompoenrecept? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd.

Een kijkje in de keuken 43-2020

Donderdag

Misschien had je het al geraden, maar de kerstboomuitsteker en het eiwitpoeder heb ik nodig om kerstkoekjes te maken. Volgens mijn planning moet ik ze deze week nog maken en fotograferen. Eind van de ochtend maak ik het koekjesdeeg.

Een kijkje in de keuken 43-2020

Dat moet daarna minstens een uur rusten in de koelkast. De helft van het deeg beloof ik aan Ella, daar mag ze haar eigen koekjes van bakken. Als het koekjesdeeg in de koelkast ligt, gaan Ella-Marie en ik de tuin in. Vanavond en morgenvroeg worden er taxusbomen bezorgd voor een nieuwe haag, maar eerst moet het gat nog gegraven worden. Johan wilt daar vanavond mee beginnen als hij uit zijn werk komt, maar Ella-Marie en ik beginnen alvast. Beetje ploeteren en zwoegen zo nu en dan is goed voor de innerlijke mens…

Een kijkje in de keuken 43-2020

En voor de wasmachine. ?

Een kijkje in de keuken 43-2020

Als de kleine chef het zat is gaat ze binnen aan de slag met haar koekjesdeeg. Ondertussen ga ik nog even verder in de tuin.

Als Johan ’s avonds thuiskomt, worden ook de eerste taxusbomen bezorgd. Ze kunnen meteen de grond in!

Een kijkje in de keuken 43-2020

Als de eerste bomen in de grond staan gaan we naar binnen. Terwijl ik in de keuken wat kliekjes opwarm, steekt Johan de houtkachel aan.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en gaat ’s ochtends gelijk de tuin in. Verder met graven en de rest van de bomen planten. Ik blijf binnen want er moeten nog een aantal recepten voor de website gekookt worden. Als ik daarmee klaar ben ga ik Johan helpen.

’s Middags komen Johan zijn ouders nog even langs en zet Johan de laatste bomen in de grond. Weer een klus die we kunnen afvinken.

Voor het avondeten maak ik pasteitjes met zelfgemaakte kipragout. Dat gaat er best in na een dag hard werken in de tuin.

Zaterdag

Weekend! De riblappen waren weer in de aanbieding dus ik zet de slome maar weer aan het werk. Dit keer maak ik een stoofvleesvariant met tomaat, rode wijn, specerijen, pompoen en wortel. Ik vind stoofvlees echt het ideale weekendgerecht. Je gooit alle ingrediënten in de slowcooker (voor extra smaak bak/verwarm ik het vlees, de groenten en saus altijd eerst in de koekenpan maar dit hoeft niet per se) en 6 tot 8 uur later heb je een verrukkelijke maaltijd.

Eind van de middag maken Johan en ik de oprit nog even bladvrij. (De volgende ochtend lag de oprit weer vol.)

Daarna ruimen we buiten alles op en gaan we naar binnen. Houtkachel aan, potje thee erbij en lekker keuvelen aan tafel.

Ondertussen is het stoofvlees klaar en wordt warm gehouden in de slowcooker. Als we trek krijgen bakt Johan wat frietjes in de Airfryer en maakt een lekkere salade. Smullen maar!

Een kijkje in de keuken 43-2020

Zondag

Zondagochtendontbijtjes zijn de beste!

Een kijkje in de keuken 43-2020

Ontbijten met kaneelbroodjes, pancakes en roerei.

…. Zondagmiddagwandelingen zijn de leukste!

’s Avonds eten we een tweede ronde stoofvlees. Geen straf. De tweede dag smaakt het stoofvlees nog lekkerder!

Een kijkje in de keuken 43-2020

Maandag

Johan werkt in de ochtend thuis en dus we kunnen weer eens samen lunchen. Alleen lunch ik nooit zo uitgebreid, maar vandaag maakt Johan de lunch klaar. Dit is feest!

Een kijkje in de keuken 43-2020

Kaastosti uit de oven met spiegelei en sla.

Na de lunch gaat Johan de deur uit en ga ik de keuken in. Er moeten weer een aantal recepten gemaakt worden voor de website (ik ben nu bezig met de kerstrecepten!). Ook fotografeer ik wat nieuwe kerstspulletjes die binnen zijn gekomen voor de webshop. Dit doosje kerstlucifers en kerstservetten zijn binnenkort verkrijgbaar in de webshop! Zowel los en als setje verkrijgbaar. Leuk om bij het boek te bestellen als kerstcadeau, of gewoon een leuk kleinigheidje (geluk zit hem in de kleine dingen!) voor jezelf of iemand anders.

Ik zet ook nog een ander setje kerstservetten op de foto en een een superleuke servethouder met hartjes (leuk als setje met de kerstservetten, of in combinatie met het boek!) Ik ga vandaag of morgen proberen alles in de webshop te zetten, dus houd het in de gaten. Voor de meeste spullen geldt namelijk: OP = OP!

PS Hebben jullie een tip of idee voor een product in onze webshop? Laat het ons dan weten! We kunnen altijd kijken of we het dan kunnen inkopen. 🙂

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde