Een kijkje in de keuken week 38-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat hebben we gedaan en wat stond er op tafel? Je ziet en leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Vandaag krijgen we nog een warme zomerdag cadeau. Hoewel ik de het grootste deel van de dag op kantoor zit, lunch ik ’s middags wel lekker buiten in het zonnetje. Daarna kost het me wel enige moeite om binnen weer aan het werk te gaan, maar ik doe het toch. Als Ella-Marie ’s middags  uit school komt trekt ze meteen haar bikini aan. Zwemmen kan niet meer, maar ook met een tuinsproeier kun je veel waterpret beleven. ?

’s Avonds eten we pitabroodjes met shoarma, knoflooksaus en salade. De shoarma maak ik zelf van hamlappen die ik marineer met wat shoarmakruiden, paprika en ui. Ook het knoflooksausje maak ik zelf. Dit recept. Ik scheur mijn pitabroodje altijd in stukjes in plaats van hem te vullen. Dat vind ik fijner eten.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Woensdag

Vandaag sta ik in de keuken om nieuwe recepten te maken voor KL. Ik maakte onder andere nasi, soto ajam, satésaus en kipsaté.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Als Ella-Marie ’s avonds naar de scouting is, ga ik een uurtje wandelen met Nacho. Ik had er helemaal geen zin in, maar toen ik eenmaal aan het lopen was vond ik het heerlijk.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Deze blije doodle vond het ook heerlijk!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Donderdag

Begin van de middag komen mijn ouders langs op de fiets. Ze hadden er een fietstocht van ruim 20 km opzitten, dus een kop cappuccino en een lekker stuk taart ging er wel in.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Aan het eind van de middag fietsen ze weer 20 km huiswaarts. Ondertussen krijg ik deze mooie pannen van BK thuisbezorgd. De deksels van de pannen kunnen vergrendelt worden zodat je makkelijk en veilig kunt afgieten. Handig! En het zijn ook nog eens hele mooie pannen!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

’s Avonds hoef ik niet te koken, want er zijn nog genoeg kliekjes over van dinsdag. Heerlijk als je alleen maar hoeft op te warmen!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Vrijdag

Om zeven uur ’s ochtends zijn we allemaal al aangekleed en beneden want om half acht kan de deurbel gaan. Vandaag wordt het schoorsteenkanaal aangepast en wordt de nieuwe houtkachel aangesloten! Als Ella-Marie ’s middags uit school is breng ik haar naar de veerpont waar oma haar aan de andere kant in Tiel staat op te wachten.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Ze zijn nog steeds druk aan het klussen bij ons thuis en alles zit onder het stof. Gezelliger dus voor Ella om een nachtje bij opa en oma te logeren.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

De oude situatie met de Geldersche potkachel…

Helaas liepen we tegen wat hindernissen aan en was de geplande manier om het schoonsteenkanaal aan te passen niet mogelijk. Uiteindelijk kwamen we tot een oplossing, maar hiervoor moeten ze nog een keer terugkomen. De nieuwe houtkachel werd alvast neergezet, maar kan nog niet gebruikt worden. We zijn wel blij met de nieuwe kachel!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Toen de mannen rond zes uur ’s avonds weg waren konden Johan en ik onze mouwen opstropen en aan de schoonmaak. Overal lag stof! Toen we klaarwaren met schoonmaken ploften we op de bank neer met een zelfgebakken frietje en broodje kroket.

Zaterdag

Terwijl Johan verder gaat met schoonmaken, ga ik boodschappen doen. Ondertussen hadden Johan zijn ouders Ella-Marie weer thuisgebracht. Als ik thuiskom vind ik deze twee schatgravers in onze tuin. Haha, vrienden van ons die regelmatig met de metaaldetector op pad gaan. Johan had als grap al eens gezegd dat ze bij ons moesten komen zoeken, dus kwamen ze langs. Op wat kleine loodjes na en een kogelhuls helaas geen grote schat gevonden.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Daarna ploften we neer op de loungebank en genoten van een drankje in het ondergaande zonnetje. Deze libelle kwam er ook gezellig bijzitten!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Leesvoer! Deze nieuwe magazines lagen in de brievenbus. Daar word ik blij van!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

’s Avonds is het weer filmavond. Vaste prik op zaterdagavond. Dit keer kijken we Transformers: Revenge of the Fallen. Ik maak een plaatpizza die we met het bord op schoot voor de film opeten.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Deze twee hadden schik en maakten een selfie. Ik bekeek ondertussen de binnenkant van mijn ogen. ? Daar is wel een foto van gemaakt, maar deel ik liever niet…

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Zondag

Vandaag is er voor de laatste keer dit jaar een open dag in de landschapstuin van Nieuw Robbekampen iets verderop bij ons in de straat. Johan en ik waren daar laatst al vlug even doorheen gelopen toen we daar taxus gingen bekijken en waren erg onder de indruk van de prachtig aangelegde tuinen. Samen met mijn ouders brengen we vandaag weer een bezoekje om nu alles op ons gemak te bekijken. We hebben onze ogen uitgekeken, zoveel moois te zien! En inspiratie opgedaan!

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Daarna wandelen we weer naar huis en strijken neer in onze eigen landschapstuin (in wording)… ? #altijdblijvendromen

’s Avonds hebben we geen zin om te koken en halen we een frietje.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Maandag

Ik heb vandaag weer een kookdag en maak onder andere deze Griekse rijstsalade met kip. Toppertje hoor! ? De rijstsalade is het avondeten van Ella-Marie voordat ze naar voetbaltraining gaat. De rest van de salade neemt Johan morgen mee naar zijn werk als lunch. De overige gerechten vries ik in.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Terwijl Ella aan het voetballen is en Johan het gras maait, sta ik weer in de keuken om ons avondeten te maken. Met kliekjes groenten en restjes kaas uit de koelkast maak ik een lekkere risotto. Dat ruimt weer lekker op.

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken week 38-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Ha Annemiek,
  Was weer leuk om te lezen. Ik moest wel lachen om veerpond, dat schrijf je toch echt met een T ?.
  Geweldig mooie grote tuin hebben jullie.
  Groet,
  Yvonne

  1. Ach ja, wat suf! ?Dankjewel voor je oplettendheid Yvonne, ik heb het aangepast! ?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde