Een kijkje in de keuken week 49

Een kijkje in de keuken week 49

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Geen enkele foto te vinden van maandag! Oeps. Weet ook gewoon echt niet meer wat we aten, volgens mij kliekjes. Wel weet ik dat Johan maandagavond plotseling niet lekker werd en de hele nacht lag te draaien.

Dinsdag

Het eerste dat Johan doet als hij wakker wordt is hollen naar de wc en al zijn eten van gisteren eruit gooien. Vervolgens meldt hij zich ziek en duikt weer terug het bed in. De arme ziel.

Ondertussen duik ik de keuken in om een lekker taartje te bakken met mijn Chef Titanium. Ik kan niet wachten om het recept met je te delen, want hij is zowel mooi als lekker! Dit is tevens het taartje dat ik aanstaande woensdag ga maken in Rotterdam samen met de winnaars van de Kenwood bakworkshop. Nu al zin in!

Halverwege de middag begint Johan weer wat op te knappen. Ik daarentegen voel me steeds beroerder worden. Slap en licht in mijn hoofd.

Het avondeten houd ik daarom simpel met zelfgemaakte kipsaté, ovenfriet, stokbrood, ijsbergsla, pindasaus en kroepoek. Ondertussen spelen we een spelletje woordzoekers.

Direct na het eten duik ik mijn bed in. Ik ben supermisselijk en niet veel later komt ook mijn eten er weer uit. Sorry voor deze onsmakelijke mededelingen trouwens. Niet echt een weekoverzicht waar je trek van krijgt.

Woensdag

Johan is inmiddels opgeknapt en weer aan het werk, maar ik voel me de hele dag zo slap als een vaatdoek en kan me nergens op concentreren. Toch kruip ik achter de computer, want ik moet een aantal dingen voor KeukenLiefde doen. Ik doe er vijf keer zo lang over als normaal. ’s Middags krijg ik dit boek thuisbezorgd: Huisgemaakt van La Place. Ik ben echt fan van het La Place concept en ben ook heel erg blij met dit boek! Het staat vol met superlekkere huisgemaakte recepten die ik allemaal wil maken!

Aan het eind van de middag begin ik gelukkig ook weer op te knappen en heb zelfs zin in het avondeten. Niet zo verwonderlijk want ik het alleen nog maar een mandarijn gegeten vandaag. Ik maak tagliatelle carbonara met allerlei kliekjes uit de koelkast. Lekker! Het recept voor de supermakkelijke carbonarasaus vind je hier. Voor de rest kun je in een aparte koekenpan alles aanbakken wat je maar in huis hebt en dat als laatste door de pasta carbonara roeren. In mijn geval was dat ui, bacon, chorizo, zongedroogde paprika en soepgroenten (zo uit de diepvries).

Donderdag

Ik ben weer helemaal opgeknapt en maak een lekker ontbijt voor mezelf: vers gerolde Danerolles croissants gevuld met salami, oude kaas en zongedroogde paprika. Jum! Moet je echt eens proberen!

’s Middags krijg ik dit pakket met daarin een prachtige wijnkaraf van Royal Leerdam. Ik krijg de Homme karaf uit de Experts’ Collection met bijbehorend Roc element. Door de steen te koelen of te verwarmen kun je de wijn op optimale temperatuur brengen en houden. De Homme karaf is speciaal ontworpen om krachtige, kruidige en complexe wijnen extra zuurstof te geven en hierdoor de smaak sneller te laten ontwikkelen. Klinkt goed toch! Johan en ik zijn beslist geen wijnkenners, maar zijn wel echte wijnliefhebbers! Ik kan bijvoorbeeld dolgelukkig worden als wijn en spijs elkaar zo complimenteren dat ze elkaar naar een hoger niveau tillen. Er is trouwens ook een Femme wijnkaraf die speciaal ontworpen is voor complexe, jonge, fruitige, volle witte of rode wijnen. Het Roc element is voor beide wijnkaraffen geschikt. Ze zijn verkrijgbaar via Bijenkorf.nl en Wehkamp.nl, of kijk hier voor meer info.

Enige wat ik me afvraag is hoe je zo’n karaf nu goed schoonmaakt vanbinnen na gebruik…? ?

Johan kookt vanavond. Hij maakt een lekker wokgerecht met woknoedels, roerbakgroenten en garnalen. Supersnel klaar en superlekker! Het recept vind je hier. (De paksoi verving Johan dit keer door een zak kant-en-klare roerbakgroenten.)

Vrijdag

Het sneeuwt! Snel een sneeuwpop maken voordat het weer weg is.

’s Avonds eten we een sushi bowl! Met couscous, in sojasaus gemarineerde zalm die heel kort gegaard is in de oven en daarna uit elkaar getrokken, avocado, sojabonen (deze verse vind je bij AH in de koeling bij de saladeverrijkers) en radijs. De couscous breng ik op smaak met een druppeltje sesamolie en sushiazijn (niet uit de supermarkt, maar de goede Otafuku van de toko!) en bestrooi ik met gedroogd zeewier. Erbij natuurlijk een beetje scherpe wasabi. So, so good!

Na het eten gaan we nog even de sneeuw in!

Zaterdag

Terwijl ik in de keuken twee nieuwe kookvideo’s opneem met kerstrecepten (ik maak gevulde portobello’s met truffelpuree en witte chocolademousse dessertglaasjes), versieren Johan en Ella-Marie het huis in kerstsfeer.

’s Avonds gaan we kaasfonduen! Het is de eerste keer dat ik kaasfondue maak en ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat. De kaassaus was iets te vlak van smaak en wilde niet helemaal mooi glad worden. Iemand tips voor het perfecte recept? Desondanks hebben we heerlijk gegeten!

Zondag

Lui dagje thuis. En wat een cadeautje als het halverwege de ochtend begint te sneeuwen! En het blijft maar sneeuwen! In de middag ligt er zo’n dik pak sneeuw dat we wandelend met de slee boodschappen gaan doen.

Johan kookt ’s avonds weer trouwens. Dat is tegenwoordig vaste prik in het weekend. Heerlijk vind ik dat. Hij maakt zelf kipshoarma door kippendijen te marineren in de marinade uit dit recept en serveert die met roerbakgroenten, zelfgemaakte knoflooksaus, pitabrood, Chinese kool en komkommer (als rauwkost) en ovenfriet. Wij eten regelmatig ovenfriet, want makkelijk en geen afwas, maar ik had nog niet echt lekkere gevonden. Ik vind de meeste ovenfriet vaak zo droog. Vandaag probeerden we de ovenfriet van McCain en die was lekker! De frietjes hebben een mooi, goudbruine kleur, goede smaak (niet droog) en zijn lekker krokant! Aanrader dus.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde