Spaghetti carbonara (kookvideo!)

Een van mijn favoriete pastagerechten waarvoor ik altijd alle ingrediënten in huis heb is spaghetti carbonara. Tevens het makkelijkste en snelste pastagerecht in mijn kookrepertoire. Vroeger maakte ik de carbonarasaus met room, maar nu maak ik de saus alleen nog maar met ei en parmezaan. Dat doe ik niet omdat dat volgens de Italianen de enige echte manier is om carbonarasaus te maken, maar wel omdat het de allerlekkerste manier is. Probeer zelf maar. Dit is spaghetti carbonara zoals je hem eet in bella Italia! 

Wereldgerecht, Kookvideo's, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Siep

    vandaag voor het eerst spaghetti carbonara gemaakt volgens dit recept.
    mijn man vond het echt heerlijk en ik dacht steeds aan de eieren die toch een beetje te rauw zijn naar mijn gevoel. ik ben ooit echt heel ziek geworden van boeuf tartare vandaar dit gevoel. volgende keer ga ik het toch eens proberen met room i.p.v. eieren. maar……ik ben nog steeds elke week heel blij met de Keukenliefde nieuwsbrief.

    1. Hoi Siep, wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Het ei is niet echt rauw meer maar ik snap je gevoel als je een keer een slechte ervaring heb gehad. Het ei weglaten en de saus maken van room en parmezaan is ook lekker!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin