Een kijkje in de keuken week 5-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 5-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

De dinsdag begint weer zoals altijd. De wekker gaat vroeg en als Johan en Ella-Marie de deur uit zijn ga ik met een cappuccino op kantoor achter de computer zitten. ’s Middags ga ik de keuken in om alvast het avondeten te maken en ik maak er ook meteen een foto van zodat ik het recept op KL kan delen. Het was erg lekker! Rond een uur of vier ben ik klaar en maak ik een lekkere wandeling met Nacho. Het water in de uiterwaarden is inmiddels weer gezakt dus we konden beneden aan de dijk lopen. Dat is fijn want dan kan Nacho loslopen en lekker rennen. ’s Avonds hoefde ik alleen maar het eten van vanmiddag op te warmen en dat was ook fijn.

Woensdag

Ella-Marie heeft geluk, want ze worden vandaag naar school gebracht en gehaald. Als iedereen weg is kruip ik op kantoor achter de computer. Halverwege de middag haal ik de pubers uit school. Als iedereen thuis is afgezet gaan Ella en ik nog even naar de bieb en halen we nog wat boodschappen. Weer thuis begin ik meteen aan het avondeten want Ella moet voetballen ’s avonds. Ik flanste een makkelijke eenpanspasta in elkaar met van alles wat ik vond in de koel- en kelderkast. Bloemkool, peulen uit de vriezer, geroosterde paprika uit een pot, risoni, wat parmezaan en gorgonzola, bouillon, scheutje room en een flinke drizzle balsamicostroop om het af te maken. Ziet eruit als derrie maar het smaakte goed!

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op het programma en sta ik vroeg in de keuken. Ik maak vijf nieuwe recepten. Het eerste recept dat op de foto staat eet ik op als lunch want ik had nog niks gegeten. Na zo’n kookdag ben ik altijd redelijk gesloopt maar één voordeel: ik hoef ’s avonds niet meer te koken.

Resultaat van een middagje koken.

Vrijdag

Ook vandaag gaat de wekker vroeg. Ella-Marie gaat naar school en Johan is vrij vandaag. Om acht uur staat er een monteur op de stoep om een nieuwe cv-ketel te plaatsen. De oude had de laatste tijd kuren en was oud dus tijd voor een nieuwe. Halverwege de middag was de klus geklaard en kon eindelijk de verwarming weer aan. Johan was de hele dag druk in huis aan het rommelen geweest en had het niet koud gehad, maar ik zat de hele dag op kantoor en was tot op het bot verkleumd. 🥶 We maakten het onszelf makkelijk ’s avonds en bakten wat frietjes en snacks als avondeten.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een thuiswedstrijd van de voetbal die ze winnen! Ondertussen werk ik een paar uurtjes op kantoor en is Johan buiten aan het rommelen. Als ik klaar ben op kantoor en de keuken inloop staat Ella in haar voetbalkleren cupcakes te maken. Als ik zeg dat ze eerst wel even had mogen douchen reageert ze gevat dat deze kleren toch al vies zijn en ze mij de extra was wilde besparen. 😇 Hmmm… Eind van de middag gaan Johan en ik nog even op pad om boodschappen te doen en kaas te halen. Daarna steken we thuis de houtkachel aan en drinken we een aperitief bij het haardvuur. Ik hoef weer niet te koken vanavond want er staan nog voldoende kliekjes in de koelkast die op moeten. Een opgewarmde prak eten it is!

Zondag

We ontbijten met pancakes en daarna stappen we met Nacho in de auto om een lekkere boswandeling te maken. Als we eind van de middag weer thuis zijn wordt er een pot thee gezet en gaat Ella huiswerk maken. Johan en ik gaan samen in de keuken zitten en bereiden het avondeten voor. Op het menu staat een hele kip van het ovenspit en een grote braadslede gevuld met aardappel en groenten die we onder de kip in de oven schuiven. Was heerlijk! Een geweldige uitvinding zo’n ovenspit.

Maandag

En toen was het weekend alweer voorbij. Na een korte, onrustige nacht (zijn wij de enigen die slecht slapen van zondag op maandag?) gaat de wekker veel te vroeg. Als Johan en Ella de deur uit zijn begint mijn werkdag weer op kantoor. Ik zet een artikel online, verstuur wat mailtjes en daarna schrijf ik het Kijkje in de keuken al grotendeels dat morgen online komt. Morgen heb ik een kookdag en wil ik snel de keuken in. Tussendoor worden er boodschappen thuisbezorgd voor de kookdag morgen en bereid ik alvast wat gerechten voor morgen voor. ’s Avonds heb ik het nog makkelijk want de laatste kliekjes worden opgewarmd. Morgen heb ik dus een kookdag en zaterdag komen ze de kastenwand in de keuken plaatsen. Dan is de keuken (op de lampen en wat aankleding na) eindelijk af!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Siep

    Hallo Annemiek, Ik ben zo benieuwd welke pan (merk) jij gebruikt die met de 2 handgrepen (zie dinsdag en woensdag) waar je ontzettend je handen aan kan verbranden. De mijne is van Crafond, een hele fijn merk maar die handgrepen vind ik maar niets. Mijn kleinzoon heeft zijn handjes er al aan verbrand.

    1. Hoi Siep, die pannen zei allebei van Combekk. De skillet met twee handgrepen is juist door de handgrepen geschikt voor elke warmtebron en daardoor heel veelzijdig. Als je de pan alleen gebruikt voor op het fornuis is een gewone koekenpan (zoals bij de woensdag) misschien praktischer.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde