Een kijkje in de keuken week 29-2023

Een kijkje in de keuken week 29-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 29-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Dit kijkje begint weer met een kookdag. Nou ja, niet echt want ik maakte maar één recept in plaats van drie. Wel een hele lekkere. De ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, sperziebonen en zelfgemaakte kerriesaus viel erg goed in de smaak. We konden er twee dagen van eten.

Woensdag

Vandaag staan de twee recepten op de planning waar ik gisteren niet aan toe kwam: chocoladeroomijs uit de ijsmachine en loaded nacho’s met Indische twist. Het chocoladeroomijs kon ik niet direct op de foto zetten omdat het heel zacht is als het uit de ijsmachine komt. Ik besloot  het daarom even in de vriezer te zetten en later een foto te maken, maar dat vergat ik uiteraard en toen ik het ijs veel later weer uit de vriezer haalde was het kanonhard. Kak. En dus besloot ik het maken van de foto’s maar weer een dagje door te schuiven.

Donderdag

Uiteindelijk lukte het vandaag dan eindelijk om het chocoladeroomijs op de foto te zetten. Jottem! Daarna lepelde ik snel de gehele inhoud (uit het schaaltje dan) naarbinnen, voor er weer iets tussenkwam. Poeh, wat lekker! Recept ga ik snel met je delen. Daarna ga ik verder met de voorbereidingen voor het av0ndeten. Daarvoor maak ik kippendijen schoon (ik controleer altijd of er geen botsplinters meer inzitten en snijd het overtollige vet weg) en zet die in de satémarinade. Daarvoor gebruik ik een zakje satémarinade van Conimex die ik aanmaak volgens de omschrijving op het zakje. Ik voegde overal wat meer van toe omdat ik een dubbele hoeveelheid kip had en ik anders niet genoeg marinade had. Ik voeg ook altijd wat honing toe aan de marinade (op deze hoeveelheid kip zeker 1,5 eetlepel) en een paar drupjes sesamolie. De honing geeft een heel aangenaam zoetje aan de saus. Daarna zet ik de ovenschaal afgedekt in de koelkast en ga ik verder met het maken van de bami. Hiervoor kook ik bami beetgaar en spoel die af met koud water. Laten uitlekken en omhusselen met een beetje olie zodat hij niet gaat plannen. Ondertussen fruit ik in een grote wokpan fijngesneden ontbijtspek met een gesnipperde ui en knoflook zacht. Daarna gaat er fijngesneden wortel bij en bak ik het verder tot de wortel wat zachter is. Dan fijngesneden spitskool, 1 rode paprika, 2 verkruimelde kippenbouillontabletten, twee theelepels sambal badjak en een kopje diepvriesdoperwten erbij (vaak voeg ik ook trassie toe maar die was op) en nog even meebakken. Dan groenten opzij schuiven en drie geklutste eitjes (gekruid met zout en peper) in de wok. Roerei van maken en door de groenten roeren. Dan bami erdoor husselen. Als we ’s avonds willen eten hoef ik alleen de kip in een voorverwarmde oven te schuiven van 200 graden (eerst afgedekt met alufolie 15 minuten, daarna onafgedekt nog 20 tot 30 minuten tot de kip gaar en mals is. Ook bak ik mini loempia’s af in de oven (ik gebruik de goedkoopste mini loempia’s uit de diepvries van de Jumbo. 1,59 euro voor een doos van 15 stuks). Ik kwast ze rondom in met een beetje zonnebloemolie en bak ze in de oven volgens de omschrijving op het pak, tot ze goudbruin zijn. Verder maak ik pindasaus erbij. De bami kun je opnieuw opwarmen in de wokpan, of op een bord scheppen en opwarmen in de magnetron. Wat augurken, gefrituurde uitjes of seroendeng erbij en kroepoek en dan, smullen maar! Wij kunnen hier met z’n drieën wel drie dagen van eten.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en aan het eind van de ochtend gaan we met z’n drieën naar Den Bosch. We gingen wat shoppen en tussen de middag hadden we voor de lunch geserveerd bij Bistro Tantje Pietje die na een aantal maanden verbouwen door brand eindelijk weer open is. Johan en Ella namen zoals altijd de club sandwich en ik ging voor de wrap met ossenhaaspuntjes. De blt sandwich was zoals altijd perfect met heerlijke frietjes erbij. Mijn wrap was gevuld met ossenhaaspuntjes (perfect rosé gebakken) en roerbakgroenten die ik niet meer kon proeven door veel te veel zoete ketjapsaus. Dat vond ik jammer. Verder is het een toptent met attente bediening, een leuke kaart, lekkere wijnen, gezellige inrichting en terras en altijd een fijne sfeer. Kortom, aanrader als je in Den Bosch bent! We sloegen ’s avonds het avondeten over later op de avond tijdens het kijken van een filmpje kwamen er nog wat lekkere hapjes op tafel.

Zaterdag

Johan zijn vader kwam ’s ochtends langs om te helpen met een paar klusjes en Ella en ik hadden bij de bakker een paar gebakjes gehaald om bij de koffie te serveren. De rest van de dag werd er hard gewerkt. Johan had een puincontainer laten komen en aan het einde van de dag zat hij bijna vol. Niet normaal hoeveel rotzooi een mens verzamelt. Ondertussen was ik binnen bezig met een grote schoonmaak. ’s Avonds was het de bedoeling om de Big Green Egg aan te steken, maar het onstuimige weer gooide roet in het eten. Uiteindelijk aten we pizza en woknoedels.

Zondag

We beginnen de dag met versgebakken stokbroodwentelteefjes. Zo lekker! Daarna nog even een kop cappuccino in het waterige ochtendzonnetje en daarna gingen Johan en ik weer aan de slag. Er zijn nog veel klusjes die we willen afstrepen voordat we op vakantie gaan en in het weekend is daar de meeste tijd voor. ’s Avonds ging wel de Big Green Egg aan voor het avondeten. Eerst werden de groenten gegrild en daarna ging er een mooi stuk rib-eye op het rooster. Ondertussen had ik binnen krieltjes in de oven geschoven. We weten inmiddels hoe we temperatuur van de Big Green Egg goed kunnen regelen en hebben al verschillende stukken vlees bereid. De rib-eye was dit keer mooi rosé. Een heerlijke maaltijd. Zijn er bepaalde recepten van de Big Green Egg die jullie hier graag zouden zien? Laat het me dan weten!

Maandag

Het is weer een gewone werkdag voor Johan en mij en de eerste officiële vakantiedag voor Ella. Op maandag laat ik tegenwoordig de boodschappen thuisbezorgen voor de kookdagen op dinsdag en woensdag en vaak kom ik daar de hele week mee door. Op maandag eten we dan vaak kliekjes, of flans ik iets in elkaar met wat ik in huis heb. Zo ook vandaag. Omdat we de vriezer voor de vakantie een beetje leeg willen maken had is gisteravond al speklapjes, een panklare dorade, hamburgers en hamburgerbroodjes uit de vriezer gehaald. In de moestuin vind ik een courgette en doperwten die Ella ’s middags met een vriendinnetje plukt en de erwtjes uit de peul haalt. Het vlees en de vis gingen ’s avonds op de barbecue en binnen maakte ik een traybake met krieltjes en groenten. De doperwtjes werden kort gekookt en omgehusseld met een scheutje olijfolie en snufje zeezout. Een ratjetoe van van alles, maar smaakte prima.

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Caroline Horjus

    Hoi Annemiek,
    Heb je voor mij het recept van die heerlijke krieltjes uit de oven? En ik vermoed dat het recept van de ovenschotel met boontjes,gehakt en kerriesaus nog op fb komt?
    Fijne zomer, gr. Caroline

    1. Hoi Caroline, krieltjes omhusselen met een beetje olijfolie en een snuf zout uit de molen en goudbruin en gaar bakken op het bakblik in de oven. Circa 20 tot 30 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden. Andere recept komt idd online. Jij ook een fijne zomer! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde