Een kijkje in de keuken week 50-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Ella-Marie is naar school, Johan is vrij vandaag en ik werk thuis op kantoor. Tussen de middag lunchen Johan en ik samen met wat opgewarmde kliekjes. Ik had nog een flinke portie gekookte witte rijst in de koelkast staan en daar maak ik ’s avonds nasi van. Ik begin altijd met het fruiten van een uitje, fijngesneden spek of bacon, knoflook, rode peper, trassie, een verkruimelde bouillontablet en sambal manis. Dan de gesneden groenten erbij en meebakken tot ze geslonken zijn. Dan opzij schuiven in de pan en 2 geklutste eitjes erbij, even roeren tot roerei en door de groente mengen. Dan de gekookte rijst erbij en meebakken tot alles door en door warm is. Verder erbij had ik mini loempiaatjes uit de oven, pindasaus en een gebakken ei. Dit is een gerecht waar ik iedereen in huis blij mee maak.

Woensdag

Ook vandaag weer een gewone werkdag. Johan en Ella zijn de deur uit en ik werk thuis. ’s Middags komen er nog een aantal nieuwe kookboeken binnen waar ik een stories over deel. In het Feestdagen Bakboek van Laura zie ik een leuk recept voor kerst die ik wil maken en binnenkort nog met je ga delen. De rest van de kookboekrecepten zullen volgend jaar pas online komen. ’s Avonds hoef ik niet te koken. Het voordeel van nasi is namelijk dat je er twee dagen van kunt eten (in ons geval dan) dus vandaag hoef ik alleen maar op te warmen. Net zoals gisteren komen er mini loempia’s bij uit de oven. Het gebakken eitje laten we vandaag achterwege.

Donderdag

De klas van Ella moet vandaag thuis leren en dus heb ik gezelschap op kantoor. Ook wel weer gezellig. Morgen heb ik de allerlaatste kookdag van het jaar gepland staan en daar moeten nog even boodschappen voor gedaan worden. Voor het avondeten gooien we wat frietjes en snacks in de airfryer.

Vrijdag

Ella is weer naar school en Johan en ik zijn thuis. Johan is vrij vandaag en helpt me in de keuken want zoals ik al zei, vandaag heb ik de laatste kookdag van het jaar. Hierna probeer ik zoveel mogelijk recepten voor de kerstvakantie uit te werken en in te plannen zodat ik straks ook lekker vakantie kan vieren. Ik maak vandaag recepten uit verschillende kookboeken waaronder een champagnetulband met witte chocoladeglazuur uit het Feestdagen Bakboek van Laura. Omdat dit een kerstrecept is ga ik deze binnenkort nog met je ga delen. De andere recepten komen pas in januari online. Eind van de ochtend komen mijn ouders even langs om twee mooie kerststukjes te brengen die mijn moeder gemaakt heeft. Dat doet ze elk jaar en ik ben er heel blij mee want mijn moeder kan dat. De recepten die ik zojuist gemaakt en gefotografeerd heb kunnen meteen bij de koffie geserveerd worden. Als Ella ’s middags uit school komt pakt ze meteen een logeertas in, ze gaat namelijk een nachtje logeren bij een vriendinnetje. Johan en ik eten ’s avonds een pastaatje met kippendij, broccoli en gorgonzola-roomsaus. Een recept dat ik vandaag maakte uit het kookboek Lekker Makkelijk van Pauline en Annika en erg in de smaak viel. De portie die ik overdag had gemaakt was te klein voor Johan en mij als avondeten, dus maak ik het recept ’s avonds nog een keer maar dan een iets grotere portie. Ik voeg er nog extra spinazie aan toe omdat die nog in de koelkast ligt en op moet.

Zaterdag

Na het ontbijt ga ik nog even aan de slag op kantoor. Johan rijdt ondertussen naar de IKEA om een kast te halen voor in de keuken. Hopelijk kunnen we volgend jaar een nieuwe keuken uitzoeken maar tot die tijd willen we er ook wel een beetje gezellig bijzitten. En daar is IKEA ideaal voor. ’s Middags wordt Ella weer thuisgebracht en blijft het vriendinnetje nog even gezellig bij ons spelen. Ik vermaak me ondertussen met het uitzoeken van de kerstspullen op zolder; we hebben dozen vol kerstversieringen en ik heb geen idee meer wat er allemaal in die dozen zit. Als ik de strengen met lampjes ga controleren blijkt dat de helft het niet meer doet. Dat ruimt lekker op. ’s Avonds maak ik een makkelijk wokgerecht met noedels met varkenshaas (gemarineerd in sojasaus, knoflook en drupje sesamolie), kliekjes groenten uit de koelkast (champignons, broccoli, spinazie, paprika en ui) en oestersaus.

Zondag

Uitslapen en samen ontbijten aan tafel; dat moet een zondag zijn. Tot mijn verbazing staat de IKEA kast al in elkaar gezet en al in de keuken. Toen Ella en ik gisteravond naar bed gingen bleef Johan nog even beneden en heeft hij de kast nog in elkaar gezet. Hij was er tot na middernacht mee bezig. Held! We zijn er blij mee, ziet er prima uit zo voorlopig. De rest van de dag doen we niet zoveel meer. Om twee uur ’s middags zitten Johan en ik klaar voor de F1-race in Abu Dhabi; wie wordt de wereldkampioen?! Wat een wedstrijd was het!!!!!! Ik ben op het einde bijna het beeldscherm in gekropen, zo spannend was het! Max, Max, Supermax! Na de race aten we een broodje met carpaccio en een ovenkroketje. Simpel en lekker!

Maandag

Een frisse nieuwe decemberweek is begonnen. Nog twee weken werken en school en dan begint de kerstvakantie. Als iedereen ’s avonds weer thuis is gaan we samen in de keuken zitten. Terwijl Johan een pastasalade maakt met allerlei kliekjes die nog op moeten, zitten Ella en ik aan de keukentafel te lezen en te leren.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde