Een kijkje in de keuken week 49-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken van week 49.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Ik maakte zelf brioche hamburgerbroodjes maar dat duurde wat langer dan gepland. Het maken van het deeg was zo gebeurd maar het rijzen op kamertemperatuur ging niet zo snel aangezien de kamertemperatuur ivm de huidige energieprijzen tegenwoordig wat lager is…. Nadat het deeg twee keer had gerezen moest ik ze afbakken en daarna nog op de foto zetten want het recept moest de volgende dag online. Gelukkig kan ik tegenwoordig ook overweg met de flitslamp want omdat het zo snel donker is kon ik ze niet meer op de foto zetten met daglicht. Het was de bedoeling om vanavond broodje hamburger te eten, maar omdat alles zo uitliep zat dat er niet meer in. Uiteindelijk lieten we een pizza thuisbezorgen. Na het eten kon ik eindelijk de inmiddels afgebakken hamburgerbroodjes op de foto zetten. Ze waren supergoed gelukt! Je vind het recept hier. Ik liet ze afkoelen en bewaarde ze daarna in een diepvrieszak in de koelkast voor het avondeten van morgen.

Woensdag

’s Ochtends ging ik snel aan de slag om het recept van de hamburgerbroodjes te publiceren en de rest van de dag werkte ik op kantoor. Halverwege de middag haalde ik Ella-Marie op van school om direct door te rijden naar de orthodontist voor controle. Weer thuis ging ik aan de slag met het avondeten: broodje hamburger. Met zelfgemaakte hamburgerbroodjes en een zelfgemaakte hamburger (wij gebruiken altijd dit recept voor de hamburger) weet je niet wat je proeft, zo lekker! We hadden per persoon voldoende aan 1 broodje want zelfgemaakt vult veel meer dan zo’n slappe fastfoodvariant. Je kunt deze broodje perfect invriezen dus de overige 9 broodjes vroor ik in voor de volgende keer.

Donderdag

Ik zat om kwart voor negen al in de auto om Nacho naar de kapper te brengen. Daarna weer snel terug naar huis en aan het werk. Rond de middag kon ik Nacho weer ophalen en waren zijn haartjes weer lekker kort en rook hij fris en fruitig. Voor het avondeten maakte ik risotto met spekjes en restjes groenten die op moesten: champignons, bloemkool, broccoli, wortel en doperwten. Heerlijk comfort food dat ook nog eens makkelijk is om te maken.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en gaat aan de klus. We hadden een tijdje geleden beloofd om de slaapkamer van Ella een kleine make-over te geven, maar er kwam steeds weer iets tussen. Het raamkozijn, de deur en de kast moeten geschuurd, gegrond en geverfd worden en ook de muren krijgen een kleurtje. Ondertussen reed ik snel op en neer naar de school van Ella want ze was haar gymtas vergeten. Weer thuis ging ik snel aan de slag om een artikel online te zetten en daarna dook ik de keuken in om nieuwe recepten voor de website te maken. Er kwam ook veel leuke foodpost binnen vandaag.

Zaterdag

Ons weekend was heel rommelig en chaotisch. Omdat de slaapkamer van Ella leeggepakt is staan boven overal spullen en slaapt Ella tijdelijk bij ons op de slaapkamer. We kunnen nergens bij en overal ligt rommel! Aaaargggggh!!!! Ik ga zo slecht op rommel. Heb dan echt moeite met functioneren. Johan ging verder met de slaapkamer van Ella en ik maakte het huis schoon en deed boodschappen. ’s Avonds stond er gevulde pompoenravioli (mijn nieuwe verslaving, heb je het gemerkt?) op het menu met nog wat groenten die op moesten en een roomsausje. En er werd natuurlijk weer voetbal gekeken!

Zondag

Vandaag weer hetzelfde liedje. Johan ging boven weer aan de slag (was veel meer werk dan we dachten vooral omdat de groene verf er overal zo dik op zit). Ik vermaakte me vooral met de was en het voorbereiden van het avondeten. Op het menu staat stoofvlees (ongeveer dit recept maar dan met appel-, en perenstroop en zilveruitjes in plaats van uien. Ook de bloem laat ik achterwege en bind het vocht op het einde met een maizenapapje. Het vlees bak ik eerst aan in de koekenpan en doe ik daarna in de slowcooker, dan bier, fond en stroop opwarmen in achtergebleven bakvet in koekenpan en gaat dan samen met rest van de ingrediënten in de slowcooker), stoofpeertjes, aardappelpuree en spruitjes met spekjes uit de oven. Eind van de middag maakten Johan en ik nog een grote wandeling met Nacho. Het was superkoud maar toch lekker om er even uit te zijn.

Maandag

Johan is vandaag ook nog vrij en gaat – je raadt het al – weer boven verder. Het einde is gelukkig in zicht. Vandaag kan de laatste laklaag op het hout en worden de muren geverfd. Ella gaat naar school en ik werk ’s ochtends thuis op kantoor. ’s Middags worden er nog even boodschappen gedaan en snel nog wat cadeautjes ingepakt en gedichtjes geschreven voor pakjesavond. Net zoals vorig jaar hadden we dit jaar weer lootjes getrokken en afgesproken om een kleinigheidje voor die persoon te kopen en een gedichtje te schrijven. Op de valreep ging ik nog aan de knutsel met een surprise. Dat zouden we eigenlijk niet doen maar omdat ik wist dat Ella dat wel had gedaan vond ik het sneu als zij er geen zou krijgen. Na het uitpakken van de cadeautjes (Ella was heel blij dat ze ook een surprise kreeg! 😅) gingen we aan de kaasfondue. Was weer gezellig en lekker.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde